Nämä neljä virhettä ovat painonpudotuksen esteenä

Avain onnistuneeseen painonpudotukseen on syödä vähemmän kuin kuluttaa. Vältä alkoholia, sillä siitä saa tyhjiä kaloreita ilman ravintoaineita.
Nämä neljä virhettä ovat painonpudotuksen esteenä

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Oletko halunnut päästä ihannepainoosi jo jonkin aikaa, mutta et vain ole onnistunut siinä? Tässä artikkelissa jaamme listan yleisimpiä virheitä, jotka voivat olla painonpudotuksen esteenä. Ne saattavat tuntua itsestäänselviltä, mutta todellisuudessa moni jättää ne huomiotta.

Painonpudotukseen liittyy monia hyötyjä. Suurin niistä voi olla se, että alat elää terveellisemmin ja itsetuntosi ja itsevarmuutesi paranevat. Ja mikä parasta, opit näkemään itsesi eri näkökulmasta ja kaikki huomaavat sinussa tapahtuneen muutoksen.

Mitkä siis ovat yleisimmät virheet, jotka voivat olla painonpudotuksen esteenä?

Neljä yleistä virhettä, jotka ovat painonpudotuksen esteenä

1. Et syö terveellisesti

Ainoa keino pudottaa painoa on tarkkailla syömisiään. Sinun on syötävä ruokia ruokapyramidin kaikista osista.

Valitettavasti ei ole epätavanomaista kuulla pikadieeteistä, jotka lupaavat hämmästyttäviä tuloksia mutta joista ei saa tarvittavia ravintoaineita. Yksi painonpudotuksen romuttava virhe on se, että lakkaat syömästä tiettyjä ruokaryhmiä ja syöt liikaa toisia.

Syö tasapainoisesti eri hedelmiä, vihanneksia ja täysjyvää, jotta saat runsaasti kuitua ja energiaa. Näiden lisäksi sinun tulisi syödä terveellisiä öljyjä ja rasvoja. Parhaimmat vaihtoehdot ovat kookosöljy ja oliiviöljy. Muista syödä myös eläin- ja kasviperäistä proteiinia.

2. Jätät aamiaisen väliin

Aamiaisen väliinjättö voi olla painonpudotuksen esteenä

Yksi painonpudotuksen romuttava virhe on aamiaisen väliinjättö päivittäin. Päivän ensimmäinen ateria on erittäin tärkeä päivän aloittamisen kannalta.

Hyvästä aamiaisesta tulisi saada monia eri ravintoaineita terveellisesti valmistetuista ruoista. Jos sinulla ei ole aikaa laittaa aamupalaa, voit valita jotain nopeaa, esimerkiksi puhdistavia mehuja ja smoothieita. Niistä saa ravintoaineita ja ne tehostavat aineenvaihduntaa.

Jos aikaa on vähän, yksi hyvä vaihtoehto on suunnitella ja valmistaa aamiainen etukäteen. Näin voit napata sen mukaasi aamulla ja syödä sitten kun kerkeät.

Lue tämäkin artikkeli: 5 hyvää aamiaista painonpudotukseen

3. Juot alkoholia

Alkoholijuomat ovat runsaskalorisia eikä niistä saa juuri ravintoaineita. Tästä syystä aineenvaihdunta käsittelee ne eri tavalla ja tämä voi vaikeuttaa kilojen karistamista.

Sen lisäksi, että alkoholin juominen on yksi painonpudotuksen esteenä olevista virheistä, alkoholi vaikuttaa myös kykyysi reagoida ärsykkeisiin, se johtaa unihäiriöihin ja aiheuttaa peruuttamattomia vaurioita aivoille.

Jos haluat pudottaa painoasi, kaikkien yllä mainittujen syiden tulisi motivoida sinua lopettamaan tai vähentämään alkoholinjuontia. Jos et luovu siitä, ei ole väliä miten paljon urheilet tai muokkaat ruokavaliotasi et tule näkemään tuloksia ja turhaudut lopulta.

Aina ei ehkä ole mahdollista välttää alkoholia, mutta sen käytön minimoimiseksi on kyllä joitakin keinoja. Oluen tilaamisen sijaan valitse esimerkiksi mehusta tai soodavedestä valmistettu cocktail.

4. Et harrasta liikuntaa

Liikunta on suuri apu painonpudotuksessa

Kaikki tietävät, että painon pudottamiseksi on poltettava enemmän kaloreita kuin mitä saadaan ravinnosta. Tästä huolimatta yksi ihmisten yleisimmistä virheistä on välttää kaikenlaista fyysistä aktiivisuutta.

Onneksi liikuntaa on helppo sisällyttää elämään, sillä vaihtoehtoja on loputtomasti jokaiseen makuun ja kuntotasoon. Suosittelemme kokeilemaan lajia josta nautit, jotta et joudu jatkuvasti pakottamaan itseäsi liikkumaan. Jos et tiedä mikä laji sopii sinulle, kokeile ensin eri vaihtoehtoja aloittaen helpoimmista, kuten tanssista, uinnista tai hölkkäämisestä.

Kun voimasi ja kestävyytesi paranevat, voit haastaa itsesi osallistumaan uusiin lajeihin, kuten painonnostoon, karateen tai judoon. Painonpudotuksen helpottamiseksi on lukematon määrä eri vaihtoehtoja sinun on vain löydettävä niistä omat suosikkisi.

Varmista, että fyysinen aktiivisuutesi riittää polttamaan nauttimasi ylimääräiset kalorit. Yksi tunti matalatehoista liikuntaa polttaa noin 300 kilokaloria, kun taas kovatehoisempi liikunta polttaa jopa 900 kilokaloria tunnissa.

Vältä nämä virheet, jotka voivat olla painonpudotuksen esteenä

Kuten näet, monet virheet voivat olla painonpudotuksen esteenä. Niistä kannattaa olla tietoinen ja niitä kannattaa pyrkiä välttämään.

Mitä virheitä itse uskot tekeväsi? Kuinka olet ajatellut välttää ne?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Johnstone A., Fasting for weight loss: an effective strategy or latest dieting trend. Int J Obes, 2015. 39 (5): 727-33.
  • Lunde ER., Washburn SE., Golding MC., Bake S., et al., Alcohol induced developmental origins of adult- onset diseases. Alcohol Clin Exp Res, 2016. 40 (7): 1403-14.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.