7 vinkkiä psyykkisen uupumuksen voittamiseen

7 vinkkiä psyykkisen uupumuksen voittamiseen

Viimeisin päivitys: 10 toukokuuta, 2019

Kaikki ne tunteet, joita meidän täytyy käsitellä joka päivä, sekä asiat joita meidän täytyy tehdä, aiheuttavat joskus liian paljon stressiä, ahdistusta ja psyykkisen uupumuksen olon. Monesti tämä tila johtuu kaikista niistä monista askareista, joita meidän pitää päivittäin tehdä, mutta jopa pelkästään näiden kaikkien askareiden ajatteleminen voi ahdistaa, kun tuntuu että meillä ei ole niihin tarpeeksi aikaa.

Tämän takia haluamme suositella sinulle seuraavia asioita, jotka voivat auttaa hallitsemaan ja voittamaan psyykkisen uupumuksen. 

Ruokavalio on tärkeä

Terveellinen ja oikea ruokavalio on tärkein tekijä ehkäisemään henkistä väsymystä, koska energia, jota kehomme saa, antaa meille mahdollisuuden päättää työpäivät onnistuneesti ja ilman äärimmäistä väsymyksen tunnetta.

Älä unohda liikuntaa

Kun teet minkäänlaista fyysistä toimintaa, aivosi aktivoituvat ja ovat pirteämmät pitempään, mikä on tärkeää henkisen väsymyksen ehkäisemisessä. Siksi me suosittelemme liikkumaan niin paljon kuin mahdollista, vähintään tunnin päivässä. Ulkona kävely on erinomaista, se auttaa sinua rentoutumaan ja poistamaan stressiä.

Nuku tarpeeksi

Väsynyt mies

Sinun täytyisi nukkua vähintään 7 – 8 tuntia vuorokaudessa, jotta lepäät kunnolla ja ehkäiset fyysistä ja psyykkistä väsymystä. Sinun täytyy muistaa, että nukkuessasi lataat koko kehoosi energiaa, jotta voit aloittaa uuden päivän elinvoimaisena. 

Treenaa mieltäsi

Sinun pitää virkistää mieltäsi ja tehdä joitain ristisanatehtäviä tai sanan etsintä -tehtäviä, jotka ovat yksi tehokkaimmista tavoista tähän tarkoitukseen. Lisäksi, jos rakastat kirjallisuutta, voit virkistää mieltäsi lukemalla hyvää kirjaa.

Hyvä työympäristö

Kun teet päivittäisiä tehtäviäsi hyvässä ympäristössä, missä sinulla on täysin kotoinen ja rauhallinen olo, on varmasti helppoa olla stressaavassa tilanteessa. Samoin sinun täytyy varmistaa, että työaikataulusi ei ole liian pitkä ja raskas. Sinun pitäisi ottaa lyhyitä taukoja niin paljon, kuin pystyt, jotka saattavat olla ainoastaan 10 minuuttia, jolloin kävelet ympäri toimistoa. Tällä tavoin kirkastat mieltäsi vähän ja rentoutat aivojasi.

Syvä hengitys

Verihiutaleet

Kun paikka, jossa vietät paljon aikaa, on kunnolla tuuletettu ja savuton, sinulla on varmasti hyvä hapen laatu, mikä antaa verellesi hyvän hapetuksen ja siten et tunne oloasi väsyneeksi.

Elä optimistisesti

Kun tunnet olosi pessimistiseksi ja ajatuksesi ovat täysin pimeitä ja negatiivisia, se aiheuttaa negatiivista energiaa. Tällöin ainoat asiat mielessäsi ovat synkät ajatukset, jotka aiheuttavat hyvin äärimmäisen mielialan laskun, mikä taas voi aiheuttaa sinulle monia sairauksia. Voit muuttaa asiaa vaihtamalla synkät ajatuksesi terveellisimmiksi, onnellisimmiksi ja positiivisimmiksi ajatuksiksi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.