Logo image
Logo image

Merkit, joista tietää että suhde ei toimi

3 minuuttia
Kumppanimme ei ole pelkästään joku, jonka kanssa jaamme sängyn tai päivällispöydän, vaan henkilö, jonka valitsimme kanssamme rakentamaan elämää ja perhettä.
Merkit, joista tietää että suhde ei toimi
Viimeisin päivitys: 19 helmikuuta, 2022

Kun suhde ei toimi, merkit voivat olla melko selvät. Kuitenkaan emme usein halua nähdä tai myöntää että olemme onnettomia tai että asiat eivät ole raiteillaan. Tässä artikkelissa kerromme vihjeistä ja merkeistä, jotta voisit huomata jos jokin suhde ei toimi niin kuin haluaisit sen toimivan.

Ongelmat, jotka kertovat että suhde ei toimi

1. Kommunikoinnin puute

Kommunikointi on ehkäpä tärkein avain suhteissa. Tarvitsemme kumppanimme tukea, ymmärrystä ja huomiota. Nämä merkit viittaavat siihen, että suhteessa saattaa olla jonkinlainen kommunikaation puute: kuuntelun puute, kumppani ei katso silmiin ja kykenemättömyys luomaan avointa ja rakentavaa keskustelua. Ja jos puhutaan, saadaan aikaiseksi vain väittelyä. Nämä ovat tilanteet, jotka useimmiten etäännyttävät parit toisistaan, koska parisuhteella ei ole enää entistä tukea. Tässä tapauksessa tunteemme ovat saattaneet laantua tai suhteessa on liian paljon katkeruutta ja mielipahaa synnyttämään avointa keskustelua.

Huomioi, että joskus kommunikoinnin puute johtuu myös stressaavasta ajanjaksosta elämässä. Esimerkiksi työ voi viedä niin paljon aikaa, että sitä ei jää tarpeeksi kumppanillemme, mikä tekee kommunikoinnista vaikeampaa. Pidä tämä mielessä äläkä ikinä laiminlyö kommunikointia parisuhteessa.

2. Innokkuuden puute yhteisiä suunnitelmia tehdessä

Saattaa tulla aika, kun huomaamme innostuksen puutteen silloin, kun pitäisi tehdä asioita yhdessä: ulkona syöminen, viikonlopun miniloma Ehkä jopa huomaamme tietyn yksitoikkoisuuden kotona tai huomaamme, että kumppanimme ei katso meitä samalla intohimolla kuin ennen. Taika on kadoksissa emmekä ymmärrä miksi.

Meidän pitää olla tarkkaavaisia siitä, kuinka kumppanimme reagoi ehdottaessamme asioita – tulevaisuuteen liittyviä asioita, joita molemmat haluatte. Jos kumppanisi reaktio on kylmä ja hän ei näytä olevan kovin kiinnostunut suunnitelmista joista puhut, voit kysyä itseltäsi, mitä tapahtui. Ehkä jokin on muuttunut. Tämän tärkeä merkki on in puute.

3. Kun kyyneleitä on enemmän kuin iloa

Elämässä tapahtuu vaikeita asioita. Rakkauselämä on joskus monimutkaista ja vaikeaa ja suhteet vaativat vaivannäköä ja uhrauksia. Mutta hälytyskellojen pitäisi soida jos tulee aika jolloin tunnet ainoastaan mielipahaa ja harvoin iloa; vähän kerrallaan se ottaa veronsa henkisestä terveydestäsi. Tämä on negatiivinen merkki.

On olemassa pareja, jotka rakastavat toisiaan todella paljon, mutta silti eivät pysty olemaan onnellisia. Meidän pitää huolehtia suhteistamme ja tehdä parhaamme, jotta ne olisivat terveitä ja onnellisia. Mutta jos molempien vaivannäkö suhteen eteen ei ole yhtä suurta, jompikumpi tulee olemaan lopulta vain onneton. Et voi kantaa painoa yksin harteillasi ja sydämessäsi. Parisuhde tarkoittaa kahta ihmistä – molempien täytyy nähdä vaivaa sen eteen.

4. Kun luottamus katoaa

Toinen kaksiteräinen miekka joka rikkoo parisuhteen vakauden on epäluottamus. Jos tulee aika, kun et näe kumppanissasi sitä ihmistä, jolle voit kertoa syvimmät tunteesi, hän ei ole enää uskottu, jonka kanssa voit samaistua ja kenestä löydät tukea, todennäköisesti kaikki ei ole kohdallaan. Kumppanisi ei ole vain joku, jonka kanssa jaat sängyn tai ruokapöydän; hän on henkilö jonka kanssa rakennat elämän ja perheen. Jos kadotamme luottamuksen, kadotamme kaiken. Tällöin suhde ei toimi.

5. Kun emme ole enää etusijalla

Parisuhteessa oleminen vaatii että molemmat asettavat toisensa elämänsä etusijalle; kumppanin huolet ovat sinun huoliasi ja hyvinvointinne on toisillenne tärkeää. Jos tulee aika, kun tajuamme että emme ole enää etusijalla kumppanimme elämässä, siitä seuraa kärsimystä ja pettymystä.

Suhteissamme seuraavat asiat ovat myös tärkeitä: työ, oma tila ja harrastukset; mutta henkilön jota rakastamme pitäisi aina olla ensimmäisellä sijalla elämässämme ja olla se, josta kannamme eniten huolta. Jos tulee aika, kun asetamme toiset ihmiset tai työmme kumppanimme edelle, parisuhteessa tulee olemaan ongelmia.

Some figure

Muista, että aina kun huomaat merkin että suhde ei toimi, puhu asiasta kumppanillesi. Joskus on ulkopuolisia tekijöitä jotka täytyy käsitellä ja selvittää. Esimerkiksi työvaikeudet sekä talous- tai henkilökohtaiset ongelmat voivat vahingoittaa suhteen vakautta. Mutta luottamuksella, rakkaudella ja puhumalla voitte päästä niistä yli.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.