Ruokavinkit vatsarasvan poistamiseksi näännyttämättä itseäsi

Ruokavinkit vatsarasvan poistamiseksi näännyttämättä itseäsi
Carlos Fabián Avila

Kirjoittanut ja tarkastanut lääkäri Carlos Fabián Avila.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Ajattelet todennäköisesti, että vatsarasvan poistaminen on mahdotonta, ilman että näännytät itseäsi. Luonnollisesti on olemassa monia äärimmäisiä ruokavalioita, jotka lupaavat näkyviä tuloksia, mutta ne voivat olla vahingollisia. On myös monia rajoittavia ruokavalioita, joita on mahdotonta seurata kuukautta pidempään, vai mitä? Tässä artikkelissa annamme ruokavinkkejä vatsarasvan poistamiseksi, ilman että joudut näännyttämään itseäsi.

Tiedät varmasti, että olisi tärkeää löytää terveellinen painonpudotuskeino. Et kuitenkaan välttämättä tiedä mistä aloittaa. Jatka siis lukemista oppiaksesi joitakin vinkkejä, jotka auttavat sinua poistamaan vatsarasvaa näännyttämättä itseäsi.

Nämä kaikki ruokavinkit vatsarasvan poistamiseksi ovat helppoja ja käytännöllisiä, ja valtaosaan kuuluu tapojen muuttaminen terveellisemmiksi, ravitsemusasiantuntijoiden suosittelemiksi vaihtoehdoiksi.

Ruokavinkit vatsarasvan poistamiseksi

1. Syö aamiaista joka päivä

Vatsarasvan poistamiseksi tulee muistaa syödä aamiainen joka päivä.

Ensimmäinen askel vatsarasvan poistamiseksi näännyttämättä itseäsi on aamiaisen syönti. Monet ihmiset sivuuttavat aamiaisen, koska he ajattelevat sen auttavan heitä pudottamaan kiloja paljon nopeammin.

Jos luulet aamiaisen sivuuttamisen auttavan sinua, mieti uudelleen. Totuus on se, että aamiainen tarjoaa ravintoaineita ja auttaa sinua hallitsemaan mielihalujasi päivän mittaan.

Tämä ensimmäinen ateria antaa kehollesi sen tarvitseman energian. Sen avulla pystyt tekemään päivittäiset aktiviteettisi tuntematta väsymystä iltapäivällä. Lisäksi et todennäköisesti ole niin helposti houkuteltavissa syömään epäterveellisiä tai kaloripitoisia ruokia.

Tässä joitakin hyviä aamiaisvaihtoehtoja:

 • 250 ml luonnonjogurttia, 2 rkl kaurahiutaleita ja 1 omena.
 • 2 munan munakokkeli, 2 suikaletta kinkkua ja vihreää teetä.
 • 1 viipale täysjyväleipää, 2 rkl raejuustoa ja 1 banaani.

Tämä artikkeli saattaa kiinnostaa sinua:  7 mokaa, jotka estävät laihtumisen

2. Valmista terveellisiä välipaloja

Toinen tärkeä tapa päästä eroon vatsarasvasta näännyttämättä itseään on olla valmis taistelemaan ruokahimoja vastaan. Voit tehdä sen valmistamalla terveellisiä välipaloja etukäteen.

Sillä tavalla voit välttää ahmimista tai makean ja epäterveellisten ruokien houkutusta. Lisäksi pystyt valitsemaan todella terveellisiä ja edullisia vaihtoehtoja roskaruoan sijaan.

Pähkjnät ovat terveellinen välipala.

Tässä joitakin hyviä vaihtoehtoja:

 • Kuivatut hedelmät ja pähkinät (3 saksanpähkinää + 2 mantelia + 5 maapähkinää)
 • 5 naposteluporkkanaa + 2 rkl hummusta
 • 1 viipale vähärasvaista panela-juustoa + 2 keskikokoista guavaa
 • 1 keskikokoinen viipale vesimelonia suolalla ja sitruunalla

3. Valitse monimutkaisia hiilihydraatteja

On väärinkäsitys poistaa kaikki hiilihydraatit ruokavaliosta, mikäli haluaa päästä eroon vatsarasvasta. Kehosi kuitenkin tarvitsee tätä ruokaryhmää energian, kuitujen ja muiden ravintoaineiden saamiseksi.

On tärkeää valita monimutkaisia hiilihydraatteja. Niitä saa hernekasveista ja täysjyvistä. Tässä joitakin hyviä esimerkkejä monimutkaisistten hiilihydraattien lähteistä:

 • Kaura
 • Pavut
 • Kvinoa
 • Tumma riisi
 • Linssit

Tällaiset hiilihydraatit antavat sinulle energiaa, joka muuttuu glukoosiksi kuitenkaan vahingoittamatta sinua. Sinun tulisi sisällyttää ne pääaterioihin (aamiaiseen, lounaaseen ja illalliseen).

Toisaalta sinun tulisi välttää sellaisia hiilihydraattilähteitä kuten valkoinen leipä, valkoinen riisi ja purkkipavut.

Tässä joitakin terveellisiä vaihtoehtoja:

 • 1 viipale täysjyväleipää ja 1 viipale panela-juustoa
 • 1 keskikokoinen viipale kotitekoista kasvispizzaa täysjyväpohjalla
 • Kanelin ja hunajan kanssa keitettyä kvinoaa

Lue myös tämä artikkeli:  Parhaat aamiaiset ovat täynnä energiaa

4. Tarkkaile mitä juot

Riittävä vedenjuominen auttaa vatsarasvan poistamisessa.

Ihmiset neuvovat usein juomaan tarpeeksi nesteitä poistaakseen vatsarasvan näännyttämättä itseään. Kaikki juomat eivät kuitenkaan ole terveellisiä.

Sinun pitäisi ideaalisesti valita vähän tai ei ollenkaan kaloreita sisältäviä juomia. Sinun pitäisi juoda mieluiten vain:

 • Vettä
 • Vähärasvaista maitoa
 • Pieniä annoksia luonnollisia hedelmämehuja
 • Pieniä annoksia luonnollisia kasvismehuja
 • Teetä ja uutteita (kunhan et lisää makeutusaineita)

Tässä joitakin juomia, joita sinun tulisi välttää:

Jos käyt ulkona joka viikko, tulisi sinun kiinnittää huomiota siihen mitä juot. Voit helposti nauttia liikaa alkoholia. Sen lisäksi, että se vahingoittaa sisäelimiä, alkoholi sisältää myös paljon kaloreita.

Tässä tapauksessa toimii alkoholin kulutuksen rajoittaminen kahteen juomaan viikossa. On kuitenkin aina parempi juoda mehua tai kivennäisvettä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Amzallag, William. “De perder peso, al control del peso.” Revista cubana de investigaciones biomédicas 19.2 (2000): 98-115.
 • Martínez Álvarez, J. R., et al. “Recomendaciones de alimentación para la población española.” Nutrición Clínica y dietética hospitalaria 30.1 (2010): 4-14.
 • Vázquez, Isaac Amigo, et al. “Creencias sobre las estrategias para el control del peso.” Psicothema 17.3 (2005): 418-421.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.