Älä anna rakkauden muuttaa sinua

25 huhtikuun, 2019
Jos kunnioitat minua ja haluat minun olevan onnellinen, et anna rakkauden muuttaa minua, vaan rakastat minua juuri sellaisena kuin olen.

Monissa ihmissuhteissa ihmiset yrittävät alitajuntaisesti muuttaa toisiaan. Tätä esiintyy etenkin romanttisissa suhteissa. Oletko koskaan pysähtynyt miettimään sitä faktaa, että kumppanisi haluaa sinun rakastavan itseään sellaisena kuin hän on, ei sellaisena kuin haluat hänen olevan? Tämän artikkelin teemana on se, kuinka ei kannata anttaa rakkauden muuttaa sinua ihmisenä.

Suositeltua lukemista: Todellista rakkautta ei tarvitse pyytää

Älä anna rakkauden muuttaa itseäsi

Rakasta minua sellaisena kuin olen, kaikkine vikoineni ja vahvuuksineni

Kukaan ei ole täydellinen ja on hyvin harvinaista löytää itselleen kumppani, joka on aina samaa mieltä kaikesta kanssasi. Jokainen meistä on ainutlaatuinen, ja sitä tulisi arvostaa ja vaalia.

Sinun ei tulisi antaa rakkauden muuttaa itseäsi – muuta itseäsi vain itsesi takia. Pidä tämä mielessä, sillä se unohtuu helposti etenkin parisuhteissa.

Älä anna rakkauden muuttaa itseäsi.

 

Jos joku haluaa muuttaa sinua, hän ei todella arvosta sitä ihmistä, joka olet. Mitä jos et muutu? Asiat alkavat nopeasti mennä pieleen ja parisuhde hajoaa.

Jos huomaat olevasi toisen ihmisen johdateltavissa, tajuat nopeasti, että olet onneton.

Sen ihmisen, joka haluaa jakaa elämänsä kanssasi, tulee tajuta, ettei sinua voi muuttaa ja hänen tulee arvostaa sinua juuri sellaisena kuin olet. Jos annat rakkauden muuttaa sinua, menetät oman itsesi ja muutut tunnistamattomaksi.

Kaikki ansaitsevat rakkautta ja arvostusta sellaisena kuin he ovat. Jos joku yrittää muuttaa sinua ja sallit sen, se johtuu yleensä itsevarmuuden puutteesta. Saatat kuvitella, että asiat sujuvat paremmin jos seuraat jonkun muun ohjeistusta siitä, millainen sinun kuuluisi olla.

Tämä ei kuitenkaan tule ratkaisemaan ongelmiasi.

Suositeltua lukemista: Sinkku tai parisuhteessa – onnellisuus on tärkeintä

Jos kumppani yrittää muuttaa sinua, ei teidän ehkä kuulu olla yhdessä. Ehkä se rakkaus ja intohimo, jota tunnette toisianne kohtaan, johtuu erilaisuudestanne.

Ehkä välillänne vallitsee ongelmia, joiden et halua syvenevän, joten yrität häivyttää niitä yrittämällä muuttua. Tämä on kuitenkin väärä päätös.

Rakasta minua enemmän, rakasta minua paremmin

Maailma on täynnä myrkyllisiä ihmisiä, jotka yrittävät manipuloida toisia saavuttaakseen sen, mitä haluavat.

Manipulointia ja kyykyttämistä tapahtuu paljon parisuhteissa, etenkin silloin kun toinen haluaa sinun muuttuvan. Hän saattaa ehkä tosissaan haluta olla kanssasi ja ehkä sinä haluat samaa, mutta toisen manipulointi ei ole keino olla yhdessä. Manipuloiva ihminen ei arvosta sinua omana itsenäsi.

Todellinen rakkaus antaa sinun olla juuri sellainen kuin olet.

 

Monet ihmiset antavat kaikkensa parisuhteissa, he eivät halua epäonnistua ja menettää kumppaniaan. Monet ovat valmiita uhraamaan itsensä toisen eteen ja suhteen onnistumiseksi. Moni kuvittelee, että muutos on välttämätön suhteen onnistumiseksi.

Jos yrität pelastaa suhteen näillä keinoilla, ovat tekemäsi muutokset vain harvoin positiivisia.

Rakkauden määrällä ja laadulla on eroa

Aina ihmiset eivät ymmärrä eroa rakkauden laadun ja rakkauden määrän välillä. On parempi olla sellaisen ihmisen kanssa, joka rakastaa sinua paremmin, kuin ihmisen kanssa, joka rakastaa sinua paljon. Älä vain tyydy mihinkään – ansaitset ihmisen, joka rakastaa sinua hyvin.

Jos sinulla on alhainen itseluottamus tai kärsit epävarmuudesta, on hyvin todennäköistä, että yrität muuttaa itseäsi toisen vaatimuksesta. Ei ole kuitenkaan sinun vikasi, jos parisuhde menee pieleen. Keskity omaan onneesi ja jätä jälkeesi suhteet, jotka vaativat sinua muuttumaan.

Miten voit olla onnellinen suhteessa, jos olet onneton oman itsesi kanssa?

Suositeltua lukemista: Täydellinen parisuhde – mitä se on?

Et tule koskaan olemaan tyytyväinen, jos muutat itseäsi toisten vaatimusten ja toiveiden mukaan. Sinun tulisi muuttua vain siksi, että itse koet sen tarpeelliseksi. Älä yritä miellyttää kumppaniasi tai alistu hänen manipuloinnilleen.

On eroa sillä, rakastaako joku sinua paljon vai hyvin.

 

Varo myrkyllisiä, manipuloivia ihmisiä, jotka peittävät totuuden ja yrittävät muokata sinua. Luota omiin kykyihisi älä anna toisen polkea sinua jalkojensa alle.

Rakkaudella voi olla sokeuttava voima, ja se voi saada ihmisen tekemään rajujakin muutoksia. Joskus haluamme pelastaa suhteen niin kovasti, että yritämme väkisin muuttaa itseämme kumppanille sopivammaksi. Tämä ei kuitenkaan johda ikinä mihinkään positiiviseen.

Toki parisuhteen eteen tulee tehdä töitä, mutta sinun ei tulisi koskaan joutua uhraamaan itseäsi ja sitä, mitä edustat.

Kun joku vaatii sinua muuttumaan, sano hänelle: ”Rakasta minua sellaisena kuin olen, sillä en tule muuttumaan.”

Kumppanisi tulisi hyväksyä sinut sellaisena kuin olet, ja jos näin ei ole, on syytä harkita koko suhdetta ja viheltää peli poikki.