7 tapaa kuinka pahoinpitelijät manipuloivat toisia

helmikuu 11, 2017
Pahoinpitelijät vaikuttavat ihmisiin houkuttelevin manipuloivin strategioin, joita on hankala paeta kun olet joutunut siihen osalliseksi. Mitä aikaisemmin avaat silmäsi, sen parempi. 

Miksi palaamme niiden luo, jotka ovat pahoinpidelleet meitä? Miksi menemme takaisin sen jälkeen, kun meitä kohtaan on hyökätty? Vastaukset löytyvät useista manipuloivista tavoista, joita pahoinpitelijät käyttävät.

Nämä strategiat ovat hienovaraisia. Hetken huumassa ne valtaavat meidät hämmennyksellä ja epätoivoilla. Tällaisina aikoina olemme herkempiä ja meitä on helpompi manipuloida kuin koskaan.

Tässä artikkelissa haluamme tarkastella joitakin manipuloivia strategioita, joita pahoinpitelijät käyttävät. Ehkä niitä käytetään sinuun. Joskus jopa käytämme niitä itseemme ihan huomaamattamme. 

Tämä tapahtuu, koska syvällä sisimmässämme haluamme asioiden tapahtuvan tietyllä tavalla.

1. Jos et tee mitä haluan, tulen vihaiseksi

nyrkki

Kun toinen henkilö tuntee että hän ei voi puolustaa itseään, hän voi tulla vihaiseksi. Tämä tapahtuu etenkin kun hän tuntee olonsa loukatuksi tai on peloissaan.

Näin tekemällä he kääntävät tilanteen päälaelleen. He yrittävät tehdä sinut syylliseksi tilanteesta. Tämä tapahtuu siten että sinä olet se, joka päätyy pyytämään anteeksi ja olet painostettu muuttamaan tekojasi.

Kaikki tämä tapahtuu ilman, että tajuat että olet toisen armoilla.

2. Et ole oikeassa, en koskaan sanonut niin

Tämä on yksi tuskallisimmista ja hämmentävimmistä manipulaation tavoista. Pahoinpitelijät käyttävät lauseita kuten ”en koskaan sanonut niin” tai ”etkö muista mitä olit sanomassa?” Nämä taktiikat saavat uhrit epäilemään omaa todellisuuttaan.

Mitä pahoinpitelijä haluaa on se, että uhri epäilee itseään. Lopulta he jopa kääntyvät omia toiveitaan ja halujaan vastaan.

Tämä tapahtuu usein. Tuloksena jotkut pahoinpitelyn uhrit puhuvat ystävilleen ja ilmaisevat oman versionsa tilanteesta. Näin tekemällä he voivat saada selville onko kaikki vain heidän mielikuvituksen tuotetta vai ei.

3. Tein sen koska… rakastan sinua?

mustelmat ja suudelma

Varo tätä oikeutusta, etenkin jos sitä käytetään puolustelemaan pahoinpiteleviä iskuja, potkuja tai loukkauksia.

Mikäli ihminen kohottaa kätensä sinua vastaan, mikäli hän yrittää manipuloida tai kontrolloida sinua, mikäli hän yrittää estää sinua liikkumasta vapaasti, mikäli hän jatkuvasti osoittaa mustasukkaisuutta tai yrittää nolata sinut, ole varovainen… se ei ole rakkautta. 

Jonkun pyyteettä rakastaminen on hyvin erilaista pakkomielteiseen kontrolloimiseen verrattuna. Kun todella rakastamme jotakuta, meitä ei haittaa ovatko he kanssamme vai eivät. Tärkeintä on että kumppanimme on onnellinen.

4. Jos teet sen, tiedät mitä tapahtuu

On tiettyjä lauseita, joita pahoinpitelijät käyttävät henkiseen kiristykseen. Ne kuulostavat tältä: ”jos et tee sitä nyt, se tapahtuu ensi kerralla”, tai ”jos et lähde ulos kanssani, tapan itseni.”

Näin tekemällä pahoinpitelijä haluaa uhrin tuntevan olonsa vastuussa olevaksi. Ja totuuden nimissä, useimmiten he ovat täynnä kuumaa ilmaa.

Pahoinpitelijä yrittää pelotella toisen ihmisen menemään ulos kanssaan. Vaikka se ei ole mitä uhri haluaa, pahoinpitelijä kaipaa kontrollia.

5. Vannon, etten tee sitä ikinä uudelleen

Käsivarsi tulessa

Usein jos kumppanisi satuttaa tai pahoinpitelee sinua, hän lupaa muuttua. Niin ei tule käymään, usko pois.

Ole varovainen, kun kumppanisi kohottaa kätensä sinua päin tai yrittää kontrolloida tai manipuloida sinua henkisesti. Tässä vaiheessa itsevarmuus, rakkaus ja kunnioitus ovat kadonneet.

On mukava ajatella, että ihmiset voivat muuttua. Mutta tässä tapauksessa se on vain fantasiaa. Jos he ovat jo lyöneet kerran, ei ole mitään, mikä estäisi heitä tekemästä sitä uudelleen.

6. Sinun täytyy antaa minulle vastaus nyt

Kaikki pahoinpitelijät yrittävät estää sinua ottamasta aikaa ajatella ja järkeillä. Näin tekemällä he varmistavat voittonsa. Tästä syystä on tärkeää, että otat itsellesi tilaa. Taistele tarvitsemastasi tilasta saadaksesi hyvän perspektiivin tilanteesta.

Pahoinpitelijät vaativat, että päätät asiat välittömästi. Tämä on vain yksi heidän manipulaatiostrategioistaan.

7. Ystäväsi eivät ole sinulle hyväksi

nainen pelkää

Pahoinpitelijät tietävät, että heidän tulee pitää uhrinsa erossa ystävistään ja rakkaista ihmisistään. Nämä ovat kaikki ihmisiä, jotka voivat auttaa uhria pakenemaan.

Tästä syystä he yrittävät pitää meidät erossa ihmisistä, joita rakastamme kaikista eniten. He saattavat alkaa rakentaa tarinoita näistä ihmisistä, jotta muuttaisimme näkökulmaamme heistä.

Pian alat ajatella, ettet tarvitse ystäviäsi. Voit ehkä jopa ajatella että kumppanisi on ainoa, johon sinun täytyy keskittyä. Tämä tapahtuu kun ajattelet, että kukaan muu ei ole niin tärkeä.

Ole varovainen…tässä tilanteessa olet oikean manipuloijan kourissa.

Mikä erottuu eniten tästä viimeisestä kohdasta on se, että et huomaa mitä on tapahtunut ennen kuin on liian myöhäistä. Tämä tapahtuu, koska pahoinpitelijä ottaa aikansa toimia hitaasti, sen sijaan että tekisi kaiken kerralla.

He alkavat muuttumalla hitaasti vihaiseksi, saaden sinut epäilemään, sanoen ”rakastan sinua” ja käyttäen muita temppuja. He tekevät kaiken tämän varmistaakseen, että tiput heidän verkkoonsa.

Mitä nopeammin avaat silmäsi, sen parempi. 

UUTISIA VERKOSSA