Todellista rakkautta ei tarvitse kerjätä

29 tammikuun, 2019
Haluamme tehdä selväksi, että ainoa ihminen, joka on aivan välttämätön sinun onnellisuutesi kannalta, olet sinä itse. Jos sinulla on terve itsetunto ja itsekunnioitus, toisten on paljon vaikeampi satuttaa sinua.

Älä koskaan uhraa omanarvontuntoasi jonkun sellaisen ihmisen vuoksi, joka ei näe arvoasi. Jos joku ihminen ei pidä sinua tärkeänä, jättää sinut huomiotta, hylkää sinut tai ei kunnioita sinua, älä kerjää hänen huomiotaan tai rakkauttaan, sillä se ei ole todellista ja vilpitöntä.

Älä ota palaa siitä myrkytetystä omenasta, joka piittaamaton rakkaus on, sillä tulet kärsimään siitä suuresti.

Jos ”pyydät liikaa”, se johtuu sitä että tiedät mitä haluat ja kuinka tärkeää se sinulle on. Sinä olet se, jonka täytyy ensin arvostaa omia ajatuksiasi, mielipiteitäsi, halujasi ja käytöstäsi.

Meidän täytyy ottaa etäisyyttä sellaisiin ihmisiin, jotka uhkaavat sitä tunne-elämän tasapainoa, jota jokainen ihminen kaipaa.

Muista sisimmät halusi, kuuntele itseäsi ja rakasta itseäsi, sillä sinä olet se ainoa henkilö, joka voi auttaa itseäsi pääsemään eroon epäaidosta rakkaudesta.

 

tyttö haukkaa kiellettyä hedelmää

Sinun ei koskaan tule kerjätä rakkautta

Rakkauden kerjääminen tarkoittaa sitä, että pyydät jotain sellaista, jota ei ole olemassa oman mielesi ulkopuolella. Ainoa asia, jota kerjäämisestä seuraa, on itsekunnioituksen väheneminen, oman tunteellisen kehityksesi vaikeutuminen ja se kipu, joka tulee arvokkuutesi menetyksestä.

Kun rakastat toista ihmistä, haluat luonnollisesti huolehtia hänestä sekä välttää sydänsuruja. Tunne-elämän refleksimme kutsuvat meitä luomaan olosuhteita, jotka saavat meidät tuntemaan itsemme rakkautta ansaitseviksi sekä edistävät tunteita, jotka luovat harmoniaa, vilpittömyyttä ja hellyyttä.

Jos et ota käsittelyyn epäaitoa rakkautta, tulet uskomaan sen mitä toinen ihminen saa aikaan tunteissasi. Päädyt ajattelemaan, että et ansaitse huomiota tai hellyyttä, ja tulet lopulta vakuuttelemaan itsellesi, että yksipuoliset suhteet ovat OK.

Lopulta asia on yksinkertainen: se ihminen joka sinut ansaitsee, on se joka lähestyy sinua oma-aloitteisesti sekä arvostaa sinua ja käyttää aikaansa ja ajatuksiaan sinuun.

 

nainen ja kalat: ei saa kerjätä rakkautta

Kukaan ei voi tehdä sinua onnettomaksi ilman suostumustasi

Kaikkein tehokkain työkalu tunnetason epäreiluuden ja piittaamattomuuden välttämiseksi on itsemäärääminen. Tämän lisäksi ihmisellä tulisi olla terve itsetunto ja itsetuntemus, ja hänen tulisi ajatella tunteitaan, halujaan sekä omaa ja muiden käytöstä.

On kuitenkin niin, että se prosessi, jonka kautta päädymme näihin olosuhteisiin, liittyy arvostuksen puutteeseen. Unohdamme, että meidän ei tulisi tavoitella sellaisia ihmisiä, jotka eivät ansaitse meitä.

Tässä mielessä meidän kannattaa tietää, kuinka käyttää eräitä menestyksekkäitä strategioita epäaidon rakkauden tuottaman kivun välttämiseksi. Katsotaan näitä tavallisia tilanteita:

  • Epäaidon rakkauden aiheuttama kipu on vaikea prosessi, joka edellyttää kivuliasta pohtimisen vaihetta. Yleisesti ottaen tiedämme että kaikki ei ole kunnossa, mutta emme halua pukea sitä sanoiksi tai ottaa silmiltämme sitä tunnetason sidettä, jota käytämme välttääksemme näkemästä totuutta.
  • Jätämme huomiotta sen, että koemme olomme tukalaksi, ja vältämme tätä tarrautuen siihen uskomukseen, että tunnetason ongelma tulee ratkeamaan itsestään ja luonnollisesti.
  • Kun sitten lopulta antaudumme epämukavuuden tunteelle, tulee vaihe, jolloin tämä epämukavuus on liikaa kestettäväksi, ja se pakottaa ihmisen kohtaamaan sen ongelman, joka häntä rasittaa liikaa.
  • Mutta mitä sitten tapahtuu, jos ihminen taistelee omia tunteitaan vastaan? Tämä keskittyminen kontrolloi ihmistä sekä saa aikaan jatkuvan taistelun, joka vain pitkittää kärsimystä.
  • On myös tavallista, että ihminen ”syleilee tuskaansa”. Huomiotta jättäminen tai syleileminen ei kumpikaan ole positiivinen asia.

 

kaijukaistyttö

Se mitä sinun todella tarvitsee tehdä, on käsitellä epäaidon rakkauden aikaansaama tuska sekä päästä eteenpäin ymmärtäen, että se sattuu. Haluat jonkun sellaisen rakastavan sinua, joka ei luultavasti välitä sinusta tai rakasta sinua.

Jotta voisit päästä yli tuskasta, seuraava askel on löytää käytännön ratkaisu.

Mikä on oikea tapa ratkaista tilanne? Vakuuttaa itsesi siitä, että jos et saa kyseisen ihmisen huomiota luonnollisesti, se tulee olemaan vielä vaikeampaa yrittäen ansaita sitä. Oikea tapa suhtautua tilanteeseen on siis pysyä poissa kyseisen ihmisen lähettyviltä, sillä vain tällä tavalla voit varmistaa sen, että pääset yli psyykkisestä kivusta.

Jos päätät sen kärsimyksen jota epäaito rakkaus aiheuttaa, sinun tulee ymmärtää ja hyväksyä se. On aivan luonnollista surra sellaisen asian menetystä, jota halusit mielettömän kovasti.

Rakasta ja arvosta itseäsi: ruoki suhteitasi itsetunnollasi

Vaikka jokainen tunnetilanne on monimutkainen, kärsimykseen on olemassa ratkaisu. Todellinen muutos on mahdollinen, jos olet valmis tekemään sen eteen töitä sekä kohtaamaan kipua aiheuttavan tilanteesi.

Sinulle tulisi siis olla selvää, että se henkilö jolle sinun täytyy omistaa aikaa, olet sinä. Siten pystyt arvioimaan sitä, kuka sinut saa tuntemaan olosi hyväksi ja kuka ei.

 

nainen kävelee saksien kanssa

Älä kerjää huomiota, ja mikä vielä tärkeämpää, älä kerjää rakkautta, sillä jokainen, joka sinua oikeasti rakastaa, näyttää sen sinulle tavalla tai toisella.

Muista, että tunnetason epäreiluus on vaikuttamassa itsetuntomme kehittymiseen. Se auttaa meitä tutkimaan halujamme, arvojamme ja tarpeitamme.

Älä jatka sellaiselle ihmiselle soittamista, joka ei vastaa puheluihisi. Lopeta etsintä ja anna ihmisten löytää sinut. Älä enää mieti niitä henkilöitä, jotka ovat elämässäsi läsnä vain postikorttien välityksellä. Tiedä se, että jotkut ovat kiinnostuneita vain pinnasta ja saavat olosi tuntumaan hyvältä vain silloin, jos ympärillä on muita ihmisiä huomaamassa tämän.

Älä unohda tutkia niitä syitä, jotka saivat aikaan tiettyyn ihmiseen kiintymisen ihan suhteen alussa. Mikä sai sinut haluamaan kerjätä rakkautta ja huomiota tältä ihmiseltä? Mene asian alkulähteelle ja aloita sisäinen muutos.

On tärkeää, että vaalit itsetuntoasi sekä lopetat rakkauden kerjäämisen, sillä rakkaus näkyy ja tuntuu. Sinun ei koskaan tulisi joutua pyytämään rakkautta. Huomiosi ja hellyytesi ovat liian arvokkaita asioita siihen, että tuhlaisit niitä johonkin sellaiseen ihmiseen, joka ei sinua ansaitse.

Omista siis itsesi niille henkilöille, jotka rakastavat ja ymmärtävät sinua ehdoitta.

  • Eggerichs, E. (2004). Love & Respect: The Love She Most Desires, The Respect He Desperately Needs. Focus on the Family.

  • POST, S. G. (1991). CONDITIONAL AND UNCONDITIONAL LOVE. Modern Theology. https://doi.org/10.1111/j.1468-0025.1991.tb00259.x

  • Hoogstad, J. (2008). Choice theory and emotional dependency. International Journal of Reality Therapy.