Logo image
Logo image

Elämässä kaaduttuasi, nouse ylös

3 minuuttia
Kivuliaan kokemuksen jälkeen sinun tulisi antaa itsellesi aikaa surra. Sinun tulisi ymmärtää, että on normaalia tuntea olosi huonoksi. Tästä huolimatta on tärkeää muistaa nousta ylös ja jatkaa eteenpäin.
Elämässä kaaduttuasi, nouse ylös
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Jos kaadut, nouse ylös. Jokaiselle on joskus sanottu näin, mutta tämä neuvo on vaikeaa muistaa silloin kun tilanne on todella vaikea ja satuttaa.

Tulet kaatumaan elämässäsi monta kertaa, mutta tärkeää on se, että nouset ylös, sillä matka tulee olemaan pitkä.

Ahdistus, masennus, turhautuneisuus, stressi… Ihmisen elämä on täynnä sellaisia asioita, jotka vievät sinut korkealta syvyyksiin. Mitä tälle asialle voisi tehdä? Tulisiko vain luovuttaa?

Vaikka kaikki tuntuisi joskus menetetyltä, tärkeää on jatkaa. Elämä jatkuu ilman sinua tai sinun kanssasi.

Aina on toivoa

Kaikki voi tuntua toivottomalta silloin kun ajat ovat vaikeat, mutta asiat tulevat lopulta paranemaan.

Kun pääset tästä kuopasta pinnalle, tulet nousemaan helposti. On normaalia, että kaikki näyttää synkimmällä hetkellä mustalta. Et ole tällöin parhaassa tilassasi.

 

Some figure

Yksi kaikkein yleisimmistä ongelmista tällaisella hetkellä on masennus, joka on sairaus, joka saa ihmisen täysin kietoutuneeksi tilanteeseensa sekä tekee hänestä syvällä tavalla onnettoman. Toisin kuin “tavallinen” suru, masennus on läsnä pidemmän aikaa. Toivosta tulee näkymätöntä.

Tämän kohdatessaan ihmisen tulee tehdä kaikkensa pitääkseen masennuksen sen verran loitolla, että se ei saisi koko elämää käsiinsä. Masennus voi johtua menetyksestä, vakavasta ongelmasta, uravaihdoksesta tai muusta suuresta asiasta.

Vaikka tuntuisi siltä, että tilanteesta ei ole mitään pakokeinoa kyseisellä hetkellä, tämä ei ole totta. Saatat kuitenkin ajatella, että olet syvällä kuopassasi, josta et voi päästä pois, sillä toivoa ei ole.

Olet tällöin sokea toivolle, sillä ihmisellä on taipumus korostaa negatiivisia tunteita, joita hän kokee. Jos olomme on huono, teemme kaikkemme saadaksemme tilanteen huonommaksi. Ne, jotka putoavat syvemmälle, voivat silti päästä ylös ja menestyä.

Sinusta ei tunnu, että haluaisit tehdä yhtään mitään

On normaalia, että et halua tehdä mitään silloin, kun sinulla on vaikea ajanjakso. Joskus tämä tilanne menee niin pitkälle, että et mene ulos ollenkaan ja lukitset itsesi kotiisi, välttäen ihmissuhteitasi ja uppoutuen omaan suruusi.

 

Some figure

Jos kuuntelet tuskaasi ja opit siitä, voit edistää sitä, että pääset kohti sisimpää minääsi. Kärsimyksen kokeminen ei olekaan niin negatiivinen asia.

Meidän täytyy kokea kärsimystä, jotta pääsisimme yli siitä, joka meitä satuttaa. Ilman kärsimystä emme koskaan pääse näiden asioiden yli.

Tämän vuoksi et voi jäädä maahan kaaduttuasi. Vaikka sinusta ei tunnukaan siltä, että haluaisit tehdä mitään – elää tai hoitaa itseäsi – olet vahva. Kyllä, olet vahva, ja sisimmässäsi tiedät, että tulet pääsemään tästä yli.

Kipu tulee menemään ohitse. Kärsi sen läpi ja tunne se, jotta voisit nousta tuhkista uudelleen syntyneenä kuin Fenix-lintu. Hyödyt jotakin jopa kivuliaimmista hetkistäsi, sillä tällöin voit oppia eniten maailmasta ja omasta itsestäsi.

Sitten on aika nousta ylös

Nyt on aika miettiä tekojasi, sillä kipu on mennyt ohitse. Olet kaatunut, se on normaalia. Me kaikki koemme kompastumisia poluillamme yhdessä tai toisessa vaiheessa, sillä maailma on täynnä näitä kompastumisia aiheuttavia kiviä.

 

Some figure

Kysymyksenä on seuraavaksi tämä: jos kaadut, tuletko nousemaan? Tämä saattaa nolostuttaa sinua, mutta sinun täytyy pakottaa itsesi nousemaan, jotta voisit päästä ylös. Muista tämä seuraavalla kerralla kun sinulla on vaikeaa.

Jos kaadut 7 kertaa, nouse ylös 8 kertaa. Sillä ei ole väliä kuinka monta kertaa olet kaatunut, sillä voit nousta takaisin ylös.

Kaikkein negatiivisimmat hetket elämässämme antavat meidän oppia tuntemaan oman itsemme, ja ne opettavat sen, että riippumatta siitä kuinka paljon tuskaa koemme, meidän tulee nousta ylös.

On tietysti niin, että surullisuus yhden päivän ajan on eri asia kuin masennus. Mutta lopputulos on sama: sinä selviydyt tilanteesta.

Älä koskaan anna periksi, sillä tämä ei ole viimeinen kerta kun tulet kohtaamaan ongelman elämässäsi. Kärsimys ja kaatuminen ovat elämän luonnollisia osia, mutta tärkeää on se, että nouset ylös. Näin sinusta tulee vahvempi ja saat lisää rohkeutta.

Jos kaadut 7 kertaa, nouse ylös 8 kertaa.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.