Mikä on paras keino löytää vakaa parisuhde?

Kannattaa muistaa, että vakaan parisuhteen löytäminen on yksi mielekkäimmistä asioista elämässä. Mutta meidän ei tulisi odottaa, että joku muu tekee meidät onnellisiksi; ensisijaisen rakkautesi tulisi olla sinä itse.
Mikä on paras keino löytää vakaa parisuhde?

Viimeisin päivitys: 22 huhtikuu, 2019

Ennemmin tai myöhemmin kaikki meistä haluavat löytää hyvän parisuhteen, unelmakumppanimme. Tässä artikkelissa annamme joitakin neuvoja rakkauden löytämiseksi. Kuinka löytää vakaa parisuhde?

Onko vakaan parisuhteen löytämisen tarve yliarvostettua?

Monen mielestä on mahdotonta olla onnellinen yksin, sillä ihminen on tarkoitettu elämään yhdessä muiden kanssa. Mutta onko vakaa parisuhde oikeasti niin tärkeä? Se riippuu.

Monille onnellinen ja vakaa parisuhde on elämän suurin unelma. Toisille parisuhteen löytäminen taas ei ole ensisijainen asia.

Monet eri asiat voivat vaikuttaa siihen, kuinka suhtaudumme parisuhteeseen: ikä, kulttuuri, koulutus, mieltymykset, kokemukset jne. Mutta rehellisyyden nimissä, kaikki meistä haluaisivat varmasti nauttia hyvästä seurasta ja kokea rakkautta.

Riskinä on se, että annamme liikaa painoarvoa kumppanillemme ja sivuutamme muut tarpeemme ja velvollisuutemme pitääksemme toisen ihmisen rinnallamme. Tällöin suhteesta tulee vahingollinen ja se vaikuttaa haitallisesti kumpaankin osapuoleen.

Kuinka löytää vakaa parisuhde? 6 vinkkiä

Ei ole mitään täysin pettämätöntä keinoa löytää vakaata parisuhdetta. Mitä tunteisiin tulee, jokainen henkilö on yksilö ja ainutlaatuinen.

Alla olevat vinkit on tarkoitettu avuksi parisuhteen löytämiseen, jotta olisit valmiina vastaanottamaan rakkautta kun se saapuu.

1. Pysy aktiivisena

Aktiivisena pysyminen auttaa löytämään parisuhteen

Laiska mieli on hyvän minäkuvan vihollinen. Kun olemme aktiivisia, olemme paljon tuotteliaampia ja parannamme kognitiivisia ja sosiaalisia taitojamme.

Muista, ettei rakkaudessa ole kyse pelkästään ulkonäöstä. Ihmiset voivat tuntea vetovoimaa toiseen ihmiseen johtuen hänen keskustelukyvystään, käytöksestään, ajattelutavastaan ja tavastaan katsoa maailmaa. Psyykkiset ja älylliset piirteet vaikuttavat rakkauden syntyyn.

Etsi aktiviteetteja, jotka stimuloivat oppimista. On tärkeää pitää mieli aktiivisena ja terveenä. Se on lisäksi erinomainen tapa parantaa itsetuntoa ja laajentaa näkökantoja.

2. Älä kiirehdi

Milloin on ihanteellinen hetki löytää vakaa parisuhde ja kokea suuri rakkaus? Totuus on, että tunteiden heräämiseen ei ole mitään tiettyä täydellistä ajankohtaa. Jokaisella ihmisellä on oma tunnedynamiikkansa ja mieltymyksensä.

Itsensä pakottaminen tuntemaan tiettyjä tunteita ei ole järkevää, vaan se voi olla jopa haitallista. Tästä syystä, jos aikeena on löytää hyvä ja vakaa parisuhde, on oleellista olla kiirehtimättä.

3. Varaa aikaa päivittäin itsestä huolehtimiselle

Itsestä huolehtiminen voi auttaa löytämään rakkauden

On usein vaikeaa ehtiä pitämään huolta itsestään. Jos suunnittelet ajankäytön hyvin ja haluat sitä tarpeeksi, löydät varmasti ainakin vartin päivästä kehosta ja mielestä huolehtimiselle.

Tämä auttaa parantamaan itsetuntoa, mikä on oleellista ulkoisen ja sisäisen kauneuden kannalta. Kuuntele esimerkiksi lempimusiikkiasi, katso hyvä elokuva, hoida ihoasi tai vain rentoudu hetki hiljaisuudessa.

4. Vaali sosiaalisia taitoja

Sosiaalisten taitojen avulla kykenemme elämään muiden ihmisten kanssa, tekemään töitä ja rakastamaan. Onkin tärkeää vaalia näitä taitoja ylläpitääkseen hyviä ystävyyssuhteita ja löytääkseen vakaan parisuhteen.

Sinun on löydettävä motivaatio käydä uusissa paikoissa, tutustua uusiin kulttuureihin ja hankkia uusia ja erilaisia ystäviä. Vaihtelu tekee hyvää mielelle ja lisää mahdollisuutta löytää joku mielenkiintoinen henkilö ja mahdollisesti vakaa parisuhde.

5. Pidä tunteesi tasapainossa

Tunteiden tasapaino auttaa löytämään vakaan parisuhteen

Tunteidemme on oltava tasapainossa. Ainoastaan tällöin olemme valmiita vastaanottamaan kauniita tunteita. Jos mieli on levoton tai katkera, emme kykene luottamaan tai ottamaan vastaan rakkautta.

Ei kannata häpeillä pyytää apua ammattilaiselta tunteiden käsittelyssä. Mieli on hyvin monimutkainen eikä sen vaikutusta kannata aliarvioida.

6. Miksi et hyödyntäisi internetiä?

Internet lyhentää välimatkoja ja tuo ihmisiä lähemmäs toisiaan, erityisesti sosiaalisen median kasvun myötä. Tällä hetkellä on runsaasti erilaisia sivustoja ja sovelluksia rakkauden etsintään. Miksi et kokeilisi niitä?

Kannattaa muistaa, että vakaa parisuhde on yksi mielekkäimmistä asioista elämässä. Mutta meidän ei tulisi odottaa, että joku toinen tekee meidät onnelliseksi. Ensisijaisen rakkautesi tulisi olla sinä itse.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Intohimoinen vai tasainen rakkaus?
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Intohimoinen vai tasainen rakkaus?

Intohimoinen rakkaus on hallitsematonta tunteiden vuoristorataa. Kypsä ja tasapainoinen rakkaus on sen sijaan hitaampaa, rauhallisempaa ja syvempää...  • Maslow, A. (2003). “A theory of human motivation”, Psychological Review, 50: 370-396.
  • Massenzana, F. B. (2017). “Autoconcepto y autoestima: ¿Sinónimos o constructos complementarios?”, Psocial, 3 (1): 39-52.
  • Tilly, Ch. (2005). Identities, Boundaries, and Social Ties. Boulder, CO: Paradigm.