7 syytä käyttää aloe veraa diabeteksen hoitoon

Aloe vera on lääkinnällinen kasvi, jolla on monta käyttötapaa niin terveyden- kuin kauneudenhoidon kannalta. Aloeta löytyy nykyisin kosmetiikasta, ravintolisistä ja monista eri juomista ja ruuista. Aloeta käytetään etenkin ihonhoidossa, mutta sillä on monia terveyden kannalta hyödyllisiä ominaisuuksia.

Aloe veralla voi tasapainottaa verensokeria ja helpottaa diabeteksen oireita. Aloeta on käytetty vuosisatojen ajan juurikin tähän tarkoitukseen ja nykytutkimukset ovat osoittaneet aloen yhteyden verensokerin kontrollointiin. Tässä artikkelissa kerromme sinulle 7 syytä aloen käyttämiseen diabeteksen hoidossa.

Diabetesta on kahta eri päälaatua ja niiden vakavuusaste vaihtelee, samaten niiden hoidossa on poikkeavuuksia. Aloeta voi käyttää tyypin 2 diabeteksen hoitoon ja sillä voi ehkäistä potilaan riippuvuuden päivittäisistä insuliinipistoksista.

Diabetestyypit

  • Tyypin 1 diabetes: Tämä diabetes ilmenee, kun potilaan keho ei tuota riittävää määrää insuliinia ja potilas tulee täysin riippuvaiseksi insuliinipistoksista.
  • Tyypin 2 diabetes: Tämä diabetes ilmenee yleensä aikuisilla ja sen yhteys ylipainoon ja epäterveelliseen ravintoon on selkeä. Syynä on insuliinin vaikutuksen heikentyminen (insuliiniresistenssi) tai insuliininerityksen häiriintyminen tai molemmat.
  • Lisäksi on olemassa raskausdiabetes, jonka syynä on hormonimuutosten aiheuttama insuliinin lisääntynyt tarve, sekä muista syistä johtuva diabetes, joka aiheutuu esimerkiksi haimatulehduksen, hormonitoiminnan häiriön, haiman leikkauksen tai harvinaisen hemokromatoosin eli raudanvarastoitumistaudin johdosta.

Miten aloe vera auttaa diabeteksen hoidossa?

Diabetes ja verta sormenpäästä

Aloella on verensokeria alentavia ominaisuuksia, mikä toimii tyypin 2 diabeteksen hoidossa. Ennen aloen käyttöä on hyvä tietää, miten sitä voi parhaiten hyödyntää.

Aloen ja diabeteksen yhteys

Diabetes on nopeasti yleistyvä tauti nyky-yhteiskunnassa, jonka katsovaan johtuvan elämäntyylistä, liikunnan puutteesta ja epäterveellisestä ravinnosta. Lääkärit ja alan asiantuntijat ovat kehityksestä huolissaan, sillä korkeista verensokeriarvoista kärsivien potilaiden määrä on jyrkässä kasvussa. Elämäntapamuutokset ovat tehokas keino ehkäistä aikuisiän diabetesta.

Etenkin ravinnon yhteys diabeteksen puhkeamiseen on merkittävä. Terveysasiantuntijat suosittelevat vähentämään sokerin ja vehnän määrää ravinnossa ja keskittymään luonnollisiin, terveellisiin ruokiin, kuten hedelmiin ja kasviksiin sekä täysviljaan. On tärkeää välttää roskaruokaa, liiallista sokerilla mässäilyä, kuten karkkien, suklaan ja leipomusten nauttimista. Diabetestä voi ehkäistä ja hoitaa myös aloella.

  • Aloe tasapainottaa verensokeria luonnollisesti. Aloegeeli kontrolloi glukoosin määrää verenkierrossa ja parantaa diabetespotilaiden elämänlaatua huomattavasti. 
  • Aloen säännöllinen nauttiminen parantaa munuaisten ja suoliston terveyttä. Diabeteksella on suora vaikutus munuaisiin ja suolistoon, joten diabeetikon tulee pitää niistä erityisen hyvää huolta.
  • Aloen säännöllinen nauttiminen yhdessä terveellisen ruokavalion kanssa (alhainen määrä hiilihydraatteja) voi auttaa hidastamaan diabeteksen etenemistä.
  • Nauttimalla kaksi annosta aloegeeliä päivässä (5-15 ml), voi alentaa verensokeriarvoja huomattavasti.

7 syytä käyttää aloe veraa diabeteksen hoidossa

Aloe vera diabeteksen hoitoon

1. Aloe sisältää glukomannaania, jolla on tärkeä osa verensokerin kontrolloimisessa. Glukomannaani koostuu vesiliukoisesta kuidusta, joka alentaa verensokeria. Lisäksi aloen sisältämä hemiselluloosa hillitsee verensokeriarvoa.

2. Aloegeeli sisältää myös orgaanisia fenoleita, lesitiinejä ja antrakinonia, jotka auttavat pitämään verensokerin tasaisena.

3. Jo kahden kuukauden käytön jälkeen voit alentaa verensokeriarvoja puoleen entisestä.

4. Aloe stimuloi myrkkyjen ja kuona-aineiden poistumista elimistöstä, jolloin kehon kuormitus vähenee. Samalla ylimääräinen sokeri katoaa verenkierrosta.

5. Aloen säännöllinen käyttö diabeteksen hoitoon voi ehkäistä muita sairauteen liittyviä oireita, kuten mahahaavoja, tulehduksia ja pintahaavoja. Aloen sisältämät antioksidantit nimittäin parantavat vastustuskykyä.

6. Säännöllinen aloen käyttö stimuloi insuliinin eritystä, joka on erityisen tehokas keino hoitaa tyypin 2 diabeetikkojen oireita.

7. Aloe on luonnollinen tuote ja sen käyttö on turvallista, eikä siitä aiheudu haitallisia sivuvaikutuksia.

Näin lisäät aloen osaksi ruokavaliotasi ja hoitosuunnitelmaasi

Alentaaksesi verensokeria sinun tulisi nauttia vain tuoretta aloegeeliä suoraan kasvista. Aloekasvin kasvattaminen ja hoitaminen on helppoa, joten pidä muutama kasvi aina kotonasi.

Leikkaa aloen lehti irti, halkaise se pituussuunnassa ja kaavi läpinäkyvä, geelimäinen hedelmäliha lusikalla kulhoon. Nauti geeliä teelusikallinen päivässä. Kun olet tottunut geelin makuun voit lisätä annostusta kolmeen teelusikalliseen päivässä.

Jos aloegeelin nauttiminen sinällään on sinulle vaikeaa, voit lisätä geeliä mehuihin tai smoothieihin. Sitä voi myös sekoittaa veteen – lisäämällä muutaman jääpalan ja tujauksen limen mehua saat raikastavan kesäjuoman. Aloegeeli sekoittuu ja liukenee helposti, joten sitä voi lisätä lähes mihin tahansa juomaan ja ruokaan. Netistä löytyy lisäohjeita aloegeelin nauttimiseen.