7 syytä syödä vihreä omena tyhjään vatsaan

Maksimoidaksesi kaikki vihreän omenan tuomat hyödyt, tulisi valita luomuomena, jotta sen voisi syödä kuorineen.
7 syytä syödä vihreä omena tyhjään vatsaan
José Gerardo Rosciano Paganelli

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri José Gerardo Rosciano Paganelli.

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kaikki omenalajit sisältävät tarpeellisia ravintoaineita, jotka edistävät terveyttä. Vihreitä omenoita suositellaan erityisesti niiden vähäisen kalorimäärän takia sekä korkean fytoravintoaineiden määrän takia, sillä ne antavat vieläkin enemmän terveyshyötyjä. Tässä artikkelissa kerromme, miksi sinun tulisi syödä vihreä omena tyhjään vatsaan – jatka siis lukemista!

Vihreät omenat maistuvat hieman happamalle ja ne ovat enimmäkseen vettä. Siten ne ovatkin täydellisiä kehon puhdistukseen ja nesteyttämiseen. Lisäksi vihreissä omenoissa on suuri määrä kuituja, aminohappoja, vitamiineja ja mineraaleja. Nämä ravintoaineet kohentavat fyysistä ja henkistä hyvinvointia.

Vihreä omena tyhjään vatsaan on ollut suosituksena jo jonkin aikaa ei pelkästään energian saannin takia, vaan koska tämä hedelmä töytäisee aineenvaihduntaa liikkeelle ja auttaa ehkäisemään sairauksia.

Olemme tietoisia siitä, että moni meistä ei vielä sisällytä omenoita ruokavalioonsa, ja siksi haluammekin jakaa seitsemän syytä sille, miksi olisi hyvä syödä vihreä omena tyhjään vatsaan säännöllisesti.

7 syytä syödä vihreä omena tyhjään vatsaan

1. Painonpudotus

7 syytä syödä vihreä omena tyhjään vatsaan - auttaa painonpudotuksessa.

 

Yhdessä vihreässä omenassa on noin 80 kilokaloria. Huolimatta matalasta luvusta, se on silti voimakas energian lähde hiilihydraattien ja aminohappojen ansiosta.

 • Syömällä vihreä omena tyhjään vatsaan saat kehoosi runsaasti kuitua, mikä parantaa ruoansulatusta ja pitää vatsasi täytenä pidemmän aikaa.
 • Sen ravintoaineet käynnistävät aineenvaihdunnan päivän ensimmäisinä tunteina ja tämän “alkukäynnistyksen” ansiosta keho pystyy polttamaan kaloreita helpommin.

2. Diabeteksen ehkäisy

Omenan lisääminen ruokavalioon on helppo ja tehokas tapa vähentää diabeteksen riskiä, etenkin niillä, joilla on riskitekijöitä sairastua tähän tautiin.

 • Omenan liukeneva kuitu on osatekijänä aineenvaihdunnan sokerin pilkkomisessa, auttaen kehoa käyttämään sitä energianlähteenä.
 • Muiden seikkojen lisäksi omenan syöminen aamulla alentaa makeanhimoa ja auttaa kehoa käyttämään insuliinia oikealla tavalla.

3. Verenkiertojärjestelmän terveys

Vihreällä omenalla on positiivisia vaikutuksia sydämen terveyteen.

 

Tästä omenalajikkeesta saadut ravintoaineet – konkreettisesti sanottuna flavonoidit ja kuidut – ovat tärkeitä ja hyödyllisiä verenkiertojärjestelmämme terveydelle.

 • Vihreitä omenoita syömällä autat elimistöä säätelemään korkean kolesterolin määrää sekä vähentämään valtimonrasvoittuman muodostumista valtimoihin.
 • Niissä on huomattavia määriä kaliumia, tarpeellista mineraalia, joka tasapainottaa elimistön elektrolyyttejä, jotka taas suojelevat lihaksia ja sydäntä.
 • Omenat auttavat vähentämään tulehduksellisia molekyylejä, jotka voivat ajoittain aiheuttaa komplikaatioita sydämessä sekä verenkierrossa ja aivoissa.

4. Ruoansulatus

Vihreä omena tyhjään vatsaan voi olla ratkaisu hitaaseen ruoansulatukseen ja krooniseen ummetukseen kertaheitolla.

 • Hedelmissä esiintyvä kuitu eli pektiini säätelee suoliston liikkeitä ja auttaa poistamaan kuona-aineita.
 • Vihreillä omenoilla on kevyitä ilmavaivoja ehkäiseviä vaikutuksia, jotka taistelevat kaasun muodostumista vastaan ruoansulatuskanavassa.
 • Hedelmä neutralisoi ylenpalttista vatsahappojen muodostumista ja ehkäisee epämiellyttäviä kokemuksia kuten ruoansulatushäiriöitä ja refluksia.

5. Aivojen terveys

Vihreä omena auttaa ehkäisemään kognitiivisten taitojen heikentymistä.

 

Aivojen terveyteen vaikuttaa moni tekijä. Omenan syöminen joka aamu voi edesauttaa monien sellaisten sairauksien ehkäisemisessä, jotka johtavat kognitiiviseen heikentymiseen.

 • Vihreässä omenassa on paljon antioksidantteja, muun muassa katekiinia ja epikatekiinia. Nämä antioksidantit suojaavat aivosoluja vapaiden radikaalien vahingollisilta vaikutuksilta.
 • Flavonoidit, yhdessä omenasta saatavien C-vitamiinin ja magnesiumin kanssa, auttavat uudistamaan soluja. Parantamalla verenkiertoa ne tehostavat aivokudoksen hapettumista.

6. Ihon terveys

Emme puhu ihmelääkkeestä ryppyihin tai mistään vastaavasta, mutta omenan antioksidantit ovat kuitenkin erinomaisia liittolaisia taistelemaan ennenaikaisia ihon vanhenemisen oireita vastaan.

 • Omenan ainekset auttavat solujen uudistumisessa ja nuorentumisessa. Tuloksena rypyt ja iholäiskät vähenevät.
 • Omenoiden korkea nestepitoisuus pitää ihon kosteutettuna ja ajan mittaan myös puhdistaa ihoa.
 • Vihreät omenat ovat loistavia lisäämään kollageenin ja elastaanin tuotantoa. Nämä ainekset pitävät ihon kiinteänä ja nuorena.

7. Plakin vähentäminen hampaissa

Vihreä omena auttaa vähentämään plakkia.

 

Omenassa olevat yhdisteet tarjoavat erityisiä hyötyjä hampaiden terveydelle vähentämällä bakteerista plakin muodostumista.

 • Sen luonnolliset hapot puhdistavat hampaita. Lisäksi happo neutralisoi bakteereja, jotka aiheuttavat tulehduksia.
 • Vihreät omenat lisäävät syljen tuotantoa ja säätelevät suun pH-arvoa, mikä ehkäisee pahanhajuista hengitystä.

Etkö vielä ole lisännyt vihreää omenaa ruokavalioosi? Nyt kun tiedät kaikki tämän hedelmän parhaat hyödyt, älä enää mieti kahdesti, vaan syö yksi vihreä omena tyhjään vatsaan joka aamu.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Martínez Ladrón De Guevara, E. (2016). Efecto de la adición de la cáscara de manzana sobre el estrés oxidativo y el perfil de proteínas en un modelo murino diabético. México, Instituto Politécnico Nacional.
 • Muñoz Quiroga H.D., Tarazona Guevara, L.F. (2017). Remoción de placa bacteriana mediante el consumo de manzana en la población infantil de la institución educativa Vijagual de Bucaramanga. Universidad de Santo Tomás, Bucaramanga.
 • Patricio, G. (2007). Extraccion de pectina de manzana. Universidad Nacional Micaela Bastidas de Apurimac.
 • Requena, M. y Guerrero, D. (2021). Manzana Verde: en busca de la expansión (Trabajo de investigación de Máster en Dirección de Empresas). Universidad de Piura. PAD-Escuela de Dirección. Programa Maestría en Dirección de Empresas MBA. Lima, Perú
 • Salazar, N. A. S., & Orozco, G. I. O. (2011). El aroma de la manzana. Interciencia.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.