Seksin estävät sängyt olympialaisissa

Huhut seksin estävistä sängyistä lähtivät liikkeelle, kun Tokion 2020 olympialaisten järjestäjät kehottivat urheilijoita välttämään fyysistä kontaktia mahdollisimman paljon. Mistä tässä oikein oli kysymys?
Seksin estävät sängyt olympialaisissa

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Yksi eniten huomiota saanut uutinen Tokion 2020 kesäolympialaisista koski niin kutsuttuja “seksin estäviä sänkyjä”. Useiden kansainvälisten medioiden mukaan seksin estävät sängyt oli rakennettu pahvista ja ne oli suunniteltu romahtamaan useamman kuin yhden ihmisen painon alla, erityisesti äkkinäisissä liikkeissä. Syynä väitettiin olevan se, että olympialaisten järjestävät pyrkivät ehkisemään intiimiä kanssakäymistä urheilijoiden kesken kisojen aikana. Mutta onko tässä perää?

Seksin estävät sängyt

Tokion 2020 olympialaisten “seksin estävät pahvisängyt” saivat aikaan melkoista hälyä sosiaalisissa medioissa. The New York Post lainasi amerikkalaisen kestävyysjuoksijan Paul Chelimon twiittiä, ja siitä tuli viraali ympäri maailmaa. Julkaisussa todettiin näin:

“Tokion olympiakylän sängyt on valmistettu pahvista intiimin kanssakäymisen ehkäisemiseksi urheilijoiden välillä”.

Medioissa kerrottiin olympialaisten järjestäjien päätyneen tällaisiin sänkyihin estääkseen seksin harrastamista urheilijoiden välillä. Erityisesti siksi, että ihmisiä kehotettiin pitämään sosiaalista etäisyyttä käynnissä olevan pandemian takia.

Urheilijat itse kuitenkin kielsivät nämä väitteet ja ilmoittivat sänkyjen olevan itse asiassa melko vankkoja. Sängyt valmistaneen japanilaisyrityksen Airweaven mukaan niiden rakenne kestää jopa 200 kilon painoa ja ne ovat “kestävämpiä kuin puu- tai rautasängyt”.

Käy lukemassa myös: Hyviä ruokia vegaaniurheilijoille

Rhys McClenaghan

Irlantilainen urheilija Rhys McClenaghan jakoi kokemuksensa sängyistä seuraajilleen sosiaalisessa mediassa haastaen valeuutiset sänkyjen tarkoituksesta. Monien muiden urheilijoiden tavoin hän teki videon osoittaakseen sänkyjen tukevuuden.

“Anti-sex” beds at the Olympics pic.twitter.com/2jnFm6mKcB

— Rhys Mcclenaghan (@McClenaghanRhys) July 18, 2021

“Sänkyjen pitäisi muka estää seksin harrastaminen ja hajota pienimmästäkin äkillisestä liikkeestä, koska ne on valmistettu pahvista, vai mitä? No, tämä ei ole totta” totesi McClenaghanin twiitti.

Ainakin sänkyjen vahvistettiin olevan kestävän kehityksen mukaisia. Ne oli valmistettu 100 % kierrätettävästä pahvista ja materiaali oli tarkoitus käyttää uudelleen tapahtuman päätyttyä.

Myös patjojen muovin oli tarkoitus saada uusi elämä. Tavoitteena oli, että 99 % olympiakisoja varten ostetuista tavaroista ja tuotteista ei päätyisi kaatopaikalle.

Pystyivätkö urheilijat siis harrastamaan seksiä olympialaisten aikana?

Urheilijat osoittivat, että sängyt eivät estäneet intiimiä kanssakäymistä. Siltikin olympialaisten järjestäjät kehottivat heitä “välttämään tarpeetonta fyysistä kontaktia”. Tähän kuului tietysti myös seksi.

Tokion 2020 olympialaiset aiheuttivat paljon kiistaa siksi, että ne järjestettiin keskellä terveyskriisiä. Paikan päällä ei kuitenkaan ollut yleisöä.

Yhteensä noin 150 000 kondomia jaettiin kaikille osallistujille. Järjestäjien mukaan niitä ei ollut tarkoitettu käytettäväksi nimenomaan olympiakylässä, vaan ne oli tarkoitus viedä kotiin tietoisuuden herättämiseksi HIV:n ja AIDS:in ehkäisyn merkityksestä.

Muistettakoon, että tämä Kansainvälisen olympiakomitean (IOC) kampanja alkoi jo Soulin olympiakisoissa vuonna 1988. Kondomeja on jaettu olympialaisissa siitä asti. Rio de Janeiron vuoden 2016 olympiakisoissa niitä jaettiin 450 000 kappaletta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.