Litteä vatsa omenadieetillä

Vaikka omenadieetti onkin alussa melkoi tiukka, se on ihanteellinen elimistön puhdistamiseen ja aineenvaihdunnan nopeuttamiseen, mikä auttaa pudottamaan painoa terveellä tavalla.
Litteä vatsa omenadieetillä
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Milloin viimeksi puhdistit elimistösi myrkyistä? Haluatko karistaa muutaman ylimääräisen kilon nopeasti? Tee se helposti tällä omenadieetillä!

Vatsan hoikistuminen onnistuu nopeasti ja tehokkaasti tällä omenadieetillä. Se on käytännöllinen ja edullinen vaihtoehto, sillä siihen tarvittavat ainesosat ovat kaikkien saatavilla. Ainoa huomioon otettava asia on se, että dieetti on hyvin rajoittava, joten sitä ei suositella noudatettavaksi pitkiä aikoja.

Pudota painoa tehokkaasti omenadieetillä

Älä kuitenkaan jatka tällä omenadieetillä kauemmin kuin viisi päivää. Huomioi myös, että ensimmäisinä päivinä olo voi tuntua siltä, ettei energiaa ole tarpeeksi.

1. päivä

Omenadieetin ensimmäisenä päivänä syödään vain omenoita. Tällöin tunnet hieman nälkää, mutta myös pudotat enemmän painoa (noin 1,5 kg).

pudota painoa omenadieetillä

Ravintoaineiden suhteen ei tarvitse olla huolissaan. Omenoissa on paljon vitamiineja, kivennäisaineita, kuitua ja fytoravinteita.

Elimistö ei myöskään kärsi energianpuutteesta, sillä se hyödyntää kehossa jo varastoituneena olevaa energiaa. Tästä syystä kiloja alkaa karista.

Aamupala

 • 2 omenaa

Lounas

 • 1 omena

Iltaruoka

 • 3 omenaa

2. päivä

Dieetin toisena päivänä ruokavalioon lisätään kasviksia, jotka auttavat pitämään nälkää loitolla. Oliiviöljystä saa rasvoja, jotka kosteuttavat ja parantavat solujen laatua.

Maustamiseen voit käyttää merisuolaa.

Aamiainen

 • 1 omena + 1 lasillinen soijamaitoa

Lounas

 • 1 omena + salaattia (2 porkkanaa, 1 pieni punajuuri, mintunlehtiä, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria)

Illallinen

 • 2 omenaa

3. päivä

Omenadieetin kolmantena päivänä elimistö saa hyvänlaatuista vähärasvaista proteiinia. Kasvissyöjät voivat käyttää juuston tai lihan sijaan esim. tofua.

tofukuutiot

Jos et ole kasvissyöjä, mutta kaipaat silti muuta vaihtoehtoa kuin lihaa tai juustoa, voit syödä jogurttia.

Aamupala

 • 1 omena + munakokkeli 2 munasta + 1 viipale täysjyväleipää

Lounas

 • 1 omena + salaattia (1 kurkku + 1 tomaatti + ½ avokado + basilikanlehtiä + 30 g juustoa + suolaa + pippuria + oliiviöljyä)

Illallinen

 • 1 omena + salaattia (2 viipaletta kalkkunaa + 2 porkkanaa + 1 dl keitettyä parsakaalia + suolaa + pippuria)

4. päivä

Omenadieetin neljäntenä päivänä syödään enemmän monimutkaisia hiilihydraatteja.

Perunoista ja linsseistä saa kuitua, ja ne valmistavat mahalaukkua taas monipuolisempaan ruokaan. Voit syödä niiden tilalla muita palkokasveja, jos haluat.

Vihreästä ja mustasta teestä saa elimistöä vahvistavia antioksidantteja. Voit juoda teetä niin paljon kuin haluat pitkin päivää.

Aamupala

 • Smoothie 1 omenasta + 2 sellerinvarresta + puolikkaasta pienestä punajuuresta + 125 ml:sta soijamaitoa

Lounas

 • 1 omena + linssikeittoa + kupillinen mustaa teetä

Illallinen

 • 1 omena + kasviskeittoa + ½ keitetty peruna + kupillinen vihreää teetä

5. päivä

Omenadieetin viimeisen päivän ruokavalio sisältää suuremman määrän monipuolisempaa ruokaa. Ideana on valmistella elimistöä terveelliseen ruokavalioon myöhemmin.

Jos olet noudattanut tätä dieettiä, aineenvaihduntasi on nopeutunut. Tämä tarkoittaa sitä, että olet valmis hyödyntämään paremmin ruoasta saatavat ravintoaineet.

laihduta omenadieetillä ja kalalla

Jos et tykkää perunoista, voit vaihtaa ne bataattiin, linsseihin tai papuihin.

Aamupala

 • 1 omena + 2 keitettyä kananmunaa + paahdettuja vihanneksia

Lounas

 • 1 omena + uunissa paistettua kalaa + ½ keitetty peruna + höyrytettyjä kasviksia

Illallinen

 • 1 omena + 5 pähkinää + ½ lasillista mantelimaitoa

Huomioitavaa, kun pudotat painoa omenadieetillä

 • Muista juoda paljon vettä. Varmista, että juot sitä joka päivä vähintään kaksi litraa, ehdottomasti. Ihanteellista olisi jakaa tuo määrä tasaisesti pitkin päivää, aloittaen aamulla yhdestä lasillisesta tyhjään mahaan. Juo lasillinen myös ennen nukkumaanmenoa.
 • Syö terveellisiä ja tuoreita luomuruokia. Pyri välttämään pakasteita, sillä niissä ei ole niin paljon ravintoaineita.

Ota tämän artikkelin vinkit avuksi laihduttamiseen, ja pudota tehokkaasti muutama ylimääräinen kilo pois tällä helpolla omenadieetillä! Se on terveellinen tapa puhdistaa koko elimistösi kerralla.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.