Pystytkö unohtamaan onnettoman rakkauden?

Voidaksesi unohtaa onnettoman rakkauden, sinun täytyy kysyä itseltäsi haluatko todella siirtyä eteenpäin vai yritätkö tarkoituksellisesti pysyä ankkuroituna mahdottomaan, jotta et pettyisi.
Pystytkö unohtamaan onnettoman rakkauden?

Viimeisin päivitys: 15 maaliskuuta, 2019

Oletko koskaan miettinyt onko onnettoman rakkauden unohtaminen todella mahdollista?

Valitettavasti elämä ei ole aina samanlaista kuin elokuvissa tai kirjoissa. Toisinaan, huolimatta siitä kuinka kovasti yrität, kiintymyksen kohteesi ei tunne samoin kuin sinä.

Saattaa vaikuttaa siltä kuin maailmasi olisi tuhoutunut, etkä tule koskaan olemaan onnellinen. Syvällä sisimmässäsi tiedät kuitenkin, että aika pystyy parantamaan kaikki haavat.

Tässä artikkelissa yritämme vastata kysymykseen: onko onnettoman rakkauden unohtaminen mahdollista?

Miksi valitsemme mahdottoman?

mies häipyy

On useita syitä siihen, miksi kaikki rakkaudet eivät voi vain “olla”. Vaikka olet taistellut ja tehnyt kaiken voitavasi sen eteen, niin mikäli sinun ei ole tarkoitus olla parisuhteessa kyseisen henkilön kanssa… se ei vain tule tapahtumaan.

Tämä saattaa kuulostaa rajulta, mutta totuus on, että on olemassa sellaista rakkautta, jonka puolesta taisteleminen ei vain ole sen arvoista.

Millaista rakkautta?

Rakkautta, joka ei molemminpuolista.

Tällainen niin kutsuttu “onneton rakkaus” syntyy silloin kun kaksi ihmistä eivät tunne samoin toisiaan kohtaan. Tämä johtuu ehkä seksuaalisesta suuntautumisesta, siitä että toinen henkilö on jo parisuhteessa tai siitä että hän ei vain yksinkertaisesti tunne samalla tavalla.

Miksi takerrumme illuusioon, jossa olemme jonkun sellaisen kanssa, joka ei pysty vastaamaan rakkauteemme?

Jotkut ihmiset sanovat, että se johtuu siitä että haluamme kärsiä, kun taas toiset sanovat että et voi valita sitä kehen rakastut.

Saatat myös rakastua tai kiinnostua jostakin sellaisesta henkilöstä, joka on “saavuttamaton” tai “mahdoton”: naimisissa oleva työkaveri, eri seksuaalista suuntautumista oleva ihminen tai joku paljon sinua vanhempi tai nuorempi ja niin edelleen.

mies yrittää unohtaa onnettoman rakkauden

Haluatko todella sitoutua?

On mahdollista sanoa, että onnettomaan rakkauteen ajautuvat ihmiset eivät oikeastaan etsi vakaata parisuhdetta ja haluavat paeta “ongelmia”, joita oikeaan parisuhteeseen sisältyy.

Toinen syy tulla mahdottoman rakkauden hullaannuttamaksi on ihannointi. Uskot, että tämä ihminen on täydellinen sinulle ja jos hän on rinnallasi, elämästäsi tulee mahtavaa.

Oikeastaan et ole rakastunut tuohon ihmiseen, vaan ennemminkin ihanteeseen. Teet hänestä satujen prinssin tai prinsessan, joka pelastaa sinut vaaralta.

On myös ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita muista “kielletyistä” ihmisistä, sillä he pitävät siitä riskistä, kiireestä tai tunteesta, jossa he ovat jonkun sellaisen ihmisen rakastajia, jota he eivät voi saada.

Sinun ei tarvitse ajatella, että on väärin tai tyhmää omata tällaisia tunteita: se saattaa olla luonnollinen tapa paeta sitoutumista ja nauttia hetkestä.

Pystytkö unohtamaan onnettoman rakkauden?

nainen kääntää kasvot pois

Vastaus tähän kysymykseen riippuu useista tekijöistä. Esimerkiksi:

Toisin kuin muissa parisuhteissa (joissa kummankin osapuolen välillä tapahtuu kommunikointia), mahdottomassa rakkaudessa ei tule koskaan pettymystä, sillä illuusio tai toivo siitä säilyy, että asiat tulevat muuttumaan tai parantumaan.

Tämä on ensisijainen ongelma: “siteen” säilyttäminen parisuhteessa, jolla ei ole tulevaisuutta – todellisuudessa sillä ei edes ole nykyisyyttä. Tämä ei anna sinun löytää jotakin sellaista ihmistä, joka todella rakastaa sinua ja hyväksyy sinut.

Jotta voisit unohtaa onnettoman rakkauden, sinun täytyy haluta poistaa se mielestäsi. Jos haluat sen pysyvän kiinni illuusiossa, eivät mitkään menetelmät tai neuvot tule auttamaan sinua.

epätoivoinen tilanne

Rakasta ensin itseäsi

Lisäksi on tärkeää tietää syyt siihen, miksi rakastut johonkin sellaiseen ihmiseen, joka ei ole saatavilla (varsinkin jos tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun näin tapahtuu).

Saavuttamattoman ihmisen valitseminen saattaa johtua sitoutumispelosta, henkisten kokemusten toistamisesta tai halusta ihannoida jotakin idyllistä – aivan kuin elokuvissa.

Ja tässä jotakin muuta ajateltavaa: oletko rakastunut oikeaan ihmiseen vai fantasiahahmoon? Tunnetko hänet todella tarpeeksi hyvin tietääksesi, että hän on täydellinen sinulle?

Monesti ihmisillä on mielikuva, joka on muodostunut heidän mielessään. Kun tajuat, että tuo toinen henkilö ei ole prinssi tai prinsessa, olet kuitenkin jo automaattisesti “rakastunut”.

Suosittelemme sinua lukemaan: Päivittäinen tunnin juoksulenkki pidentää elämää

Tässä vaiheessa sinun tulee tehdä kaikki mahdollinen ollaksesi hyvä itsellesi. Se tarkoittaa sitä, että hyväksyt ja rakastat itseäsi sellaisena kuin olet.

Kävi miten kävi, sinun pitää poistaa uskomus siitä, että et ole rakkauden arvoinen. Päinvastoin: sinulla on oikeus terveeseen ja täyteen parisuhteeseen.

Lopuksi kehotamme sinua olemaan avoin uusille kokemuksille, mikäli haluat unohtaa onnettoman rakkauden.

Kotona pysyminen ja itkeminen eivät ole vaihtoehtoja. Osallistu uusiin aktiviteetteihin, joissa ihmisillä on yhteisiä kiinnostuksen kohteita kanssasi. Käy ulkona viikonloppuisin. Suostu drinkille työkavereidesi kanssa, et voi koskaan tietää missä tai milloin löydät rakkauden!

Tuo erityinen ihminen saattaa jopa olla lähempänä kuin luuletkaan, mutta pakkomielle johonkin saavuttamattomissa olevaan on tehnyt sinusta sokean kaikille merkeille.

Lakkaa etsimästä väärästä suunnasta!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Erityyppiset erot, jotka särkevät sydämen
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Erityyppiset erot, jotka särkevät sydämen

Jotkut erot ovat tuskallisempia kuin toiset. Tänään aiheenamme ovat erityyppiset erot, jotka särkevät sydämen tuhansiksi palasiksi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Bringle, R. G., Winnick, T., & Rydell, R. J. (2013). The prevalence and nature of unrequited love. Sage Open, 3(2), 2158244013492160.
  • Baumeister, R. F., & Dhavale, D. A. W. N. (2001). Two sides of romantic rejection. Interpersonal rejection, 55-71.
  • Regan, P. C. (2000). Love relationships.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.