10 luonnonmukaista laksatiivia ummetukseen

joulukuu 8, 2015
Koska omenat sisältävät suuren määrän pektiiniä, ne auttavat säätelemään suoliston toimintaa, mukaanlukien hoitamaan ripulia ja ummetusta.

Jos kärsit ummetuksesta, haluat varmasti tietää mitä luonnonmukaisia laksatiiveja on olemassa. Ruokavaliomme tulisi jo muutenkin sisältää kuitupitoisia ruokia ja ruokia, jotka auttavat pitämään suolistomme bakteeritasapainon terveenä.

Luonnonmukaiset laksatiivit ovat ruokia tai yrttejä jotka auttavat puhdistamaan suolistoamme. On tärkeää erotella kolme eri laksatiivityyppiä, koska toisella on huomattavasti voimakkaampi vaikutus ja se saattaa aiheuttaa sivuvaikutuksia.

Luonnonmukaisten laksatiivien tyypit

Ottaen huomioon miten laksatiivit vaikuttavat kehossa, voimme erotella ne seuraavanlaisesti.

Stimulantit

Näitä kutsutaan ulostuslääkkeiksi, jotka mielletään stimuloijiksi, koska ne toimivat suoliston lihaksessa ja niillä on joitakin osia jotka toimivat myös paksusuolessa stimuloimassa ulostamista. Ne toimivat myös suoliston seinämissä ja edistävät mineraalien ja nesteiden tuotantoa sekä vähentävät suoliston kykyä imeä natriumia ja klooria.

Negatiivinen sivuvaikutus perustuu aikaan, jonka stimulantit vaikuttavat kehossa. Siitä hetkestä kun se on nautittu, ne voivat vaikuttaa jopa 8 tunnin ajan. On suositeltavaa, että otat laksatiiviset stimulantit ennen nukkumaanmenoa.

Vatsanväänteet pöntöllä

Mekaaninen

Nämä laksatiivit ovat täynnä kuitua mikä antaa volyymia jätteillesi, pidättävät vettä ja kosteuttavat suolistosi seinämiä. Ne myös auttavat luonnonmukaisesti parantamaan suolen lihaksien liikkeitä ja auttaa näin sinua käymään vessassa. Nämä sisältävät liukenevat ja ei-liukenevat kuidut.

Nämä laksatiivit ovat paljon hellempiä kuin stimulantit ja ovat suositeltavia ensimmäisenä askeleena ummetuksen hoidossa. Suosittelemme, että näiden hoitojen kanssa nautit myös maitohappoja kuten maustamatonta jogurttia.

Osmoottinen

Tämän tyyppiset laksatiivit toimivat niin, että ne lisäävät veden määrää suolistossa, pehmentäen ulostetta. Ne ovat samantapaisia kuin mekaaniset laksatiivit, koska ne sisältävät paljon mineraaleja ja pakottavat kehosi tyhjentämään suolen. Kirsikat ovat esimerkki osmoottisesta laksatiivista. Vaikutus on vahva ja vaatii sinua nauttimaan isoja määriä vettä ja isotonisia nesteitä pitääksesi kosteustasapainon yllä.Naisen vatsakipu

Miten valita laksatiivi

Mekaaniset ja osmoottiset ovat hellempiä laksatiiveja, ja nämä ovat hyviä esimerkkejä:

Omenamehu ja oliiviöljy

Sekoita desi omenamehua ja desi oliiviöljyä. Juo sekoitus ennen nukkumaanmenoa.

Kirsikat ja hunaja

Kiehauta kattilassa kaksi desiä vettä. Lisää kuusi kirsikkaa. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä kannen alla yön yli. Aamulla siivilöi vesi pois ja lisää ruokalusikallinen hunajaa kirsikoiden sekaan. Syö kirsikat pitkin päivää.

Aloe vera

Viipaloi aloe veran lehti. Kiehauta se pikku kattilallisessa vettä. Kun se on viilentynyt, sulje neste purkkiin ja laita jääkaappiin tasaantumaan. Sinun tulisi nauttia tätä nestettä vain kahdesti viikossa. Tämä laksatiivi ei ole suositeltava raskaana oleville tai imettäville naisille, eikä heille jotka ottavat antikoagulanttilääkitystä.

Halkaistu aloe vera

Viinirypäle-pellavansiemensmoothie

Laita viinirypäleet tehosekoittimeen niin, että saat tasaista mehua/sosetta 2-2,5 desin verran ja lisää ruokalusikallinen jauhettuja pellavansiemeniä. Juo aamulla vain kerran viikossa.

Risiiniöljy

Tämä on ulkoinen laksatiivi. Liota pyyhettä tai sideharsoa risiiniöljyssä ja lämmitä pienen liekin yllä. Aseta lämmitetty tuppo alaselällesi tai lanteen alueelle. Peitä se niin se säilyy pidempään lämpöisenä. Käytä päivittäin. Emme suosittele, että nautit risiiniöljyä sisäisesti.

Ruoat, jotka toimivat luonnonmukaisina laksatiiveina

Aloe veran ja kirsikoiden lisäksi on muitakin ruokia jotka toimivat laksatiiveina. Ennen kuin nautit mitään, tulisi sinun selvittää mikä aiheuttaa ruoansulatusvaivasi. Ummetuksesta kärsit silloin kun käyt vähemmän kuin kolmesti viikossa vessassa tai silloin kuin ulosteesi on kuivaa ja kovaa.

Ruoansulatusvaivat ovat yleisiä epäterveellisen ruokavalion yhteydessä. Liikunnan puute, istumatyö, nesteytyksen puute, kovat rasvat ja valkoiset jauhot voivat myös olla syynä ummetukseen. Jos haluat terveellisen tyhjennyksen, tulee sinun muuttaa elämätyyliäsi hieman. Joitakin suositeltuja ruokia:

Piharatamo

Tämä kasvi on alunperin Intiasta ja siinä on paljon kuitua, joka auttaa käymään vessassa. Se pystyy imemään vettä, lisäämään ulosteen massaa ja stimuloimaan suoliston liikkeitä.

Omena

Sekä punaiset että vihreät omenat sisältävät pektiiniä, joka auttaa suolistoa liikkumaan terveemmin, pehmentää ulostetta (kuidun ansiosta) ja auttaa käymään vessassa. Syö omena päivässä tai nauti pieni annos illallisen jälkeen. Suosittelemme raakoja omenia tai kuivattuna kirsikoiden kanssa.

Punaiset ja vihreät omenat

Banaani

Myös tämä hedelmä sisältää suuren määrän kuitua (ja kaliumia) ja on näin ollen loistava luontainen laksatiivi. Yhdessä banaanissa on 12 % päivän suositellusta kuituannoksesta. Niissä on myös oligosakkarideja, jotka kulkevat suoraan paksusuoleen ja edistävät ruoansulatusta ja ulostusta.

Sipuli

Sipulin tulisi aina olla suosikkivihanneksemme, koska se ei ole ainoastaan maukas, vaan sipuli auttaa myös suojaamaan kehoa sairauksilta, taudinaiheuttajilta ja muilta tiloilta. Ja sipulit toimivat myös luonnonmukaisina laksatiiveina. Kun syöt raakoja kasviksia, kehosi muodostaa vatsahappoja, mikä voi auttaa tehostamaan suoliston bakteerikantaa. Kiniinin läsnäolo stimuloi maksan aineenvaihduntaa, haimaa, vatsaa ja suolistoa.

Ennen kuin ryhdyt muihin toimiin, yritä näitä luonnollisia keinoja hoitaaksesi suolistosi ongelmia ja ummetusta.

UUTISIA VERKOSSA