Pienten asioiden merkitys parisuhteessa

heinäkuu 30, 2016
Emme yleisesti ottaen ole tietoisia siitä, että poikkeukselliset asiat eivät ole kaikkein tärkeimpiä, vaan niitä ovat itse asiassa pienet yksityiskohdat ja meitä päivittäin ympäröivät asiat. Tämän ymmärtäminen voi kuitenkin viedä turhan kauan.

Kymmenen kymmenestä ihmisestä pitää elämän pienistä asioista. Nämä pienet yksityiskohdat eivät sisällä tärkeitä päivämääriä tai kliseitä, vaan ne kuuluvat päivittäiseen elämäämme sekä luovat pitkän listan niistä asioista, joiden vuoksi elämä on elämisen arvoista. Ne tuovat meille nöyryyttä sekä opettavat välittämistä niistä ihmisistä, joita rakastamme.

Tämä johtuu siitä, että pienet asiat ovat niitä, jotka elämässämme eniten merkitsevät. Ne osoittavat meille toisten ihmisten vahvuutta sekä loihtivat kasvoillemme suuren hymyn. Nämä pienet yksityiskohdat ovat aina kaikkein tärkeimpiä asioita elämässä, sillä ne saavat aikaan kasvumme ja parantumisemme ihmisinä päivä päivältä.

Pienet asiat saavat meidät rakastumaan elämään

Nukahtanut pariskunta

Pienet asiat ovat niitä, joihin rakastumme, sillä ne todella luovat erityislaatuisuutta sekä antavat elämälle sen ansaitseman aseman. Ne kuvastavat sitä suuruutta, joka on ihmisissä ja kyvyssämme rakastaa jatkuvasti ja ehdoitta.

Totuus on se, että voitamme lotossa joka ikinen päivä, jokaisena sekuntina ja jokaisen pienen yksityiskohdan myötä. Sellaiset asiat kuten herääminen joka päivä niin, että rakastamasi ihminen on vierelläsi. Sellaiset asiat kuten naurukohtaus, kello kolmeen aamulla kestävät keskustelut tai auringonlasku.

Se, mikä on todella tärkeää ja pitää meidät elossa, on jokapäiväinen elämämme. On kuitenkin niin, että ymmärrät tämän vasta sitten kun menetät jotakin tai jokin menee pieleen. Tämä on hyvin tärkeää, sillä aina kun asiat menevät pieleen, tai kun olet pettynyt, on silti jotakin, joka tämän seurauksena syttyy eloon sisälläsi.

Pienet yksityiskohdat luovat suuria hetkiä

Perhe

Jos noudatat dieettiä, käyt kuntosalilla tai olet tuottelias töissä, sinulla on hyviä päivittäisiä tavoitteita, mutta samalla sinulla tulisi olla jotakin erittäin tärkeää: tulisi kerätä hetkiä, jolloin tunnet jotakin.

Tämä johtuu siitä, että tunnetason kokemukset ovat niitä, jotka tuovat elämään onnellisuutta. Jotta voisit tottua tähän, sinun tulisi pitää päivittäistä tunteiden päiväkirjaa. Siihen laitat ylös, oletko menneenä päivänä viettänyt erityisiä hetkiä vai et, mikä taas kuvastuu tunteisiisi.

Muutaman päivän ajan tällaisia tilanteita ylös merkattuasi tulet yllättymään siitä, kuinka tulet tietoisemmaksi suhteistasi. Tämän vaivannäön avulla pystyt vahvistamaan siteitäsi toisiin ihmisiin, ja jos jatkat tätä jonkun aikaa, voit saada aikaiseksi suurenkin muutoksen elämässäsi.

Tämä voi myös auttaa sinua olemaan valppaampana ”rakkauskartan” luontia varten läheisiäsi ihmisiä koskien. Aivosi varastoivat tämän tiedon, jotta toisten ihmisten elämän yksityiskohdat tuntuisivat sinulle läheisemmiltä.

Pariskunta katselee tähtiä

Yksityiskohtia, joita ”rakkauskarttaan” tulisi merkitä

Seuraavassa listaamme psykologi John Gottmanin ehdotuksia siitä, mitä pienten yksityiskohtien listaan tulisi sisällyttää:

 • rakastamasi ihmisen lempiruokalaji
 • hänen lempielokuvansa, -televisiosarjansa ja -kirjansa
 • vähintään kaksi ihmistä, joita hän ihailee suuresti
 • hänen lempieläimensä
 • hänen ihanteellinen lomakohteensa
 • ensimmäinen asia, jonka hän ostaisi lottovoiton saatuaan
 • jotakin, jota voisit tehdä parantaaksesi suhdettasi kyseisen ihmisen kanssa
 • mitä hän haluaisi muuttaa sinussa
 • mikä on hänen lempitapansa viettää iltapäivä kotona
 • missä harrastuksessa hän tuntee olevansa paras
 • mitkä hänen salaiset tavoitteensa ovat
 • millä tavoilla hän haluaisi parantaa itseään
 • mitkä hänen lempiravintolansa ovat
 • minkä tyyppistä kirjallisuutta hän lukee mieluiten
 • mikä hänen lempiasiansa on sairaana ollessaan
 • mikä hänen ihanteellinen syntymäpäivälahjansa olisi
 • mikä häntä tällä hetkellä stressaa tai pelottaa
 • mikä hänen lempitapansa sinun huomiosi saamiseksi on
 • mikä hänen kaikkein suurin täyttymätön unelmansa on
 • mistä hän on kaikkein ylpein itsessään

Miehetkin pitävät pienistä yksityiskohdista

Pariskunta ja pienet asiat

Usein ihmisillä on se väärä käsitys miehistä, että he eivät olisi kiinnostuneista pienistä asioista. He eivät tunnu arvostavan pieniä tai hienovaraisia asioita, ja pitävät joitakin tällaisia asioita ajanhukkana. Mutta todellisuudessa miehet kuitenkin arvostavat pieniä asioita siinä missä naisetkin.

Tämän vuoksi meidän täytyy puolustaa miehiä siinä mielessä, että hekin ansaitsevat asioita, joista saa toivoa: sanoja, suudelmia tai yllättäviä halauksia. Miehetkin haluavat tulla yllätetyiksi, sillä hekin ansaitsevat rakkautta.

Oletpa itse nainen tai mies, sinun kannattaa arvostaa niitä ihmisiä, jotka ovat ympärilläsi päivittäin. Yksi hyvä tapa tämän tekemiseksi on huomata pienet yksityiskohdat sekä osoittaa erityistä huolehtimista ja kiinnostusta näihin.

On erittäin tärkeää, että saat rakastamasi ihmiset tuntemaan olonsa erityisiksi. Näytä heille, että he ovat tärkeitä sinun elämässäsi, sillä päivittäisessä arjessaan ihmiset unohtavat, miten tärkeää on osoittaa kiintymystä ja sitä, että toiset ovat heille tärkeitä.

Tämän tekeminen on epäilemättä myös jotakin, joka pitää rakkauden tuoreena.

Huomautus lukijalle:

 • Jos haluat oppia lisää viestinnän parantamisesta suhteissasi, lue John M. Gottmanin ja Joan DeClairen teoksia. Nämä kirjat voivat olla äärimmäisen rikastavia, ja ne auttavat sinua parantamaan suhteidesi laatua.
 • Kuvat ovat peräisin lähteestä Puuung.
UUTISIA VERKOSSA