7 syytä syödä vihreä omena tyhjään vatsaan

· toukokuu 6, 2018
Maksimoidaksemme kaikki vihreän omenan tuomat hyödyt, meidän tulisi valita luomuomena, jotta voimme syödä sen kuorineen.

Kaikki omenalajit sisältävät tarpeellisia ravintoaineita, jotka edistävät terveyttä.

Vihreitä omenoita suositellaan erityisesti niiden vähäisen kalorimäärän takia sekä korkean fytoravintoaineiden määrän takia, sillä ne antavat vieläkin enemmän terveyshyötyjä.

Vihreät omenat maistuvat hieman happamalle ja ne ovat enimmäkseen vettä. Siten ne ovatkin täydellisiä kehon puhdistukseen ja nesteyttämiseen.

Lisäksi vihreissä omenoissa on suuri määrä kuituja, aminohappoja, vitamiineja ja mineraaleja. Nämä ravintoaineet kohentavat fyysistä ja henkistä hyvinvointia.

Vihreän omenan nauttimista tyhjään vatsaan on suositeltu jo jonkin aikaa ei pelkästään energian saannin takia, vaan koska tämä hedelmä töytäisee aineenvaihduntaa liikkeelle ja ehkäisee sairauksia.

Olemme tietoisia siitä että moni meistä ei vielä sisällytä omenoita ruokavalioonsa, ja siksi haluammekin jakaa seitsemän syytä sille miksi meidän tulisi syödä niitä säännöllisesti.

1. Painonpudotus

vihreä omena auttaa painonpudotuksessa

Yhdessä vihreässä omenassa on noin 80 kilokaloria. Huolimatta matalasta luvusta, se on silti voimakas energian lähde hiilihydraattien ja aminohappojen ansiosta.

  • Syömällä omena tyhjään vatsaan saat kehoosi runsaasti kuitua, mikä parantaa ruoansulatusta ja pitää vatsasi täytenä pidemmän aikaa.
  • Sen ravintoaineet käynnistävät aineenvaihdunnan päivän ensimmäisinä tunteina ja tämän ”alkukäynnistyksen” ansiosta keho pystyy polttamaan kaloreita helpommin.

2. Diabeteksen ehkäisy

Omenan lisääminen ruokavalioon on helppo ja tehokas tapa vähentää diabeteksen riskiä, etenkin niillä joilla on riskitekijöitä sairastua tähän tautiin.

  • Omenan liukeneva kuitu on osatekijänä aineenvaihdunnan sokerin pilkkomisessa, auttaen kehoa käyttämään sitä energianlähteenä.
  • Muiden seikkojen lisäksi omenan syöminen aamulla alentaa makeanhimoa ja auttaa kehoa käyttämään insuliinia oikealla tavalla.

Tiesitkö? Diabetes – mitä tästä sairaudesta tulisi tietää?

3. Verenkiertojärjestelmän terveys

vihreä omena auttaa sydämen terveyden kohentamisessa

Tästä omenalajikkeesta saadut ravintoaineet – konkreettisesti sanottuna flavonoidit ja kuidut – ovat tärkeitä ja hyödyllisiä verenkiertojärjestelmämme terveydelle.

  • Vihreitä omenoita syömällä autat elimistöä säätelemään korkean kolesterolin määrää sekä vähentämään valtimonrasvoittuman muodostumista valtimoihin.
  • Niissä on huomattavia määriä kaliumia, tarpeellista mineraalia joka tasapainottaa elimistön elektrolyyttejä, jotka taas suojelevat lihaksia ja sydäntä.
  • Omenat auttavat vähentämään tulehduksellisia molekyylejä, jotka voivat ajoittain aiheuttaa komplikaatioita sydämessä sekä verenkierrossa ja aivoissa.

4. Ruoansulatus

Vihreän omenan syöminen tyhjään vatsaan voi olla ratkaisu hitaaseen ruoansulatukseen ja krooniseen ummetukseen kertaheitolla.

  • Pektiini, hedelmissä esiintyvä kuitu, säätelee suoliston liikkeitä ja auttaa poistamaan kuona-aineita.
  • Vihreillä omenoilla on kevyitä ilmavaivoja ehkäiseviä vaikutuksia, jotka taistelevat kaasun muodostumista vastaan ruoansulatuskanavassa.
  • Hedelmä neutralisoi ylenpalttista vatsahappojen muodostumista ja ehkäisee epämiellyttäviä kokemuksia kuten ruoansulatushäiriöitä ja refluksia.

5. Aivojen terveys

vihreä omena tyhjään vatsaan auttaa aivojen kunnossapidossa

Aivojen terveyteen vaikuttaa moni tekijä. Omenan syöminen joka aamu voi edesauttaa monien sellaisten sairauksien ehkäisemisessä, jotka johtavat kognitiiviseen huonontumiseen.

  • Vihreässä omenassa on paljon antioksidantteja, muun muassa katekiinia ja epikatekiinia. Nämä antioksidantit suojaavat aivosoluja vapaiden radikaalien vahingollisilta vaikutuksilta.
  • Flavonoidit, yhdessä omenasta saatavien C-vitamiinin ja magnesiumin kanssa, auttavat uudistamaan soluja. Parantamalla verenkiertoa ne tehostavat aivokudoksen hapettumista.

6. Ihon terveys

Emme puhu ihmelääkkeestä ryppyihin tai mistään vastaavasta, mutta omenan antioksidantit ovat kuitenkin erinomaisia liittolaisia taistelemaan ennenaikaisia ihon vanhenemisen oireita vastaan.

  • Omenan ainekset auttavat solujen uudistumisessa ja nuorentumisessa. Tuloksena rypyt ja iholäiskät vähenevät.
  • Omenoiden korkea nestepitoisuus pitää ihon kosteutettuna ja ajan mittaan myös puhdistaa ihoa.
  • Vihreät omenat ovat loistavia lisäämään kollageenin ja elastaanin tuotantoa. Nämä ainekset pitävät ihon kiinteänä ja nuorena.

Haluatko tietää lisää? 5 kasvonaamiota, jotka tekevät ihosta loistokuntoisen

7. Plakin vähentäminen hampaissa

vihreä omena auttaa pitämään hampaista huolta

Omenassa olevat yhdisteet tarjoavat erityisiä hyötyjä hampaiden terveydelle vähentämällä bakteerista plakin muodostumista.

  • Sen luonnolliset hapot puhdistavat hampaita. Lisäksi happo neutralisoi bakteereja, jotka aiheuttavat tulehduksia.
  • Vihreät omenat lisäävät syljen tuotantoa ja säätelevät suun pH-arvoa, mikä ehkäisee pahanhajuista hengitystä.

Etkö vielä ole lisännyt vihreää omenaa ruokavalioosi? Nyt kun tiedät kaikki tämän hedelmän parhaat hyödyt, älä enää mieti kahdesti, vaan syö yksi vihreä omena joka aamu.