8 yleisintä seksifetissiä

Fetissit ovat paljon enemmän kuin kuvittelemme ja voivat auttaa stimuloimaan meitä sekä auttaa meitä nauttimaan seksielämästämme täydemmin.
8 yleisintä seksifetissiä

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Seksifetissit ovat käytäntöjä, joissa ihminen kiihottuu tai saa orgasmin esineiden, aineiden tai tietyn kehonosan käyttämisen kautta. Vaikka jo sana “fetissi” on joidenkin mielestä pelottava, se on yleinen ja harmiton tapa, joka voi itse asiassa parantaa seksikokemusta.

Joissakin tapauksissa fetisseistä tulee toistuvia ja välttämättömiä seksuaalisen kiihottumisen kannalta, ja kun näin tapahtuu, fetisismiä voidaan pitää patologisena häiriönä. Mutta useimmiten fetissi on vain pelkkä seksuaalisuuden ilmentymä sekä miehillä että naisilla.

Tiedätkö yleisimmät seksifetissit? Tutustu kahdeksaan niistä alta.

1. Lävistykset

lävistykset voivat olla fetissi

Tämä on yksi tavallisimmista fetisseistä, erityisesti alle 40-vuotiaiden keskuudessa. Siihen kuuluvat kaikenlaiset lävistykset ja erikokoiset, -muotoiset ja -väriset korut.

Nämä korut koristavat tavallisesti sellaisia kehonosia, jotka edistävät kiihottumista:

 • Nännit
 • Genitaalialue
 • Huulet
 • Kieli
 • Napa

Lävistyksiin viehtyneet ihmiset voivat tuntea voimakasta seksuaalista kiihottuneisuutta pelkästään näkemällä sellaisen toisella ihmisellä.

Jotkut ihmiset puolestaan pitävät kylmän metallin tunteesta, jonka lävistykset aiheuttavat joutuessaan kosketuksiin kehon kanssa.

2. Hiukset

Hiusfetissi, joka tunnetaan trikofiliana, on melko yleinen erityisesti miehillä. I hmiset joilla on tämä fetissi kiihottuvat suorasta kontaktista hiuksiin tai tietyistä hiusväreistä tai -malleista.

Naisia puolestaan voivat kiehtoa parrat, viikset tai rintakarvat.

3. Kengät

kenkäfetissi

Yksi tavallisimmista esinefetisseistä maailmassa on altokalkifilia eli seksuaalinen kiihottuminen naisten kengistä.

Jotkut miehet saavat eniten irti seksisuhteesta kun naisella on aina kengät jalassaan (tavallisesti korkokengät).

4. Nahka

Nahkaesineiden käyttäminen seksin aikana on yksi tunnetuimmista fetisseistä. Nykyään niitä myydään kaikissa seksikaupoissa, ja nahkaa rakastaville on olemassa jopa klubeja.

Nahasta, erityisesti mustasta nahasta, on tullut universaali seksisymboli, ja se voidaan yhdistää dominointi- ja sadomasokismileikkeihin.

Nahkaesineisiin voivat kuulua mm.:

 • Naamarit
 • Piiskat
 • Vyöt
 • Alusvaatteet
 • Asut

5. Alusvaatteet

alusvaatefetissi

Alusvaatteet kiihottavat useimpia miehiä. Nämä vaatekappaleet korostavat naisten aistillisuutta, mikä tekee heistä vieläkin haluttavampia miesten silmissä.

Monet miehet tykkäävät siitä, että kumppani pitää yllään sukkahousuja, sukkanauhaliivejä tai rintaliivejä jopa seksin aikana.

6. Asut

Asujen käyttäminen ei ole ainoastaan suosittu fetissi, vaan myös yksi monista tavoista rikkoa rutiineja seksissä. Niiden käyttäminen vaatii mielikuvitusta, ja sekä naiset että miehet voivat näin fantasioinnin kautta maksimoida kiihottumisensa.

Asujen avulla voi leikkiä roolileikkejä tai esiintyä toisena ihmisenä, osapuolten luovuudesta riippuen.

7. Tirkistely

silmä tirkistelee

Vaikka tämä ei ole yhtä yleinen fetissi kuin aiemmin mainitut, tirkistely on tavallinen seksuaalinen käytäntö jota monet ovat tehneet. Se viittaa mielihyvän saamiseen sen kautta, että ihminen näkee muita ihmisiä alastomana tai harrastamassa seksiä, näki hän sitä missä tahansa.

Jotkut tuntevat kiihotusta vain silloin, kun toinen ihminen ei ole tietoinen siitä että hän on tarkkailun kohteena. Toiset puolestaan nauttivat tirkistelystä paljon enemmän silloin, kun heillä on varsinainen lupa katsella.

Tähän fetissiin kuuluu lisäksi kiihottuminen aikuisviihteen katselusta.

8. Alistuminen ja dominointi

Alistuminen ja dominointi ovat joitakin tavallisimmista seksuaalifantasioista, erityisesti sellaisten elokuvien kuten Fifty Shades of Grey menestyksen jälkeen.

Jotta nämä sadomasokismia sisältävät leikit olisivat fetissi, niihin täytyy kuulua erilaisten seksilelujen käyttämistä:

 • Käsiraudat
 • Muunlaiset kahleet
 • Piiskat
 • Nahka-asut
 • Kaulapannat

Kiehtovatko mitkään näistä fetisseistä sinua? Oletko koskaan kokeillut niitä kumppanisi kanssa? Vaikka jotkut niistä ovatkin hyvin erikoisia, jopa outoja, ne voivat varmasti auttaa stimuloimaan meitä ja auttaa meitä nauttimaan enemmän seksuaalisuudestamme.

Jaa ne kumppanisi kanssa, ja hyödyntäkää niitä yhdessä rikkoaksenne rutiineja.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.