Logo image
Logo image

On tärkeää näyttää rakkaus, ei pelkästään tuntea sitä

4 minuuttia
On tärkeää näyttää muille ulkoisesti kaikki se rakkaus, jonka toivomme myös saavamme itsellemme. Jos arvostat toista ihmistä, tulee sinun tehdä kaikkesi rakkautesi osoittamiseksi.
On tärkeää näyttää rakkaus, ei pelkästään tuntea sitä
Viimeisin päivitys: 22 huhtikuuta, 2019

Tiedät varmasti tässä vaiheessa elämääsi, että rakkauden tunteminen toista ihmistä kohtaan ei ole sama asia kuin rakkauden näyttäminen. Osa ihmisistä ei yksinkertaisesti kykene tai osaa näyttää rakkauttaan, siitäkään huolimatta että he kokevat kiintymystä ja rakkautta. Mikä pahinta, joskus ihminen osoittaa rakkautensa väärin tavoin. On tärkeää näyttää rakkaus, jota tuntee toista kohtaan.

Tunne siitä, että omiin syviin tuntemuksiisi ei vastata jokapäiväisessä elämässä, vaikka tunteet olisivatkin tallella, synnyttää riitaisan, epäsuotuisan tilanteen.

Uskoitpa sitä tai et, on olemassa monia pariskuntia, jotka etääntyvät toisistaan vain sen takia, että rakkautta on, mutta sitä ei näytetä. Onko sinulle käynyt näin? Tänään kerromme, miten näyttää rakkaus toiselle.

On tärkeää näyttää rakkaus

Rakastamiesi ihmisten tulisi pystyä osoittamaan rakkautensa sinua kohtaan. Heidän ei tarvitse lahjoittaa sinulle kimaltavia koruja tai esittäytyä unelmien sankarina, eikä heidän myöskään tarvitse tunnustaa rakkauttaan jokaisena päivän hetkenä. Pienet teot riittävät. Pakkaa voi sekoittaa se, että joku voi rakastaa sinua syvästi ilman että osoittaa sitä ja päinvastoin jotkut ihmiset voivat kertoa rakastavansa, vaikkeivät niin todellisuudessa tunne.

  • Avain rakkauden tunnustamiseen on vilpittömyys. On tärkeää, että koet toisen osapuolen aitona ja täytenä ihmisenä.
  • Rakkauden vastaanottaminen ja ilmaisu muodostaa osan psyykkistä terveyttämme, mikä vaikuttaa osaltaan myös fyysiseen terveyteemme.
  • Et voi pakottaa ketään näyttämään sinulle kuinka paljon he rakastavat sinua. Rakkautta ei voi mitata. Spontaanius on tärkeää. Todellinen taika piilee suunnittelemattomissa asioissa, siinä, että antaa asioiden vain tapahtua. Kun tunnet aitoa vastavuoroisuutta se ravitsee ja virkistää suhdetta.

Rakkaus, kiintymys ja välittäminen voi näkyä monella eri tavalla. Ei ole olemassa yhtä tapaa ilmaista rakkautta, joka sopii kaikille, mutta on tärkeää että tunnistat, mitkä keinot ovat sinulle tärkeitä ja hyödyllisiä. Joskus ihmiset tekevät sen virheen, että he ajattelevat oman tapansa rakastaa ja ilmaista rakkautta olevan se ainoa oikea tapa, eivätkä he ymmärrä mitä toinen osapuoli tarvitsee tunteakseen olonsa rakastetuksi.

Some figure

Osa ihmisistä ei tunne oloaan mukavaksi halatessa, hyväillessä tai edes rakastavia sanoja lausuessaan. He näyttävät rakkautensa näiden keinojen sijaan antamalla lahjoja, olemalla läsnä ja kuuntelemalla, tai vaikka laittamalla ruokaa.

Aina pelkkä läsnäolo ei kuitenkaan ole tarpeeksi, sillä yksi pahimmista yksinäisyyden tunteista voi syntyä muiden ihmisten seurassa. Voit tuntea olosi täysin tyhjäksi ja yksinäiseksi, vaikka vieressä sohvalla istuisi oma rakkaasi. Jos hän ei kykene näyttämään rakkauttaan, voitte etääntyä nopeasti.

Jokainen ihminen kaipaa ja tarvitsee rakkautta, ymmärrystä, intiimiyttä ja intohimoa, joille perustuu terve, tasapainoinen ja onnellinen ihmissuhde. Jos suhteen osapuolien välillä ei ole ymmärrystä tai päivittäistä välittämisen ja hellyyden osoittamista, voivat välit kylmetä.

Tunteiden ilmaisun tärkeys

Kun ihminen haluaa jotain, hän kehittää yleensä sarjan strategioita havittelemansa asian saavuttamiseksi. Mitä tapahtuu kun nämä suunnitellut teot ja askeleet täyttyvät?

Kun saavutat tärkeän tilanteen tai hetken, siitä tulee välittää.

Jokainen ei välttämättä tiedä, miten näistä asioista voi pitää huolta, miten luodaan uusia yhteyksiä ja tilaa henkilökohtaiselle kasvulle ja miten parisuhdetta voidaan kehittää parempaan suuntaan.

Kukaan ei tiedä kaikkea ihmissuhteista, mutta on tärkeää ymmärtää, mitä rakkaus vaatii ja mitä suhteen toinen osapuoli tarvitsee ja kaipaa.

  • Jos haluat toisen arvostavan sinua, tulee sinun alkaa osaltasi arvostamaan muita.
  • Jos haluat rakastamiesi ihmisten tuntevan sinut, on sinun ensin tunnettava itsesi.
  • Jos haluat rakkautta, näytä rakkautesi läheisillesi.

Rakkaus ja ihmissuhteet muuttuvat mutkikkaiksi, kun ihminen ei itse edes tunne itseään.

Lapselliset ja epäkypsät ihmiset, jotka eivät ole ehtineet kasvaa emotionaalisesti aikuisiksi, eivätkä ole määrittäneet selkeästi tarpeitaan tai arvojaan, projisoivat usein omat vikansa muihin ihmisiin. Tästä aiheutuu väistämättä ongelmia. Tutustutaan siis tarkemmin siihen, miten läheisten ihmisten tulisi tunnistaa rakkautesi ja miten pariskunnat voivat pysyä onnellisina ja tasapainoisina keskenään.

Some figure

Ihailu

Kumppanisi tulisi olla se ihminen elämässäsi, joka on kumppanisi, ystäväsi ja rakastajasi, mutta heidän tulee myös ihailla ja kunnioittaa sinua, sekä pystyä näyttämään se.

Ihailemme kumppaniamme, sillä hän pystyy rikastuttamaan elämäämme ja tästä syystä olemme valinneet juuri hänet.

Aito läheisyys ilmenee pienissä yksityiskohdissa

Ihmiset, jotka rakastavat sinua näyttävät sen joka päivä pienin elein ja teoin. He eivät pyydä mitään vastineeksi, vaan tekevät sen omasta vapaasta tahdostaan. Keskity pieniin asioihin, joista elämä muodostuu ja joissa piilee todellinen merkitys. Suuret eleet voivat olla romanttisia, mutta tosirakkaus on arjen yhteiseloa: toisen silittelyä sohvalla, roskien viemistä toisen puolesta, kaunis sana hyvin tehdystä työstä jne.

Sinun tulee olla läsnä, mutta rakkaus tulee osoittaa myös hyväilyin, sanoin, katsein ja syleilyin. Fyysinen kosketus on tärkeää, eikä se ole vaikeaa. Et menetä mitään näyttämällä kiintymyksesi, vaan päinvastoin. Kaikki se rakkaus, jonka näytät, tekee sinusta suuremman, täydemmän ja parantaa kytköstä omaan itseesi ja ympäröivään maailmaan. On tärkeää näyttää rakkaus muille.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Langeslag, S. J. E., & van Strien, J. W. (2016). Regulation of Romantic Love Feelings: Preconceptions, Strategies, and Feasibility. PLOS ONE, 11(8), e0161087. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0161087
  • Oravecz, Z., Muth, C., & Vandekerckhove, J. (2016). Do People Agree on What Makes One Feel Loved? A Cognitive Psychometric Approach to the Consensus on Felt Love. PLOS ONE, 11(4), e0152803. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0152803
  • Surti, K., & Langeslag, S. J. E. (2019). Perceived ability to regulate love. PLOS ONE, 14(5), e0216523. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0216523
  • Wagner, U., Galli, L., Schott, B. H., Wold, A., van der Schalk, J., Manstead, A. S. R., Scherer, K., & Walter, H. (2014). Beautiful friendship: Social sharing of emotions improves subjective feelings and activates the neural reward circuitry. Social Cognitive and Affective Neuroscience, 10(6), 801–808. https://doi.org/10.1093/scan/nsu121

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.