Parhaat aamiaiset ovat täynnä energiaa

helmikuu 22, 2018
Koska tämä on päivän ensimmäinen ateria, on hyvä sisällyttää aamiaiseen sellaisia ruokia, jotka tarjoavat uuteen päivään runsain mitoin energiaa. Jatka lukemista ja saat selville, mitä yhdistelmiä me suosittelemme!

Et ehkä tunne oloasi aamuisin sellaiseksi, että sinulla on tarpeeksi ”polttoainetta” – kenties päivä on vaikea saada alkuun tehokkaasti, ja olet kuin unessakävelijä keskipäivään asti. Voi olla, että päivän ensimmäisestä ateriastasi puuttuukin eräitä tärkeitä aineksia.

Tässä artikkelissa haluammekin kertoa, mitä tuotteita aamun ateriaan kannattaa sisällyttää, jotta saisit päivän hyvin käyntiin jo sen ensimmäisinä tunteina.

Jatka lukemista ja lisää aamiaiseesi näitä tehokkaasti energiaa tarjoavia tuotteita, ja pystyt parantamaan koko päivääsi merkittävästi!

Mitkä ovat kaikkein eniten energiaa antavia aamiaisruokia?

mustikoita ja mysliä

Moni ei tiedä, kuinka tärkeää on nauttia hyvä aamiainen, josta saa runsaasti voimaa koko päivän ajaksi.

Saatat ajatella, että riittää kun juo kupillisen kahvia samalla kun pukeudut tai laitat kasvoillesi meikkiä, tai kenties jopa lähdet kotoasi usein aivan tyhjällä vatsalla.

Jos haluat enemmän energiaa päiviisi, on aivan äärimmäisen tärkeää, että syöt sellaista ruokaa, josta saat terveellisiä hiilihydraatteja – saat niistä glukoosia, jota kehosi voi muuntaa polttoaineeksi.

Hyvä asia näissä ruoissa on myös se, että saat niistä energiaa paljon pidemmäksi aikaa, etkä lisää ruokavalioosi kovin runsaasti kaloreja.

Me suosittelemme myös runsaasti vähärasvaisen proteiinin ja hedelmäsmoothieiden nauttimista etenkin kesäisin, jotta voisit antaa kehollesi ne ravinteet, joita se tarvitsee aloittaaksesi päivän akut täyteen ladattuina.

Tietyt vaihtoehdot laktoosille, kuten manteli- ja kauramaito, ovat esimerkkejä erinomaisista tuotteista, jotta voisit välttää runsasta rasvan ja kolesterolin määrää, joita on monissa maitotuotteissa (tämä koskee etenkin täysmaidosta tehtyjä tuotteita).

Hyvä aamiainen sisältää runsaasti sellaisia aineksia, joista saat paljon apua päivääsi. Se ei ainoastaan siis tyydytä nälkääsi, vaan se saa kunnolla käyntiin aineenvaihduntasi sekä estää sitä, että syöt liikaa päivän aikana.

Vastoin sitä kuinka usein luullaan, runsas aamiainen auttaa pudottamaan painoa, ja se myös vähentää ruoanhimoa, kunhan vain valitaan sellaisia terveellisiä ruokia kuten hedelmät ja täysjyväviljat.

Jos et ole tottunut syömään runsaasti aamuisin, voit aloittaa lisäämällä ruoan määrää pikkuhiljaa.

On myös tärkeää, että syöt illallista aikaisin sekä vältät sitä, että menet nukkumaan alle kolme tuntia viimeisen ateriasi nauttimisen jälkeen. Näin voit edistää sitä, että heräät aamulla nälkäisenä, ja siten voit helpommin syödä täyden aamiaisen.

Lue aiheesta lisää: 7 asiaa jotka sinun tulee tietää aamiaisesta

Aamiainen, josta saa energiaa – muutama hyvä vinkki

letut

Jos et syö aamiaista päivän ensivaiheessa, pakotat kehosi ottamaan energiaa sen varannoista.

Muista, että kun olet viettänyt seitsemän tuntia tai useamman ilman ruokaa nukkuessasi, polttoaineesi on kulutettu aamuun mennessä loppuun. Kun heräät, sinun tarvitsee siis ladata taas akkusi.

  • Hyvä aamiainen (joka antaa energiaa sekä edistää terveyttä) sisältää proteiinia, hitaasti vaikuttavia hiilihydraatteja sekä hedelmiä tai vihanneksia.
  • On hyvin tärkeää valita täysjyväviljoja, joissa on korkea kuidun määrä, jotta voisit välttää energian loppumista aamun keskivaiheessa.
  • Jos sinun tarvitsee nauttia aamiaista liikkeellä ollessasi, voit lisätä ateriaan myös kovaksi keitetyn kananmunan tai kourallisen pähkinöitä.
  • Me suosittelemme, että vältät teollisesti käsiteltyjen ruokien nauttimista, sillä ne lisäävät kolesterolin määrää kehossa.
  • Kokeile kreikkalaisen jogurtin syöntiä ainakin kolme kertaa viikossa (saat siitä hyvän määrään proteiinia) ja varmista, että jokaisessa annoksessa on vähemmän kuin viisi grammaa sokeria.

Viisi ruokaa, joista saat energiaa aamiaisella

Saatat miettiä, että on vaikeaa saada syötyä viittä ainesta näin aikaisessa vaiheessa päivää. Ajan kuluessa voit kuitenkin huomata, miten hyväksi on syödä sellainen aamiainen, jossa on runsaasti proteiinia, mutta vain vähän rasvaa.

Tämä ei ole hyväksi vain ihmisen fyysisen toiminnan kannalta, vaan myös tunnetasolla, sillä mikään ei tässä mielessä ole parempaa kuin muutaman hetkisen viettäminen perheen kanssa ennen kuin lähdet tekemään päivän töitäsi.

Mitä koskee sellaisia ruokia, jotka sopivat erinomaisesti aamiaisella nautittaviksi, tässä ovat suosituksemme – pidä nämä mielessä ja aloita niiden nauttiminen säännöllisesti!

1. Kahvi

Vaikka jotkut eivät pidäkään kahvia hyvänä terveydelle, totuus on se, että kun juot sitä oikean määrän, se voi olla loistava apu energian lisäämiseksi hyvällä tavalla.

Kofeiini auttaa parantamaan mielialaa sekä lisää mielen kykyä toimia hyvin. Lisäksi se vähentää väsymyksen tunnetta ja uupumusta, ja se myös nopeuttaa aineenvaihduntaa.

Ole kuitenkin hiukan tarkkana, sillä kannattaa nauttia vain yksi kupillinen aamulla ja sitten toinen aamu- tai iltapäivällä.

2. Pähkinät

Pähkinät sisältävät hyvin runsaasti proteiinia, terveellisiä rasvoja ja kuitua. Vaikka niissä onkin paljon kaloreita, ne myös auttavat pitämään olon täytenä pitempään ja välttämään ruoanhimoa aterioiden välillä.

Pähkinöissä on E-vitamiinia, magnesiumia ja mangaania. Ne vähentävät diabeteksen ja sydänsairauksien riskiä, ja ne ovat mahtava lisä jogurttiin tai maitoon.

3. Kananmuna

Tämä tuote on monen mielestä haitallinen terveydelle, mutta jos nautit kananmunan keitettynä, pystyt tarjoamaan kehollesi kuusi grammaa terveellistä proteiinia, joka vähentää kehon rasvaa etenkin vatsan seutua koskien.

Jos syöt yhden kananmunan aamiaisella, pystyt parantamaan aivojesi toimintaa, tasapainottamaan kolesterolitasojasi sekä jopa estämään silmänpohjan rappeutumista. Lisäksi voit paremmin välttää liiallista kalorien nauttimista päivän aikana.

4. Pellavansiemen

pellavansiemenet

Nämä pienet siemenet antavat paljon ravinteita, sillä ne sisältävät Omega-3 -rasvahappoja, B1-vitamiinia, kuitua ja magnesiumia (sekä muita mineraaleja).

Yksi ruokalusikallinen pellavansiemeniä nautittuna mehun tai jogurtin kanssa pystyy alentamaan veren glukoosin ja kolesterolin määrää.

Lue aiheesta lisää: Torju korkeaa verenpainetta ja kolesterolia inkiväärillä ja valkosipulilla

5. Kaura

Tämä on aivan elintärkeä tuote, jos haluat pitää aamiaisesi terveellisinä ja energiaa tarjoavina. Voit nauttia kauraa jogurtin, maidon tai mehun kanssa, ja pelkästään kaurahiutaleina tai osana mysliä.

Saat siitä runsaasti ravinteita, mukaan lukien kuitua, rautaa ja magnesiumia. Aivan ehdottomasti yksi suurimmista syistä siihen, että kaura kannattaa lisätä aamiaisruokiin, on se, että tämä vilja estää tehokkaasti ruoanhimoa.

Vatsasi tulee näin tuntumaan täydeltä pidempään ja useamman tunnin ajan, ja voit välttää sitä kovin usein ilmaantuvaa halua mutustella jotakin ennen lounasta.

Muita ruokia, joita kannattaa näiden viiden esittelemämme lisäksi syödä aamiaisella, ovat seuraavat:

  • jogurtti (kreikkalainen jogurtti on paras)
  • tuoreet hedelmät (mehun tai smoothien muodossa, tai sitten sellaisenaan)
  • raejuusto
  • vihreä tee (jotta voisit vähentää kofeiinin määrää ravinnossasi)

Näin helposti voit muuttaa aamiaista koskevat tottumuksesi terveellisiksi – kannattaa kokeilla, jos haluat vaikuttaa oloosi merkittävästi lisäämällä päivän ensimmäisellä aterialla saamaasi energiaa!

UUTISIA VERKOSSA