Logo image
Logo image

Punainen mehu apuna terveellisessä painonpudotuksessa

3 minuuttia
Punainen mehu voi sisältää paljon antioksidantteja ja vitamiineja, jotka ovat hyväksi keholle edistäen samalla myös painonpudotusta.
Punainen mehu apuna terveellisessä painonpudotuksessa
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Punainen mehu on mahtava lisä painonpudotusta edistävään ruokavalioon. Painonpudotus on nykyään monien tavoitteena. Tämä ei ole huono asia, jos olet oikeasti ylipainoinen ja omaksut hyvät ruokailutottumukset luopuen samalla prosessoidusta ruoasta ja virvoitusjuomista.

Pudottaaksesi ja pitääksesi yllä optimaalista painoa, on tärkeää, että käytettävissä menetelmissä on tasapainoiset ravinto-ominaisuudet. Lisäksi kannattaa yrittää käyttää menetelmiä, jotka ovat yksinkertaisia ja tehokkaita, eivätkä sisällä minkään ruoka-aineen liiallista nauttimista. Terveydessä on kyse laadusta, ei määrästä.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle mitä tiedämme painonpudotuksesta, jossa ruokavalioon kuuluu punainen mehu. Useimmat niistä ovat sekä terveellisiä että halpoja.

Punaiset hedelmät ja marjat

Some figure

Punasävyiset hedelmät ja marjat sisältävät suuren määrän vitamiineja ja mineraaleja. Lisäksi ne voivat auttaa sinua eri tavoin. Ne esimerkiksi ylläpitävät ihon kauneutta ja edistävät painonpudotusta.

Mansikat, vadelmat, karhunvatukat, mustikat, vesimelonit, viinirypäleet ja granaattiomenat ovat vain joitakin esimerkkejä punaisten hedelmien ryhmistä. Useimmat niistä ovat muun muassa hyviä C-vitamiinin, beetakaroteenin, kaliumin, kalsiumin ja raudan lähteitä.

Nämä vitamiinit ja mineraalit tarjoavat iholle monia etuja ja puhdistavat koko kehon. Ne ovat myös diureettisia ja laksatiivisia. Nämä ominaisuudet edistävät kehon puhdistumista.

Lue myös tämä artikkeli: 8 valtimoita suojaavaa ruokaa

Kun valmistat punaista sekamehua, voit vahvistaa näiden hedelmien ominaisuuksia. Sillä tavalla saat vitamiinit ja mineraalit kaikista hedelmistä, joita punainen mehu sisältää.

Punaisen mehun sisältämän suuren vesipitoisuuden takia saat enemmän nesteitä. Se siis auttaa parantamaan mehun diureettista toimintaa.

Punaisen mehun emäksisyys

Punaisista hedelmistä valmistetut mehut antavat sinulle suuren määrän ravintoaineita, antioksidantteja ja alkaloivia eli elimistöä emäksisöiviä aineita. Siitä syystä ne ovat ihanteellisia painonpudotuksen kannalta parantaen samalla terveyttä.

Emäksisyyden tärkeys johtuu siitä, että se auttaa kehoa torjumaan useiden tekijöiden aiheuttaman hapokkuuden. Tämä voi johtua riittämättömistä ravintoaineista, fyysisen aktiivisuuden puutteesta, saasteesta sekä kaikista vähän liikkuvan elämäntyylin haitallisista tavoista.

Punainen mehu auttaa myös polttamaan vatsaan kerääntynyttä rasvaa. Sen luonnollinen sokeripitoisuus auttaa kuluttamaan vähemmän hienoa sokeria ja auttaa siten ehkäisemään painonnousua.

Alle olemme koonneet punaisia hedelmiä, joita voit käyttää punaisen mehun valmistukseen. Hyödynnä kaikki niiden edut ja maut!

Some figure

Punaisen mehun valmistus

Ei ole välttämätöntä noudattaa mitään tiettyä reseptiä. Tarvitset vain punaisia hedelmiä ja/tai marjoja, ja voit sekoittaa niitä riippuen tietenkin niiden saatavuudesta ja omasta mieltymyksestä.

Voit käyttää ja sekoittaa muun muassa seuraavia hedelmiä:

Punaiset viinirypäleet

Viinirypäleissä on suuri määrä resveratrolia, tärkeää antioksidanttia. Sitä on lähinnä viinirypäleen kuorissa ja siemenissä.

Resveratroli on myös hyväksi ihon terveydelle. Itse asiassa jotkut kosmetiikkatuotteet käyttävät sitä jopa ainesosissaan.

Granaattiomenat

Granaattiomenissa on runsaasti antioksidantteja. Ne ovat hieman isompia kuin omenat ja niiden satokausi on syksyllä ja talvella.

Tiesitkö? 7 granaattiomenamehun mahtavaa hyötyä

Vesimeloni

Tämä hedelmä on erityisen raikastava, sillä se sisältää paljon nestettä – mikä tekee siitä ihanteellisen juomien ainesosan.

Suuri osa vesimelonin arvosta piilee siinä, että se parantaa kehon kykyä poistaa ja säädellä varastoituneen nesteen määrää. Tämä johtuu muun muassa sen suuresta kaliumpitoisuudesta. Se on hyvä ihmisille, joille on taipumus kerääntyä nestettä kehoon.

Punaiset marjat

Näiden marjojen valikoima on erinomainen maun suhteen. Ne ovat myös mahtavia antioksidanttien lähteitä.

Kun valmistat mehua näistä marjoista, saat sosemaisemman koostumuksen.

Punaiset omenat

Some figure

Niiden luonnollisen sokerituotannon lisäksi, omenat sisältävät myös paljon nesteitä, mikä on hyvä painonpudotuksen kannalta.

Useimmat omenat ovat todella terveellisiä, mutta pyri käyttämään punasävyisiä valmistaessasi punaista mehua. Varmista myös, että sisällytät kuoren, sillä sen suuri kuitupitoisuus toimii kehon puhdistajana.

Näin se valmistetaan

  • Sekoita ja yhdistele eri punaisia hedelmiä riippuen siitä mitä on saatavilla.
  • Käytä ihanteellisesti kausiluonteisia, paikallisesti kasvatettuja punaisia hedelmiä.
  • Pilko ja sekoita hedelmät tehosekoittimessa haluamasi riittävän vesimäärän kanssa.

Lisäsuositukset

Tärkein suositus, jonka voimme antaa sinulle punaista mehua valmistettaessa on, että et lisää ylimääräistä sokeria. Hedelmissä on jo runsaasti luonnollista sokeria. Jos pidät makeammista juomista, käytä kypsempiä punaisia hedelmiä. Voit myös huijata hieman ja lisätä kypsän banaanin tehosekoittimeen tehdäksesi juomasta makeamman.

Varmista myös, että lisäät hedelmien kuoren ja siemenet (pestyäsi ne kunnolla). Kuori sisältää suurimman osan hedelmien ominaisuuksista, kuten myös siemenet.

Optimoidaksesi myös hedelmien sisältämien vitamiinien ja mineraalien imeytymistä, lisää punaiseen mehuun hieman ekstra-neitsytoliiviöljyä, kookosöljyä tai pellavansiemenöljyä.

Muista, että yksittäiset ainesosat eivät tee ihmeitä tai toimi yksinään. Siitä syystä sinun tulee pysyä aktiivisena sekä pitää yllä tervettä ja tasapainoista ruokavaliota kaiken aikaa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • DePhillipo NN, Aman ZS, Kennedy MI, Begley JP, Moatshe G, LaPrade RF. Efficacy of Vitamin C Supplementation on Collagen Synthesis and Oxidative Stress After Musculoskeletal Injuries: A Systematic Review. Orthop J Sports Med. 2018 Oct 25;6(10):2325967118804544.
  • Xia N, Daiber A, Förstermann U, Li H. Antioxidant effects of resveratrol in the cardiovascular system. Br J Pharmacol. 2017 Jun;174(12):1633-1646.
  • Tabrizi R, Tamtaji OR, Lankarani KB, Akbari M, Dadgostar E, Dabbaghmanesh MH, Kolahdooz F, Shamshirian A, Momen-Heravi M, Asemi Z. The effects of resveratrol intake on weight loss: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Crit Rev Food Sci Nutr. 2020;60(3):375-390.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.