Logo image
Logo image

Onko taistelu suhteen eteen merkki rakkaudesta?

3 minuuttia
Jos vain toinen osapuoli taistelee suhteen eteen eikä toinen näe ollenkaan vaivaa, on selvää ettei suhteella ole tulevaisuutta ja siitä tulisi lähteä mahdollisimman pian.
Onko taistelu suhteen eteen merkki rakkaudesta?
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Taistelu suhteen eteen saattaa vaikuttaa tosi romanttiselta. Mutta kannattaako todella taistella sellaisen rakkauden vuoksi, joka on ehkä jo tullut tiensä päähän? Tätä varten sinun on pohdittava syitä taisteluusi ja tapoja, joilla teet sen.

Ehkäpä tilanne on sellainen, että kumppanisi kohtelee sinua kaltoin, mutta siedät asiaa ja pysyt kumppanisi rinnalla, sillä haluat suhteen jatkuvan.

Onko aina järkevää kamppailla yhdessä pysymiseksi? Monet ovat sanoneet, ettei rakkauden pitäisi olla taistelua. Rakkautta luodaan joka päivä, ja kumpikin osapuoli osallistuu tuohon prosessiin.

Katso: 5 tärkeää asiaa kunnioituksesta parisuhteessa

Jos suhteen eteen joutuu taistelemaan jatkuvasti, on selvää että jokin siinä on pielessä et vain ehkä halua hyväksyä asiaa. Yrität väkisin murtaa välillenne muodostunutta muuria.

Taistelu suhteen eteen on valtava ponnistus

 

Some figure

On tärkeää pitää mielessä, että taistelu suhteen eteen voi olla valtavaa energiantuhlausta. Laitat kaiken aikasi ja vaivannäkösi suhteeseen, joka näyttää merkkejä romahtamisesta.

Ehkä olet jo eronnut ja palannut takaisin yhteen useita kertoja saman ihmisen kanssa. Tätä kutsutaan on-off -suhteeksi.

On myös mahdollista, että kumppanisi asuu kaukana eikä tilanne tule muuttumaan koskaan. Mutta siellä sinä olet kuilun pohjalla, edelleen toiveikkaana epärealistisine odotuksinesi.

Taistelu suhteen eteen on jotain sellaista, jota lähes kaikki ovat tehneet, ja tiedät itsekin tarkalleen miksi teet niin.

Rakkaus tuntuu olevan hyvä perustelu lähes kaikkeen, ja siihen liittyykin eräs vahva uskomus: rakkauden vuoksi on taisteltava ja kärsittävä. Mutta onko tämä oikeasti totta?

Käy lukemassa: Tästä tunnistat myrkyllisen rakkauden

Se riippuu. Jos pari on on-off -suhteessa ja on-vaihe kestää aina enintään muutaman kuukauden, milloin kumppanukset tajuavat, että tämä tulee aina olemaan suhteen dynamiikka?

Jos kyseessä on etäsuhde ja näyttää siltä, ettette koskaan tule asumaan samassa paikassa, kuinka kauan jatkatte epärealististen toiveiden ruokkimista siitä, että asiat etenisivät?

“Ennen nuoret taistelivat enemmän suhteen eteen”

Some figure

Tämä lause, jonka kuulee usein vanhemman ihmisen suusta, on hyvä pointti. Saattaa vaikuttaa siltä, että nykyään saamme parisuhteen tarjottimella sen sijaan, että taistelisimme sellaisen eteen. Näin ei tietystikään aina ole.

Suhteen vuoksi taistelua ei kuitenkaan koskaan tulisi ymmärtää näin: “Minun on kestettävä kumppanin kaltoinkohtelua, epäkunnioitusta ja nöyryyttämistä” tai “Minun on siedettävä hänen uskottomuuttaan“.

Ei. Suhteessa on kyllä joitakin asioita, joita tulee kestää, mutta tämä ei koskaan tarkoita sitä, että toinen osapuoli saisi aiheuttaa toiselle kärsimystä.

Kannattaa lukea: Älä anna rakkauden muuttaa sinua

Esimerkiksi jos toinen jää työttömäksi, suhteessa voi olla taloudellisia vaikeuksia, tai lapset voivat olla liian hankalia jne. Näissä tilanteissa molempien osapuolten on nähtävä vaivaa, sillä suhde etenee ja tietyt olosuhteet eivät ole teidän hallinnassanne.

Jos toinen osapuoli kuitenkin aiheuttaa sinulle tuskaa ja kärsimystä, miksi siedät sitä? Antaaksesi hänen tuhota sinut?

Rakkaudessa kaikki ei ole sen arvoista

Some figure

Jos sinun on taisteltava suhteen eteen, on aika miettiä uudelleen, onko suhde todella sen arvoinen.

Kuten edellä annetuissa esimerkeissä kuvasimme, joskus suhde on ristiriidassa niiden asioiden kanssa, joiden tiedät olevan totta. Siitäkin huolimatta jatkat ponnistelua rakkauden nimessä.

Ehkäpä olet unohtanut, ettei rakkaus ole kaikki kaikessa eikä se pysty kaikkeen. Saatat rakastua henkilöön, joka lopulta satuttaa sinua, mutta se ei tarkoita että sitä pitäisi sietää.

Muista: sinä tulet ensin. Sinun onnesi on kaikkein tärkein asia, ja jos taistelet turhaan, on aika lopettaa itsepetokset ja heittää pyyhe kehään.

Lisäksi sinun on opittava näkemään asiat oikeasta näkökulmasta tehdäksesi parhaat päätökset, ja ennen kaikkea vältettävä sitä, etteivät tekemäsi asiat ole turhia ponnisteluja, joista sinä yksin olet vastuussa.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.