Logo image
Logo image

Seksuaaliset fantasiat

3 minuuttia
Seksuaaliset fantasiat ovat luonnollinen osa ihmisen seksuaalisuutta. Usein ne ovat hyödyllisiä yksilöille ja pariskunnille. Tässä artikkelissa tarkastellaan seksuaalisia fantasioita, mistä ne koostuvat ja mitä hyötyä niistä on.
Seksuaaliset fantasiat
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Seksuaalisuuteen liittyy edelleen monia myyttejä ja tabuja, jotka estävät meitä nauttimasta siitä täysin rinnoin. Erityisesti, jos puhumme seksuaalisista fantasioista, saatamme ajatella, että ne ovat sopimattomia ja että seksuaaliset fantasiat tarkoittavat, että sinussa on jotain vikana tai sen voidaan ajatella viittaavan uskottomuuteen, jos olemme parisuhteessa. Todellisuudessa seksuaalinen fantasia voi auttaa meitä herättämään halumme ja ruokkimaan intohimoamme.

Kaikilla ihmisillä on seksuaalisia fantasioita jossain vaiheessa elämäänsä, ja ne ovat yleensä seuranneet jo murrosiästä lähtien. Seksuaalisia fantasioita luodaan henkilökohtaisten mieltymysten, meitä ympäröivän kulttuurin ja kokemuksiemme pohjalta.

Seksuaaliset fantasiat voivat vaihdella lyhyistä intohimon täyttämistä hetkistä pitkiin kertomuksiin, jotka voivat olla enemmän sidoksissa rakkauteen, aistillisuuteen tai selkeään seksuaalisuuteen.

Joka tapauksessa seksuaaliset fantasiat ovat luonnollinen asia. Meidän ei tulisi tuntea niistä häpeää, päinvastoin, meidän tulisi hyödyntää niitä. Tässä artikkelissa kerromme sinulle miten voit hyödyntää seksuaalisia fantasioitasi.

Mitä ovat seksuaaliset fantasiat?

Some figure
Seksuaalinen fantasia on maailma, joka ei ole minkään sensuurin alainen.

Lue myös: Seksuaalinen yhteensopivuus – mitä sinun on hyvä tietää

Seksuaalinen fantasia on mikä tahansa kuvitteellinen teko, joka luo uudelleen eroottisen skenaarion, joka herättää kiihottumisen tunteen. Antamalla mielikuvituksemme lentää visualisoimme todellisuuksia, joissa koemme kiihottavia tilanteita. Tällaisissa fantasioissa ei ole suodatinta eikä moraalisen tai poliittisen korrektiuden estettä: ne ovat intiimejä ja henkilökohtaisia, joissa ei tarvitse käyttää sensuuria.

On syytä mainita, että kaikkien seksuaalisten fantasioiden ei ole tarkoitus toimia oikeassa elämässä. Fantasioimme usein skenaarioista, joita on mahdotonta luoda todellisuudessa tai joita emme yksinkertaisesti halua kokea. Vain osa ihmisistä voi luoda seksuaalisen fantasiansa todellisuudessa.

Yleisimmät seksuaaliset fantasiat

Kuten aikaisemmin mainitsimme, seksuaalisia fantasioita voi olla yhtä paljon kuin ihmisiä maailmassa, koska jokainen lisää tiettyjä komponentteja ja ainesosia luodakseen fiktiivisen tarinan. Jotkut aiheet vaikuttavat kuitenkin toistuvan:

  • Aikaisempien seksuaalisten kokemusten muistelu joko nykyisen kumppanin tai aiempien seksikumppanien kanssa.
  • Kuvittelet, että harrastat seksiä jonkun muun kuin kumppanin kanssa – joko tuttavan tai julkkiksen kanssa.
  • Seksin harrastaminen julkisesti kielletyssä tai epätavallisessa paikassa.
  • Seksin katseleminen tai ajatus siitä, että joku muu katselee.
  • Osallistuminen kolmenkimppaan tai kumppanin vaihto.
  • Fantasioita, jotka liittyvät herruuteen ja alistumiseen, sadomasokistisen komponentin kanssa tai ilman.

Mitä muuta sinun pitäisi tietää seksuaalisista fantasioista?

Yllämainittujen lisäksi on joitain asioita, joista olisi hyvä puhua seksuaalisiin fantasioihin liittyvien myyttien murtamiseksi. Selkeästi esiin nousevat seuraavat asiat.

Seksuaaliset fantasiat eivät ole vaarallisia eivätkä kiellettyjä

Seksuaaliset fantasiat ovat täysin luonnollinen osa ihmisen seksuaalisuutta, vaikka henkilö olisi onnellisessa parisuhteessa. Ne eivät ole perversio, eivätkä ne ole merkki mistään sairaudesta tai seksiriippuvuudesta. Sekä miehet että naiset fantasioivat, ja tämä on normaalia.

Mutta kun näistä fantasioista tulee ainoa tapa kiihottua tai kun ne synnyttävät pakkomielteitä tai häiritsevät henkilön elämää, niistä voi muodostua ongelma. Näissä tapauksissa on suositeltavaa hakea ammattiapua.

Ne stimuloivat seksuaalista halua ja lisäävät nautintoa

Stimuloivien skenaarioiden fantasiointi auttaa herättämään seksuaalisen halun sekä yksin että parina. Fantasiat auttavat meitä löytämään makumme ja mieltymyksemme, karkaamaan rutiineista ja kokemaan seksuaalisuutemme vapaasti. Tämä lisää libidoamme ja sillä on myönteinen vaikutus myöhempiin seksuaalisiin kohtaamisiin.

Some figure
Seksuaaliset fantasiat ovat normaali osa ihmisen seksuaalisuutta. Se ei ole kumppanin pettämistä.

Lue myös: Miksi seksuaalinen vietti kasvaa kesällä?

Niitä voidaan jakaa tai olla jakamatta

Yleensä seksuaaliset fantasiamme ilmentävät asioita, joita meillä on taipumus tukahduttaa, koska häpeämme tai koska pidämme niitä mahdottomana tai epäeettisinä. Siksi monet ihmiset haluavat pitää tällaisten henkisten skenaarioiden sisällön yksityisenä, ja tämä on täysin OK.

Meidän ei tarvitse jakaa fantasioitamme kumppanimme kanssa; niiden jakaminen voisi kuitenkin herättää intohimon uudelleen ja tuomaan seksiin uusia sävyjä, jotka voivat lisätä molemminpuolista nautintoa. Tietenkin ennen niiden jakamista on varmistettava, että tämä ei aiheuta ongelmia, hämmennystä tai epävarmuutta kumppanissamme.

Seksuaaliset fantasiat auttavat meitä vapautumaan henkisistä esteistämme

Lopuksi, seksuaaliset fantasiat voivat toimia henkisenä harjoituksena, jotka auttavat meitä tuntemaan olomme paremmaksi myöhemmissä seksuaalisissa kohtaamisissa. Mielikuvituksen turvallisessa ympäristössä voimme vapauttaa aistillisen puolenmme, harjoittaa seksuaalisia käytäntöjä, joihin emme ehkä vielä uskalla osallistua, tai etsiä uusia ideoita. Tällä tavalla ottamalla ne käyttöön myöhemmin voimme tuntea olonsa turvallisemmaksi, varmemmaksi ja mukavammaksi kehossamme.

Stimuloi seksuaalisia fantasioitasi

Nyt kun ymmärrät, mitä nämä fantasiat ovat ja mitä hyvää ne voivat tuoda sinulle, älä epäröi parantaa niitä ja nauttia niistä haluamallasi tavalla. Hyödynnä muistojasi, mielikuvitustasi, eroottisia romaaneja tai mitä tahansa muuta mielikuvitustasi ravitsevaa elementtiä. Vapauta itsesi tabuista, itsekritiikistä ja sorrosta. Anna itselle lupa tutkia sitä sisäistä maailmaa, jolla on sinulle niin paljon tarjottavaa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Davidson Sr, J. K., & Hoffman, L. E. (1986). Sexual fantasies and sexual satisfaction: An empirical analysis of erotic thought. Journal of Sex Research22(2), 184-205.
  • Zurbriggen, E. L., & Yost, M. R. (2004). Power, desire, and pleasure in sexual fantasies. Journal of Sex Research41(3), 288-300.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.