Terve hulluus on tärkeä osa elämää

Terve hulluus on tärkeä osa elämää

Viimeisin päivitys: 09 huhtikuuta, 2019

Olet varmasti itsekin tehnyt joskus jotain niin sanotusti “hullua” – lähtenyt lomalle äkillisesti, suudellut jotakuta harkitsematta asiaa, sanonut jotakin tilanteeseen sopimatonta.. Antautunut hetken vietäväksi. Silloin kyseessä on terve hulluus, joka tuo elämään iloa aistien kautta, sekä saa olon tuntumaan siltä, että todella elät.

Tärkeä asia tässä on muistaa se, että terve hulluus ei vahingoita ketään toista, eli se on nautinto, joka ei ole vaaraksi muille. Tietty itsekkyys on myös joskus terveellistä, ja asioita voi tehdä joskus vain siksi, että ne tuottavat mielihyvää.

Ei ole siis terveen hulluuden kannalta väliä sillä, vaikka tekisit jonkin virheen, sillä näistä hetkistä myös oppii aina jotakin.

Mitä on terveellinen hulluus?

terve hulluus on hauskanpitoa

Se hullujen asioiden valikoima, joka juuri sinun elämässäsi ilmenee, riippuu erittäin paljon itsestäsi – nämä asiat vaihtelevat suuresti ihmisestä riippuen. Joku pitää sellaista asiaa hulluna, jota toinen ei ollenkaan näe kummallisena, mutta tällä ei ole väliä.

Kyseessä on se mahtava adrenaliinin aikaansaama tunne, joka lävitsesi kulkee kun teet jotakin sellaista, mitä itse haluat ajattelematta sitä, mitä muut ihmiset teostasi ovat mieltä.

1. Rakastuminen ihmiseen, joka ei yksinkertaisesti ole sinulle sopiva

Kun sinulla on tunteita toista kohtaan, kysymys on tietysti aina jostakin hallitsemattomasta. Kaikki tietävät tämän faktan hyvin. Äkillisesti siis jonakin päivänä tunnet, että olet rakastunut juuri siihen henkilöön, joka vähiten kaikista tuntemistasi sinulle sopii. 

Hän on kenties paljon sinua nuorempi tai vanhempi, naimisissa tai asuu tuhansien kilometrien päässä sinusta.

Rakkaus on aina tunne, jota ei voi estää – vain aika voi pyyhkiä rakkauden pois, eikä aina edes aikakaan pysty hävittämään tunteita toista kohtaan.

rakastuminen ja terve hulluus

2. Rahan käyttäminen johonkin kalliiseen, johon sinulla ei olisi varaa

Jossakin vaiheessa elämääsi olet luultavasti kokenut tämän: näet jotakin sellaista, jonka todella haluat, ja siten päädyt hankkimaan kyseisen tavaran, vaikka se veisi kaikki säästösi. Hinnalla ei silloin ole väliä, sillä mielenkiintosi kohde on yksinkertaisesti saatava.

Tässä on kyse impulsseista tai mielen oikuista, joita kaikilla ilmenee jossakin vaiheessa, ja päädymme tyydyttämään mieltämme ostamalla hintaa katsomatta sen asian, johon halumme kohdistuu.

3. Seksin harrastaminen ihmisen kanssa, jonka olemme vasta tavanneet

Kahden ihmisen välinen kemia voi aktivoitua millä tahansa hetkellä, eli näin voi käydä vasta äskettäin tapaamasikin ihmisen kanssa. Tässä on kyse sellaisesta, jonka voi tuntea hyvinkin nopeasti – tarvitaan vain muutama sana, ja tiedät jo haluavasi kyseisen ihmisen.

Ei ole väliä sillä, mitkä seuraukset ovat, sillä haluat henkilön omaan sänkyysi. Tällöin nautit hetkestä ja pidät hauskaa. Tulevaisuus jää tulevaisuuteen, sillä sen pohtiminen ei tunnu ajankohtaiselta.

4. Matkustaminen reppu selässä ja hyvin vähin varoin

Maailmaan tutustuminen, erilaisista kulttuureista oppiminen ja uusien ihmisten kohtaaminen on hyvin puoleensavetävä asia monelle. Oletko koskaan uskaltanut heittää rinkan olallesi ja lähteä matkalle vain muutaman lantin kanssa?

Reppureissaaminen on kokemus, joka muuttaa tapaasi nähdä elämä, ja se avaa silmäsi hetkestä nauttimiselle. Tämän vuoksi tuloksena on herääminen siihen, että suuri osa omistamistasi asioista on itse asiassa täysin tarpeettomia.

5. Koko yön valvominen ja aamulla töihin meneminen

Koko pitkä yö poissa kotoa, kenties ulkona hauskaa pitäen ja kavereiden kanssa nauraen, ja sitten aamulla suoraan töihin. Useimmat meistä ovat joskus tunteneet olonsa niin väsyneiksi töissä, että voisivat kaatua suoraan lattialle, mutta kotiin ei valitettavasti voi lähteä.

Jokainen minuutti, jonka kellon viisarit etenevät, tuntuu kestävän viisi tuntia. Valvottu yö on kuitenkin joskus elämisen ja nauttimisen arvoinen, ja uupumus on tässä tapauksessa vain tilapäistä.

6. Hiusten leikkaaminen tai niiden värjääminen sinisiksi, oransseiksi, punaisiksi…

Ulkonäön muuttaminen on jotakin sellaista, joka suurinta osaa ihmisiä on joskus kiehtonut. Tatuoinnin hankkiminen, pään ajeleminen ja pitkän tukan hyvästely, tai hiusten värin muuttaminen radikaalisti – nämä ovat terveellä tavalla hulluja asioita, jotka eivät aiheuta kenellekään harmia.

Tämän tyyppiset muutokset saavat olon tuntumaan hyvältä sekä luovat yhteyden sisimpäsi kanssa, ja siten ne loihtivat hymyn kasvoillesi.

7. Jonkin asian opiskelu vain siksi, että se kiinnostaa sinua

tyttö lukee

Opiskelu yhdistyy monen mielessä johonkin hyvin tylsään, joka on pakko tehdä velvollisuudesta. Se voi myös olla asia, joka todella kiinnostaa meitä, ja joka ei ole ollenkaan tylsää.

Opiskelu mielihyvän vuoksi antaa suurta tyydytystä, ja saatu tieto voi olla hyödyksi jossakin elämän vaiheessa. Siten halua oppia ja tietää ei koskaan kannata yrittää hillitä.

Terve hulluus tuo mukanaan hyvänolon tunteen

Kaikki meistä, jotka ovat joskus tehneet jotakin “hullua”, tietävät sen suuren mielihyvän tunteen ja loistavan tyydytyksen, joka seuraa siitä, että tiedät tehneesi jotakin tuottaaksesi itsellesi nautintoa.

Tästä ilosta on merkkinä hymysi, ja et malta odottaa seuraavaa hullua hetkeä. Mikä se tulee olemaan? Elämä on hyvin lyhyt, joten anna itsesi mennä terveen hulluuden mukana aina silloin tällöin, ja elä täysillä nauttien jokaisesta näiden hetkien sekunnista.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.