Logo image
Logo image

Täydellinen parisuhde – mitä se on?

4 minuuttia
Maailma on aina kauniimpi paikka, jos voit jakaa sen oikean ihmisen kanssa. Tämä ihminen on sellainen, jonka kanssa sinulla on yhteiset arvot ja joka ei koskaan tuomitse sinua. Hän myös auttaa sinua kasvamaan henkisesti.
Täydellinen parisuhde – mitä se on?
Viimeisin päivitys: 18 huhtikuuta, 2019

Millainen oikein on se kuuluisa täydellinen parisuhde? Vai onko sellaista sittenkään olemassa. Maailma voi aina muuttua kauniimmaksi, hohtavammaksi ja motivoivammaksi sen myötä, kun rinnallesi tulee oikea ihminen.

On tietysti totta, että tällaisten positiivisten elämäämme rikastuttavien siteiden ja romanttisten ihmissuhteiden muodostaminen ei yleensä ole helppoa. Ei kuitenkaan tulisi koskaan luovuttaa, sillä rakkaus on aina vaivannäön arvoinen asia.

Millainen on täydellinen parisuhde?

Kun kypsymme ihmisinä, alamme asettaa vähemmän arvoa fyysiselle kauneudelle. Opimme tärkeän totuuden: se, mikä todella merkitsee ja antaa ihmisen kasvaa, on sellaisen henkilön löytäminen, joka on arvojemme kanssa sopusoinnussa. Henkilön, jolta saamme valoa elämämme pieniin yksityiskohtiin joka ikinen päivä.

Tänään haluaisimmekin tarjota sinulle mahdollisuuden miettiä hiukan tätä kysymystä, eli millainen on täydellinen parisuhde sinun mielestäsi?

Täydellinen parisuhde saa maailman näyttämään kauniimmalta

Some figure

Myönteiset ihmissuhteet ovat sellaisia, joissa kunnioitetaan toisen henkilön tilaa, mielipiteitä, arviointeja ja arvoja. Niissä edistetään ihmisten henkilökohtaista kasvua.

Oikean elämänkumppanin löytäminen tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että joudut ensin tekemään joitakin vääriä valintoja. Mennessämme eteenpäin elämässä tulemme tietoisiksi siitä mitä haluamme ja mitä emme halua, ja tällä tavalla löydämme oikean ihmisen.

Paina mieleesi ne piirteet, jotka toisella tulisi olla, jotta voisit saada häneltä valoa maailmaasi ja tehdä siitä kauniimman.

Jos joku rakastaa sinua, hän ei tuomitse

Jokaisella on sosiaalisessa lähipiirissään niin kutsuttu kriitikko, joka kritisoi tekemiäsi asioita ja tuomitsee sanomisiasi. Tällainen ihminen käyttäytyy kuin hän itse olisi ainoa universaalien totuuksien tietäjä.

Some figure

Ne, jotka elämääsi rikastuttavat, eivät tuomitse sinua. He välittävät ja neuvovat, mutta he eivät koskaan käytä sanojasi sinua vastaan yrittäen näin kontrolloida ja manipuloida sinua.

Terveet siteet toisiin eivät rajoita sinua

Terveet ihmissuhteet antavat sinun kasvaa – sekä pariskunnan osana että yksilönä. Toisessa päässä jatkumoa on kuitenkin eräitä ei-toivottuja siteitä toisiin ihmisiin.

 • Ne, jotka pelkäävät hylätyksi tulemista, saattavat muodostaa hermostuneisuuteen perustuvia siteitä toisiin, joiden myötä he yrittävät kontrolloida kaikkea. Tämä johtuu siitä, että nämä ihmissuhteet perustuvat ihmisen epävarmuuteen ja alhaiseen itsetuntoon.
 • Etäiset siteet toisiin ovat sen sijaan viileitä, tarjoavat vain vähän tukea sekä ovat toisen osapuolen omien intressien määrittämiä. Tämä tapahtuu siitä huolimatta, että suhteen toinen osapuoli saattaa saada haitallisia fyysisiä ja tunnetason seurauksia.

Samanlaiset arvot ja eroavaisuuksien kunnioittaminen ovat avainasioita parisuhteessa

Some figure

Onnellinen, kypsä ja vakaa parisuhde ei tarkoita sitä, että kaikesta pitäisi aina olla samaa mieltä.Teillä voi olla erilaiset mieltymykset, tavoitteet ja jopa harrastukset. Persoonallisuutenne voivat myös olla erilaisia. Sen sijaan todella tärkeää on arvojen yhteensopivuus.

 • Arvot tuovat ihmiset yhteen, ja ne harmonisoivat tunteita, arvoja ja henkilökohtaisen tilan tarvetta.
 • Sellainen pari, jonka molemmat osapuolet kunnioittavat toistensa eroavaisuuksia ja näkevät vaivaa auttaakseen toisiaan, tekee suhteessa oleville maailmasta paljon kauniimman paikan elää. Tästä on kyse harmoniassa parisuhteessa.

Henkilökohtaisen kasvun kunnioittaminen ja edistäminen

Yksi asia, joka usein tapahtuu parisuhteissa, on tämä: rajoja aletaan asettaa toisen henkilökohtaisille tavoitteille ja jopa toisen tilalle, jotka kuitenkin muodostavat osan ihmisen identiteettiä.

 • On tavallista, että parisuhteessa laitetaan sivuun erinäisiä harrastuksia, ystäviä tai jopa unelmia.
 • Ne ihmiset, jotka kunnioittavat kumppaninsa henkilökohtaista tilaa, luottavat toiseen, ja siten he antavat toisen osapuolen pitää kiinni omista intohimoistaan, sosiaalisista suhteistaan ja työhön liittyvistä tavoitteistaan.
 • Jos annat toiselle mahdollisuuden pitää kiinni omasta tilastaan, pystyt samalla sijoittamaan suhteenne yhteiseen tilaan. Onnellinen ihminen rikastuttaa parisuhdetta hyvin paljon enemmän kuin ihminen, joka ei ole onnellinen.

Ala tehdä maailmastasi kauniimpi

Some figure

Olemme puhuneet tässä artikkelissa sen tärkeydestä, että ihminen löytää rinnalleen sellaisen henkilön, joka voi tehdä päivistä kiinnostavampia, intensiivisempiä ja kauniimpia.

Ei kuitenkaan tulisi unohtaa yhtä tärkeää asiaa: älä ole vain sen varassa, että toiset tekevät sinut onnelliseksi, vaan ala luomaan sellaista elämää, jota todella haluat elää.

 • Yksi kaikkein kuuluisimmista tutkimuksista ihmiskunnan historiassa on nimeltään Grantin tutkimus. Tämä kartoitus kesti noin 70 vuotta, ja sen tarkoituksena oli määrittää aidon onnen lähde.
 • Tutkijat pystyivät selvittämään, että vastaus oli seuraava, hyvin odotettavissa oleva asia: useimmille ihmisille rakastaminen ja rakastetuksi tuleminen ovat yhtä kuin täydellinen onni.
 • Tätä koskien on kuitenkin tarpeen muistaa, että jos ihminen keskittyy vain kyseisen asian tavoitteluun, eikä muuhun elämässään, hän unohtaa erään äärimmäisen tärkeän asian: itse itsensä rakastamisen suuren tärkeyden.

Itsensä rakastetuksi tunteminen on tietysti jotakin sellaista, joka on hyvin kaunista, mutta joskus tämä etsintä voi viedä koko elämän ajan. On siis parasta aloittaa oman maailman tekeminen kauniiksi jo tänään. Me olemme sitä, mitä olemme: nuoria, vanhoja, pitkiä, lyhyitä… Ja sinkkuja tai parisuhteessa jonkun mahtavan ihmisen kanssa.

Aloita siis haluamalla elämäsi kaunistumista, aloita uusia projekteja kuvittelemalla itsesi oman seikkailutarinasi sankarina. Elämä sinun kanssasi elettynä on ällistyttävä paikka.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Garaigordobil, M. (2013). Sexismo y apego inseguro en la relación de pareja. Revista Mexicana de Psicología, 30(1), 53-60.
 • (2015). Retrieved 4 April 2020, from https://www.adultdevelopmentstudy.org/grantandglueckstudy

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.