Logo image
Logo image

Kuuluisa rakkaudenosoitus: tuhansia kukkia sokealle vaimolle

2 minuuttia
Menetettyään näkönsä japanilainen rouva Kuroki sulkeutui kotiinsa, eikä halunnut enää lähteä ulos. Hänen aviomiehensä täytti heidän puutarhansa kukilla, jotta rouva voisi nauttia niiden tuoksusta ja piristyä.
Kuuluisa rakkaudenosoitus: tuhansia kukkia sokealle vaimolle
Viimeisin päivitys: 11 marraskuuta, 2022

Rakkaudesta tekemämme asiat ovat ihmeellisiä ja joskus todella uskomattomia. Kaikkein ihmeellisintä on kuitenkin se, että on olemassa pariskuntia, jotka vuosien vierimisestä huolimatta jatkavat rakkautensa osoittamista toisilleen sekä tuovat suhteeseen paljon onnea. Seuraavaksi jaamme tarinan japanilaisesta miehestä, joka teki uskomattoman rakkaudenosoituksen sokealle vaimolleen.

Yksi parhaista esimerkeistä tällaisista suhteista on japanilaisen viljelijän ja hänen vaimonsa avioliitto, joka tunnetaan ympäri maailman erään jalon ja kauniin eleen vuoksi, jonka mies teki vaimon menetettyä näkönsä.

Mies vietti lähes kaksi vuotta viljellen suurta kukkapuutarhaa sokealle vaimolleen, josta hänen  rakas vaimonsa voisi nauttia hajuaistin välityksellä.

Kyseinen tarina tuli julki YouTuben kautta välitetystä videosta, joka jaettiin ympäri maailmaa ja sai miljoonia katselukertoja ja kommentteja jo lyhyessä ajassa.

Tarina: tuhansien kukkien puutarha sokealle vaimolle

Some figure

Shintomissa, Japanin Miyazaki-alueella, herra ja rouva Kuroki elävät valtavan kukkapuutarhan ympäröiminä, josta on viime aikoina tullut turistinähtävyys.

Huolimatta siitä, että puutarha on yksityisten henkilöiden omistuksessa, Kurokit saavat sinne noin 7 000 vierailua vuodessa. Ihmiset haluavat ihastella kaunista maisemaa, mutta syy vierailuihin on myös puutarhan erityisessä tarinassa.

Seuraavassa kerromme näiden kahden iäkkään maanviljelijän rakkaudesta ja erityisen hienosta eleestä jonka tämä aviomies teki sokealle vaimolle.

Tarina sai alkunsa

Kaikki alkoi vuonna 1956, kun hiljattain naimisiin mennyt pari muutti taloon, josta tulisi heidän kotinsa pitkäksi ajaksi. He saivat kaksi lasta ja elivät onnellisina vuosien ajan.

Ajan kuluessa rouva Kurokin terveys alkoi kuitenkin huonontua. Diabeteksen vuoksi hän sai vakavia näköongelmia, jotka lopulta johtivat täyteen sokeuteen.

Sairauden vaikutus on ollut hyvin vaikeaa koko perheelle, ja tietysti etenkin itse rouva Kurokille. Hän masentui ja sulki itsensä kotiinsa pitkäksi aikaa, kieltäytyen lähtemästä ulos, ellei se ollut äärimmäisen välttämätöntä.

Tässä tilanteessa – ja koska herra Kuroki halusi kovasti piristää vaimoaan – mies yritti keksi tapoja parantaa vaimon mielialaa ja antaa takaisin hänen entisen hymynsä.

Some figure

Tällöin mies sai idean tarjota rouvalle sellaisen lahjan, jonka jokainen mies on jossain muodossa joskus antanut – kukkia. Hän kuitenkin tiesi, että kimppu ei riittäisi, joten herra Kuroki alkoi tehdä työtä suuren yllätyksensä eteen.

Käyttäen hyödyksi heidän kotiaan ympäröivät kukkulat, mies antoi itselleen tehtävän istuttaa ”Shibazakuran” siemeniä, joka on voimakkaasta tuoksustaan tunnettu kukka.

Hän istutti koko pellon täyteen kyseisiä kukkia, jotta voisi kokeilla, josko niiden tuoksu saisi vaimon tulemaan ulos kodista. Kun hän huomasi, että tämä idea oli toimiva, hän jatkoi työtään kahden vuoden ajan, kunnes koko puutarha oli kyseisen kukan peitossa.

Huolimatta siitä, että rouva Kuroki oli menettänyt näkönsä jo yli 30 vuotta aiemmin, hän nautti miehensä tekemästä kauniista työstä.

Nyt hän menee ulos joka päivä sen sijaan, että pysyisi kotona suljettujen ovien takana. Hän haluaa nauttia rakkaan miehensä kanssa kukkien tuoksusta ja uuden päivän raikkaasta ilmasta.

Tarinan YouTube-videon osoite on seuraava: https://youtu.be/aVXpBqj67BY.

Sen jälkeen kun tarina jaettiin YouTubessa, herra Kuroki on ollut kansainvälisen median haastateltavana, kertoen saavutuksistaan ja ennen kaikkea tästä suuren suuresta rakkaudenosoituksesta, joka on muidenkin nähtävillä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.