6 seksielämää parantavaa tapaa

Tiesitkö, että liikunnan harrastaminen on yksi parhaista tavoista lisätä sukupuoliviettiä ja parantaa seksielämää? Jatka lukemista, jos aihe kiinnostaa!
6 seksielämää parantavaa tapaa

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Seksielämän aktiivisuus voi vaikuttaa voimakkaasti ihmisen mielialaan, tunne-elämän terveyteen ja myös fyysiseen hyvinvointiin. Tässä artikkelissa esittelemme kuusi seksielämää parantavaa tapaa.

Vaikka seksuaaliset suhteet ovat tyypillisesti yhteydessä nautintoon ja lisääntymiseen, niiden hyödyt menevät kuitenkin näitä asioita pidemmälle, sillä ne voivat jopa vaikuttaa kehon toimintoihin.

Kannattaa myös muistaa, että seksi on yksi kaikkein tärkeimmistä parisuhteen tukijaloista. Näin ei ole vain siksi, että se vahvistaa tunnetason sidettä, vaan myös siksi, että se parantaa viestintää ja luottamusta.

Joskus kuitenkin ihmisen seksivietti voi kuihtua, ja sen seurauksena seksuaalinen aktiivisuus vähenee, mikä lopulta aiheuttaa ongelmia sekä makuuhuoneessa että sen ulkopuolella. Tämän vuoksi onkin hyvä idea ottaa omakseen nämä seksielämää parantavaa tapaa, jotka auttavat viettämään terveellisempää elämäntyyliä yleisestikin ottaen.

Tällä kertaa haluamme siis esitellä kuusi seksielämää parantavaa tapaa – jatka lukemista ja varmista, että nämä ovat mukana omissakin rutiineissasi!

6 seksielämää parantavaa tapaa

1. Pidä ruokavalio terveellisenä

6 seksielämää parantavaa tapaa - terveellinen ruokavalio.

Vaikka useimmat ihmiset saattavatkin sivuuttaa tämän faktan, hyvät ruokailutottumukset vaikuttavat sekä seksuaaliseen halukkuuteen että suorituskykyyn.

Ruokavalio, joka perustuu rasvoihin ja teolliseen ruokaan, voi vaikuttaa sukupuolihormonien aktiivisuuteen negatiivisesti, kun taas luonnonmukaiset tuotteet itse asiassa parantavat tätä. Luomutuotteet ovat täynnä energiaa ja elintärkeitä ravinteita, jotka parantavat kehosi kuntoa sekä pitävät hormonisi tasapainossa.

On jopa sellaisia ruokia, joilla on sukupuoliviettiä kiihottava vaikutus, ja nämä voivat lisätä seksuaalista halukkuuttasi, jos syöt niitä säännöllisesti.

Varmista siis, että lisäät seuraavien tuotteiden määrää ruokavaliossasi:

  • tuoreet hedelmät ja kasvikset
  • täysjyväviljat
  • leseet ja palkokasvit
  • vähärasvainen liha
  • kylmän veden kala

2. Hallitse stressiä tehokkaasti

Stressi on yksi suurimmista hyvän seksielämän vihollisista sekä naisia että miehiä koskien. Liika työnteko, riidat ja rahahuolet voivat saada stressin lisäntymään, mikä vähentää seksuaalista halukkuutta.

Hallinnan puute tulee lisäämään fyysistä uupumustasi, ja vaikka et ehkä huomaa tätä, se vaikuttaa myös tiettyjen hormonien säätelyyn.

Tämä tarkoittaa sitä, että on erittäin tärkeää hallita stressiä ajoissa, tehdä rentouttavia hoitoja, levätä kunnolla sekä käyttää aikaa sellaisten asioiden parissa, joista nautit.

3. Harrasta liikuntaa

Liikunta vaikuttaa positiivisesti seksuaaliseen halukkuuteen.

Jokaisen kannattaa muistaa, mitä kaikkia hyötyjä liikunnalla on seksin kannalta.

Tämä hyvä tapa, joka parantaa montaa asiaa liittyen fyysiseen terveyteen, lisää myös tiettyjen sellaisten hormonien tuotantoa, jotka parantavat seksiviettiä.

Päivittäinen liikunta pitää serotoniinin ja endorfiinien kaltaiset hormonit tasapainossa, ja molemmat näistä liittyvät nautinnolliseen seksielämään.

Liikunta auttaa myös vahvistamaan kehon lihasryhmiä, ja se auttaa nauttimaan seksuaalisesta toiminnasta pidempään.

Itse asiassa sellaiset harjoitukset, jotka vahvistavat lantionpohjan lihaksia, voivat jopa auttaa seksuaalisen toimintahäiriön kanssa kärsiviä.

4. Vältä tupakointia

Moni, jolla on ongelmia seksuaalisen terveytensä kanssa, on myös koukussa tupakkatuotteisiin.

Seksuaaliset toimintahäiriöt ja vähentynyt seksihalukkuus voivat saada alkunsa tupakan ja muiden tuotteiden myrkyllisten aineiden vaikutuksesta. Nämä aineet vaarantavat sukupuolihormonien aktiivisuuden sekä vaikuttavat verenkiertoon, joka on osa ihmisen sukupuolielinten toimintaa.

5. Vältä myrkyllisiä suhteita

Tunteilla on hyvin oleellinen rooli seksuaalisessa aktiivisuudessa, ja myrkyllinen suhde voi estää sen, että voit tuntea olosi tyydytetyksi.

Luottamus, ymmärrys ja rakkaus ovat välttämättömiä kestävän suhteen kannalta, ja nämä tekijät johtavat siihen, että seksuaalisissa suhteissa vallitsee parempi ymmärrys.

Ne, jotka ovat painostuksen tai väkivallan uhreja kumppaninsa taholta, eivät tule nauttimaan seksuaalisesta toiminnasta, ja he saattavat ryhtyä siihen vain siksi, että kokevat sen olevan pakko.

On elintärkeää tunnistaa kyseinen haitallinen käytös, sillä hallinnan puuttuminen voi johtaa vakaviin fyysisiin ja tunnetason vahinkoihin uhrin kohdalla.

6. Hanki parempi seksuaalinen tietämys

Tämä on hyvä vinkki! Seksuaalisuutta koskevan tiedon lisääminen on olennainen asia, jotta voisit parantaa kaikkia seksielämäsi osa-alueita.

Se ei ainoastaan auta sinua olemaan parempi rakastaja, sillä lisäksi se edistää itsetuntemusta omasta kehostasi ja siitä, mitä tarvitset tullaksesi tyydytetyksi.

Tietämys on myös elintärkeä osatekijä lisääntymistä koskevan terveyden kannalta, sillä se ei ainoastaan tarjoa tietoa raskaudesta vaan auttaa sinua ymmärtämään turvallisia toimintatapoja, kuten myös riskejä ja niiden välttämistä.

Tässä artikkelissa mainitsemiemme asioiden lisäksi on paljon muitakin seikkoja, jotka vaikuttavat ihmisen seksielämään. Hyvä viestintä kumppanin kanssa ja asioiden rutinoitumisen estäminen, ovat kaksi lisätapaa parantaa tätä elämän osa-aluetta.

Kannattaa pitää nämä suositukset mielessä huolimatta siitä, onko sinulla tällä hetkellä vaikeuksia seksielämässäsi vai ei!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • García G, María A, Cañadas-De la Fuente, Guillermo A, González-Jiménez, Emilio, Fernández Castillo, Rafael, & García-García, Inmaculada. (2011). Educar en conductas sexuales saludables: una innovación docente en promoción de la salud. Revista médica de Chile139(10), 1269-1275. https://dx.doi.org/10.4067/S0034-98872011001000004
  • Olivera Carmenates, Carmen, Bestard Aranda, Ana Mary, Fell Guerra, Lázara, Brizuela Pérez, Susana, & Bujardón Mendoza, Alberto. (2014). Estrategia educativa sobre sexualidad sana en adolescentes. Humanidades Médicas14(3), 629-645. Recuperado en 04 de febrero de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S1727-81202014000300005&lng=es&tlng=es.
  • Rodríguez Cabrera, Aida, Sanabria Ramos, Giselda, Álvarez Vázquez, Luisa, Gálvez González, Ana M, Castañeda Abascal, Ileana, & Rojo Pérez, Nereida. (2008). La gestión social como vía para mejorar la salud sexual y reproductiva de los adolescentes. Revista Cubana de Salud Pública34(3) Recuperado en 04 de febrero de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S0864-34662008000300014&lng=es&tlng=es.
  • Ruiz Mori, E., Ruiz Mori, H., Salazar-Rojas, R., Torres-Mallma, C., Valer-Villanueva, S., Santiago, B., … & Guevara Gonzales, L. (2016). Conocimiento de los riesgos del tabaquismo en fumadores, exfumadores y no fumadores. Horizonte Médico (Lima), 16(1), 32-37.
  • Fui, M. N. T., Dupuis, P., & Grossmann, M. (2014). Lowered testosterone in male obesity: mechanisms, morbidity and management. Asian journal of andrology, 16(2), 223.
  • VV.AA. (2017).Ovarian Hormones and Obesity. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28333235/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.