Logo image
Logo image

5 tehokasta kasvia laihdutuksen avuksi

3 minuuttia
5 tehokasta kasvia laihdutuksen avuksi
Sofía Quintana Alonso

Tarkistanut ja hyväksynyt: fysioterapeutti Sofía Quintana Alonso

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Jotkin lääkinnälliset kasvit, kuten vihreä tee, punainen tee, inkivääri, voikukka ja korte soveltuvat luonnolliseen terveydenhoitoon ja laihdutukseen. Yhdistä tämän artikkelin tehokkaita kasveja sisältävät teeuutteet terveellisiin elämäntapoihin, ja saavutat parhaat tulokset painonpudotuksessa!

Tässä artikkelissa selvitämme tiettyjen lääkinnällisten kasvien tehon ja hyödyn laihdutuksen kannalta. Voit hyödyntää näitä tehokkaita kasveja sisältäviä juomia laihdutusprosessin tehostajina ilman, että sinun täytyy tehdä suuria uhrauksia ruokavaliossasi.

Muistathan, että parhaiten uutteet toimivat, kun noudatat terveellisiä elämäntapoja ja jätät pois epäterveelliset ruoka-aineet, kuten liiallisen suolan, rasvan ja sokerin. Seuraa näitä vinkkejä ja pääset varmasti eroon ylimääräisistä kiloista samalla kun parannat terveyttäsi.

Vihreä tee

Vihreä tee on suosittu juoma ja se tunnetaan etenkin laihduttajien keskuudessa hoikentavista ominaisuuksistaan. Vihreä tee kiihdyttää aineenvaihduntaa ja stimuloi täten myös rasvanpolttoa.

Vihreää teetä juomalla voit helpottaa laihtumista ja tehdä siitä nopeampaa, sillä tämä tehokas teejuoma polttaa rasvaa ja poistaa nesteitä kehosta – näin vältyt myös turvotukselta ja raskaalta ololta aterioinnin jälkeen. Vihreä tee sopii nautittavaksi mihin vuorokaudenaikaan tahansa, sillä se sisältää vain vähän kofeiinia.

Jos kärsit ummetuksesta, kannattaa vihreää teetä nauttia vain vähän, sillä se sitoo yhteen nesteitä, mikä voi tehdä ulosteesta kovaa ja sen liikkumisesta suolessa hidasta ja työlästä. Jos kärsit anemiasta eli raudanpuutteesta, vältä vihreää teetä, sillä se estää kehoa imeyttämästä rautaa.

Some figure

Punainen tee

Punainen tee tulee samasta kasvista kuin vihreä tee, mutta punainen tee käy läpi pitkällisen fermentointiprosessin, joka antaa sille vahvan värin ja maun. Punainen tee toimii vihreää teetä tehokkaammin laihduttajana ja stimulanttina.

Vahva punainen tee ei sovellu ahdistuksesta tai unettomuudesta kärsiville, sillä se stimuloi koko kehoa ja voi aiheuttaa levottomuutta. Valitse joko punainen tai vihreä tee omista tarpeistasi riippuen.

Peltokorte

Jos ylipaino johtuu osittain nesteiden kertymisestä aiheutuvasta turvotuksesta, suosittelemme nauttimaan peltokortteesta valmistettua uutetta, joka poistaa tehokkaasti nesteitä. Korte lisää virtsaneritystä jopa 30 % ja poistaa myös myrkyt virtsan mukana. Keho puhdistuu ja uudistuu.

Peltokortetta voi kerätä luonnosta ja käyttää tuoreena tai kuivattuna. Kuivaus onnistuu helposti ripustamalla tukko kortetta roikkumaan katosta. Sitä saattaa löytyä myös luontaistuotekaupoista.

Voikukka

Voikukka on yksi niitä tehokkaita kasveja, joilla on vahva puhdistava vaikutus, ja jos haluat pudottaa muutaman kilon ja saavuttaa ihannepainosi, voit hyödyntää voikukkaa helposti.

Voikukka puhdistaa elimistön myrkyistä ja kuona-aineista, se kiihdyttää aineenvaihduntaa ja poistaa nesteitä – voikukan avulla keho sulattaa ravinnosta saadun rasvan ja pitää verensokerin tasaisena.

Inkivääri

Inkivääri on todellinen superfood, jonka lääkinnälliset vaikutukset ovat olleet monien eri kansojen tiedossa jo vuosituhansia. Inkivääri voi auttaa laihduttamaan, sillä se kiihdyttää aineenvaihduntaa, parantaa ruuansulatuksen toimintaa, polttaa rasvaa ja säätelee verensokeria.

Some figure

Tehokkaita kasveja painonpudotuksen edistämiseksi

Jotta saisit kaiken hyödyn irti näistä lääkinnällisistä kasveista, tulisi sinun nauttia niistä valmistettuja uutteita joka päivä noin kolmen kupillisen verran. Voit nauttia myös kasveista valmistettuja uutteita, joita on saatavilla yrttikaupoista ja luontaistuotekaupoista. Jos nautit tiivistettyjä versioita, kannattaa niiden kanssa nauttia runsaasti vettä.

Aloita aamusi nauttimalla kaksi kupillista tehokkaita kasveja sisältäviä uutteita, mieluiten tyhjään mahaan. Nauti kolmas ja mahdollisesti neljäs kuppi ennen lounasta tai iltapäivällä.

Älä nauti uutteita ennen nukkumaanmenoa, sillä muuten saatat heräillä pitkin yötä kovaan pissahätään. Osa uutteista on virkistäviä, joten ne voivat hankaloittaa unensaantia ja nukkumista illalla nautittuna.

Voit aina lisätä tilkan sitruunamehua uutteisiin tehostaaksesi niiden vaikutusta. Sitruuna muuntaa elimistö emäksisemmäksi, mikä helpottaa kaikkia elintoimintoja ja aineenvaihduntaa. Jos kaipaat makeutusta teejuomiisi, lisää tilkka steviaa tai hunajaa, älä käytä sokeria.

Jotkut ravitsemusalan asiantuntijat suosittelevat kylmien juomien nauttimista kaloreiden polttamisen kiihdyttämiseen, mutta todellisuudessa kylmät juomat ovat maksan toiminnalle haitallisia, joten emme suosittele kylmiä juomia. Nauti nesteet lämpiminä, huoneenlämpöisinä tai viileinä, älä juo jääkylmiä juomia.

Muista myös tämä

Some figure

Mikään lääkekasvi ei pysty ihmeisiin, ja lääkekasveista valmistettuja uutteita tulisi käyttää osana terveellistä ja monipuolista ruokavaliota, sekä säännöllistä liikuntasuunnitelmaa.

Yksinään uutteiden nauttiminen ei vaikuta laihtumiseen huomattavasti, joten ne kannattaa hyödyntää osana kokonaisvaltaista terveellistä elämäntyyliä.

Vähitellen huomaat teeuutteiden hyödyt, ja sen, miten ne tehostavat kaloreiden kulutusta. Teeuutteiden nauttiminen ei tuo tuloksia samantien, vaan osana terveellistä laihdutuskuuria. Nauti näitä tehokkaita kasveja säännöllisesti myös laihtumisen jälkeen, ja pidät karistamasi kilot loitolla.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Cabrera, C., Artacho, R., & Giménez, R. (2006). Beneficial Effects of Green Tea—A Review. Journal of the American College of Nutrition. https://doi.org/10.1080/07315724.2006.10719518
  • Wright, C. I., Van-Buren, L., Kroner, C. I., & Koning, M. M. G. (2007). Herbal medicines as diuretics: A review of the scientific evidence. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2007.07.023
  • Sandhu, N. S., Kaur, S., & Chopra, D. (2010). Equietum arvense: Pharmacology and phytochemistry – a review. Asian Journal of Pharmaceutical and Clinical Research. https://doi.org/10.1016/j.bpj.2008.11.044

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.