5 merkkiä siitä, että olet myrkyllinen ihminen

Jos samat ongelmat toistuvat jatkuvasti ihmissuhteissasi, sinun on pohdittava, onko vika muiden ihmisten sijaan sittenkin sinussa itsessäsi. Oletko myrkyllinen henkilö?
5 merkkiä siitä, että olet myrkyllinen ihminen

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Olemme puhuneet myrkyllisistä ihmisistä ja heidän käytöksestään aiemminkin. Olemme myös kertoneet, että heistä on parempi pysytellä erossa. Mutta oletko koskaan pohtinut, voisitko itse mahdollisesti olla tällainen myrkyllinen henkilö? Jos olet, tajuaisitko sitä itse?

Voinko minä olla itse myrkyllinen henkilö?

Totuus on, että harvemmin ajattelemme tällaisia asioita tai mitään niihin liittyvää. Mutta on tärkeää käyttää pieni hetki sen pohtimiseen.

Sen ajatteleminen on tärkeää siksi, että suhteesi muihin ihmisiin muovaavat elämääsi. Ongelma on siinä, että jos olet myrkyllinen henkilö itse, huomaat ajautuvasi konfliktintäyteisiin ihmissuhteisiin, jotka eivät tuo elämääsi onnea eivätkä turvaa. 

Nyt kun tiedät tämän, on aika oppia tunnistamaan ne merkit, joista tiedät olevasi myrkyllinen henkilö.

1. Puhut pahaa toisista

oletko myrkyllinen henkilö ystävillesi

Yksi ensimmäisistä myrkyllisyyteen viittaavista merkeistä on se, että tykkäät aivan erityisesti puhua pahaa toisista ihmisistä ja kritisoida heitä.

Ihminen on puhelias luonnostaan; itse asiassa meillä on tarve keskustella toisten ihmisten kanssa säännöllisesti. Kun juttelu kuitenkin muuttuu juoruiluksi, se ei ole terveellistä eikä positiivista. Kysy itseltäsi:

  • Kritisoitko aina muita?
  • Puhutko vain negatiivisesti tietyistä henkilöistä etkä koskaan pysähdy miettimään heidän hyviä puoliaan?
  • Keksitkö asioita päästäsi vain siksi, että sinulla olisi jotakin sanottavaa?

Totuus on, että ihmiset oppivat olemaan uskomatta sinua, vaikka asialla ei olisikaan sinulle väliä. Ajan myötä muut eivät enää luota sinuun, kun he näkevät sinun painavan muita alas. Lopulta he ottavat etäisyyttä sinuun.

Voit ratkaista tämän ongelman yksinkertaisesti lakkaamalla puhumasta jatkuvasti negatiivisesti toisista ihmisistä. Ihan totta, joskus on parasta olla sanomatta mitään, etenkin jos asiasi saattaisi loukata muita.

2. Katsot elämää negatiivisesti

Toinen merkki myrkyllisyydestäsi on se, että olet jatkuvasti negatiivinen. Löydät negatiiviset puolet kaikista asioista ja sinulla on aina jokin syy olla tuohtunut tai vihainen.

Jos kulutat aikasi olemalla sarkastinen, valittamalla kaikesta tai olemalla surullinen, lopulta kukaan ei enää halua olla lähelläsi.

Älä ymmärrä tätä väärin; kyse ei ole siitä, etteikö joskus olisi aihettakin olla allapäin. Ajan viettäminen sellaisen henkilön kanssa, joka ei koskaan näe asioita positiivisessa valossa, syö kuitenkin energiaa ympärillä olevilta ihmisiltä. Jos tämä kuulostaa tutulta, on aika selvittää, miksi teet niin.

Epäterveelliset tavat voivat johtaa epäterveisiin asenteisiin. Jos käyttäydyt tällä tavalla ilman selkeää syytä, sinun täytyy analysoida motiivejasi eli sitä, mitä negatiivisuuden taustalla piilee.

3. Odotat liikaa muilta ihmisiltä

myrkyllinen henkilö

Ajan viettämisen ystävien, perheen tai kumppanin kanssa tulisi olla yksi tärkeimmistä asioista elämässäsi. Ovathan nämä ihmissuhteet sentään osa identiteettiäsi ja onneasi. Jos kuitenkin odotat heiltä liikaa, voi se olla merkki siitä, että olet myrkyllinen henkilö.

Sinun täytyy muistaa, että vaikka oletkin osa heidän elämäänsä, et voi viedä kaikkea heidän huomiotaan. Ihmisten väliset suhteet ovat ajan, tilan, seuran yms. antamista ja vastaanottamista.

Jos kuitenkin vaadit aikaa ja huomiota aina halutessasi, mutta et ole itse rakkaidesi tukena, he tuntevat olonsa hyväksikäytetyiksi. Jos uskot tehneesi tämän virheen, käytä hetki sen pohtimiseen, annatko  yhtä paljon rakkaillesi kuin itse vaadit heiltä.

Emme tarkoita rahan (tai tavaroiden) antamista, mutta voisit esimerkiksi viettää heidän kanssaan iltapäivän, käydä elokuvissa tai kahvilla tai pelkästään nauttia yhteisestä juttelutuokiosta. Voit myös opetella olemaan pyytämättä ja vaatimatta niin paljon.

4. Olet draamakuningatar (tai -kuningas)

Toinen merkki siitä, että saatat olla myrkyllinen henkilö, on että liioittelet aina negatiivisia tilanteita. Asioiden dramatisointi kuluttaa lopulta ihmissuhteita, väsyttää ja ärsyttää muita.

Itse asiassa jotkut ihmiset todella tykkäävät etsiä draamaa, esimerkiksi:

  • Liioitella ongelmia
  • Aiheuttaa mustasukkaisuuskohtauksia
  • Tapella ja väitellä koko ajan

Kuulostaako mikään näistä tutulta? Jos näin on, harkitse hankkiutuvasi eroon näistä asenteista tai ainakin vähitellen muuttavasi niitä.

Elämän eläminen draaman keskellä ei ainoastaan lakkaa olemasta jännittävää jonkin ajan kuluttua; se ajaa myös ihmiset pois luotasi, elleivät he ole jo tehneet niin.

5. Valehtelet jatkuvasti

riitely

Valehtelu ei koskaan kannata, edes silloin kun se tehdään hyvin aikein. Jos teet sitä jatkuvasti, olet ehdottomasti myrkyllinen henkilö.

Tiedämme, että joskus voi olla vaikeaa kertoa totuus, jos se tarkoittaa tuskaa tai häpeää – erityisesti sellaiselle henkilölle, jota rakastat paljon.

Tässä tapauksessa valheiden haitallisuus ja niiden välttämisen tärkeys on vielä tärkeämpi muistaa, jos valheilla vain “turvaisit oman selustasi”.

Sinun tulee pohtia syitä valehtelullesi ja sitä, mitä yrität ratkaista sillä. Jos valehtelu on sinulle vain tapa ilman selkeää syytä, pyri hankkimaan apua, sillä kyseessä ei ole terve tapa.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Pelastajakompleksi: suhteet satutettujen kanssa
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Pelastajakompleksi: suhteet satutettujen kanssa

Jotkut kokevat tarvetta olla sellaisten ihmisten kanssa, jotka tarvitsevat toista ihmistä tekemään heidät ehjiksi. Kyseessä voi olla pelastajakompl...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.