Chia-siemenistä ja sitruunamehusta valmistetun juoman terveysvaikutukset

25 helmikuun, 2019
Tiesitkö, että voit parantaa luiden ja nivelten terveyttä tämän chia-siemeniä ja sitruunamehua sisältävän juoman vitamiinien, hivenaineiden ja antioksidanttien ansiosta? Lue lisää tästä artikkelista!

Chia-siemenistä ja sitruunamehusta valmistettu juoma on luontaishoito, josta on tullut erittäin suosittu sen sisältämien tärkeiden ravintoaineiden ja lääkinnällisten ominaisuuksien ansiosta.

Herkullinen juoma chia-siemenistä ja sitruunamehusta

Se on virkistävä juoma, jolla on diureettisia ja myrkkyjä poistavia vaikutuksia. Sen lisäksi että se edistää myrkkyjen poistumista elimistöstä, se voi myös auttaa pudottamaan painoa terveellisellä tavalla.

Lisäksi se sisältää merkittäviä määriä antioksidantteja, jotka suojaavat soluja oksidatiiviselta stressiltä ja vapaiden radikaalien negatiivisilta vaikutuksilta. Tämä alentaa useiden kroonisten sairauksien riskiä.

Tämä juoma on myös välttämättömien aminohappojen ja rasvahappojen lähde, josta saatava energia parantaa psyykkisiä ja fyysisiä toimintoja.

Koska se sisältää luontaisesti paljon kuitua, se edistää erinomaisesti ruoansulatusta ja hillitsee kolesterolin kerääntymistä.

Koska monien kannattaisi ottaa tämä juoma osaksi ruokavaliotaan, haluamme kertoa tarkemmin sen hyödyistä ja antaa myös yksinkertaisen reseptin, jotta voit valmistaa sitä kotona.

Parantaa sydämen ja verisuonten terveyttä

chia-siemenistä ja sitruunamehusta terve sydän

Ensinnäkin, chia-siemenistä ja sitruunamehusta valmistetun juoman nauttiminen on loistava tapa suojella sydän- ja verisuonijärjestelmää. Se nimittäin sisältää Omega-3 -rasvahappoja, jotka hillitsevät korkeaa verenpainetta ja tulehdusta.

Nämä terveelliset rasvat, antioksidanttien lisäksi, helpottavat valtimoiden puhdistusta ja kontrolloivat verenpainetta.

Auttaa pudottamaan painoa

Toiseksi, yksi tämän yhdistelmän mielenkiintoisimmista hyödyistä on sen kyky säädellä ruokahalua ja tukea painonpudotusta.

Sen sisältämä ravintokuitu ja antioksidantit edistävät rasvakudoksen sulamista. Lisäksi ne ehkäisevät kuona-aineiden ja rasvan kerääntymistä.

Pitää huolta ruoansulatusterveydestä

chia-siemenistä ja sitruunamehusta vatsan hyvinvointia

Tämän terveellisen juoman säännöllinen nauttiminen on loistava vaihtoehto ruoansulatusongelmien, kuten ummetuksen tai ärtyvän suolen oireyhtymän, lievittämiseen.

Sen sisältämä ravintokuitu edistää myrkkyjen poistumista ja hillitsee tulehdusta ja liiallista happamuutta.

Kaiken tämän lisäksi sen sisältämät välttämättömät ravintoaineet sopivat ihanteellisesti suoliston herkän bakteerikannan suojelemiseen.

Antaa energiaa

Kun aloitat päiväsi chia-siemenistä ja sitruunamehusta valmistetulla juomalla, se voi parantaa merkittävästi tuotteliaisuuttasi.

Kaiken kaikkiaan nämä kaksi ainesosaa auttavat ylläpitämään sekä fyysisiä että psyykkisiä toimintoja.

Suojelee luita

chia-siemenistä ja sitruunamehusta tukea selkärankaan

Antioksidanttien ja proteiinien lisäksi tästä juomasta saa suuria määriä tärkeitä hivenaineita, jotka auttavat pitämään yllä luiden terveyttä.

Juoma on hyvä kalsiumin lähde, joka on luita vahvistava ja niiden ennenaikaista rappeutumista ehkäisevä hivenaine.

Juomassa on myös kaliumia ja magnesiumia. Niitä tarvitaan tulehduksen ja ikään liittyvien vaurioiden ehkäisemiseen.

Lievittää kipua

Jos olet kärsinyt toistuvista lihas- tai nivelkivuista, chia-siementen ja sitruunamehun yhdistelmä voi olla paras apu niiden selättämiseen.

Tämä johtuu sen sisältämistä Omega-3 -rasvahapoista ja välttämättömistä aminohapoista. Ne toimivat voimakkaana tulehdusta lievittävänä aineena, joka vähentää kipua.

Ehkäisee nestevajetta

apu nestehukkaan chia-siemenistä ja sitruunamehusta

Tämän juoman päivittäinen nauttiminen on luonnollinen ja terveellinen tapa ehkäistä nestevajetta ja siihen liittyviä vaivoja.

Sekä chia-siemenissä että sitruunamehussa on tärkeitä hivenaineita, jotka auttavat täydentämään elimistön elektrolyyttejä silloin, kun menetät paljon nesteitä.

Kuinka sitä valmistetaan

Jos haluat alkaa nauttia tämän mahtavan juoman terveyshyödyistä, valmista sitä kotona noudattamalla näitä yksinkertaisia ohjeita:

Ainekset

  • 1 ruokalusikallinen chia-siemeniä
  • 1 kupillinen vettä (200 ml)
  • Puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 teelusikallinen hunajaa (valinnainen)

Valmistus

  • Laita chia-siemenet kupilliseen vettä ja anna niiden liota yhdestä kahteen tuntiin, kunnes niiden koostumus muuttuu hyytelömäiseksi.
  • Purista sitruunasta mehu ja lisää se juomaan.
  • Halutessasi voit sekoittaa juomaa tehosekoittimessa kunnes se on tasaista.
  • Jos haluat makeuttaa juoman, lisää siihen hieman hunajaa.

Käyttöohje

  • Juo yksi lasillinen chia-siemenistä ja sitruunamehusta valmistettua juomaa aamupäivällä.
  • Voit halutessasi juoda sitä myös ennen jokaista pääateriaa.

Oletko valmis kokeilemaan itse? Jos et ole vielä tehnyt tätä luonnollista juomaa, valmista sitä kotona niin näet, miten hyvältä se saa olosi tuntumaan!

Muñoz, L. A., Cobos, A., Diaz, O., & Aguilera, J. M. (2012). Chia seeds: Microstructure, mucilage extraction and hydration. Journal of Food Engineering. https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2011.06.037

Taga, M. S., Miller, E. E., & Pratt, D. E. (1984). Chia seeds as a source of natural lipid antioxidants. Journal of the American Oil Chemists’ Society. https://doi.org/10.1007/BF02542169

Sun, J., Chu, Y. F., Wu, X., & Liu, R. H. (2002). Antioxidant and antiproliferative activities of common fruits. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf0207530