Miten saavutetaan onnellinen parisuhde

Myös onnellisilla pareilla on konflikteja ja ristiriitoja. Erona muihin pareihin on kuitenkin se, että ongelmat selvitetään molemminpuolisella kunnioituksella ja empatialla.
Miten saavutetaan onnellinen parisuhde

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Onnellinen parisuhde ei ole mikään yksinkertainen asia. Joskus ilmenee pettymyksiä, erilaisuutta ja ongelmia, jotka voivat rasittaa suhdetta. Siksi haluamme nyt pohtia tätä kysymystä: mikä on salaisuus onnelliseen parisuhteeseen – mitä tällaiset ihmiset tekevät oikein?

Onnellisuus parisuhteessa vaatii etäisyyden ottamista niihin uskomuksiin, jotka muodostavat käsityksemme hyvästä parisuhteesta. Tähän aiheeseen liittyen tulisikin aina kyseenalaistaa myyttejä ja “absoluuttisia” totuuksia.

Mitä salaisuuksia onnellisessa parisuhteessa on? Mitä nämä parit tekevät toisin kuin onnettomammat parit? Nyt katsomme asiaa tarkemmin.

Onnellisessa parisuhteessa näkyvät kiintymys ja kunnioitus

miten saavutetaan onnellinen parisuhde: läheisyys

Ellei molempi osapuoli koe kiintymystä, suhde tulee epäonnistumaan. Perustana parisuhteelle on kiintymys: käsi kädessä eteneminen.

Yksi onnellisten parien salaisuuksista on tietoisuus siitä, että kun ensimmäinen rakkauden vaihe jää taakse, suhde rentoutuu. Ei ole enää niitä perhosia vatsassa, jotka saivat olon niin hermostuneeksi. Nyt on kyse kypsästä rakkaudesta.

Tällöin voidaan alkaa tehdä eräitä virheitä, jotka ovat melko yleisiä. Yksi näistä on kiintymyksen osoittamisen lopettaminen. Kun puhumme kiintymyksen osoittamisesta, tarkoitamme hyväilyä, suukkoa poskelle, toisen käden pitelemistä, hymyä tai jopa sanaa “kiitos”. Kaikki nämä voivat alkaa kadota, kun suhde muuttuu rennommaksi.

  • Onnellinen pariskunta tietää, että fyysinen kontakti on avainasia – muutenhan pari muuttuu kämppiksiksi.
  • Lisäksi he tietävät, että kiintymyksen osoittaminen on välttämätöntä, jotta voitaisiin olla läheisiä. Yhteyden luominen estää päätymästä yksitoikkoisuuteen.
  • Ilman läheisyyttä ja halauksia seksi voi jäädä menneisyyteen.

Pari ratkaisee konfliktit fiksulla tavalla

Yksi askel onnelliseen parisuhteeseen on älykäs käytös ongelmien ilmaantuessa. Yksi asia, joka voi horjuttaa suhdetta ja aiheuttaa konflikteja, on mielipiteiden tai näkökulmien erilaisuus.

Onnellinen pari tietää, että molemminpuolinen kunnioitus on ensiarvoisen tärkeää. He tietävät, kuinka viestiä toiselle omat ajatukset ilman hyökkäämistä tai omien mielipiteiden tunkemista toiselle.

He kuuntelevat, ymmärtävät toisen näkökulmaa sekä yrittävät näin löytää ratkaisun, joka olisi molemmille tyydyttävä. Tämä tarkoittaa yhteisymmärryksen löytämistä.

Moni ihminen tuo suhteessaan esiin negatiivisia asioita menneisyydestä. He yrittävät manipuloida, syyttelevät kumppaniaan ja käyttäytyvät tavalla, joka aiheuttaa paljon vahinkoa.

On muitakin tapoja ratkaista konflikteja. Tämän toteutumiseksi tulee kuitenkin kunnioittaa toista kuuntelemalla ja pystymällä olemaan empaattinen.

He luovat “suunnitelman rakkaudelleen”

miten saavutetaan onnellinen parisuhde: yhteisiä hetkiä

Viimeisenä tämä ehkä vähän kummalliselta kuulostava rakkauden suunnitelma. Kyseessä on kuitenkin vain sen määrittely, mitä pari luo suhteessaan.

Tässä suunnitelmassa he vastaavat tällaisiin kysymyksiin: mistä kumppanini on kiinnostunut? mikä tekee hänet onnelliseksi? mikä motivoi häntä?

Suunnitelman ansiosta osapuolet luovat elämäänsä pitäen mielessään toisen unelmat. Tämä käsittää toisen tavoitteet ja halut, tärkeimmät tapahtumat, motivaation aiheet ja onnellisuuden lähteet.

Kaikki tämä saa osapuolia tukemaan toisiaan. He tuntevat toisensa paljon paremmin sekä tietävät, kuinka elää arkea rikkaammalla tavalla.

Onnellinen pari ei tee mitään ihmeellistä onnellisuutensa eteen. Sen sijaan he vain yrittävät huolehtia toisenkin hyvinvoinnista, eivät vain omastaan. He huolehtivat suhteen hyvinvoinnista.

Viestintä, empatia ja muut tekijät, joita olemme nyt tuoneet esille, ovat tärkeitä, jotta suhde voisi olla hedelmällinen. Jokainen ongelma voidaan ratkaista puhumalla ja kuuntelemalla toista, ja tilanteet tulisi ratkaista yhdessä. Onnellinen pari on tiimi.

Nyt tiedät, mitä “salaisuuksia” onnellisuuteen parisuhteessa on. Pystyisitkö itse samaan?

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Voit olla onnellinen ilman parisuhdetta
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Voit olla onnellinen ilman parisuhdetta

Ajatteletko, ettet voi olla onnellinen ilman parisuhdetta? Jos näin on, lue tämä artikkeli, niin kerromme, miksi kannattaa elää täysillä myös yksin...


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.