Paksusuolta puhdistavat ruoka-aineet

Paksusuolta puhdistavat ruoka-aineet
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López.

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Paksusuoli on elintärkeä ruoansulatuskanavasi yleiselle toiminnalle ja haitallisten aineiden poistamiselle kehostasi. Tässä artikkelissa annamme listan tietyistä elintarvikkeista, jotka auttavat luonnollisesti pitämään hyvää huolta paksusuolestasi ja puhdistamaan sen.

Sinun pitäisi tietää, että myrkyt ovat sairauksia aiheuttavia aineita, minkä vuoksi kehosi täytyy päästä niistä jatkuvasti eroon. Kuitenkin sinun pitäisi muistaa, että on paljon eri syitä myrkkyjen kertymiseen, kuten liikunnan puute, huono ruokavalio ja veden puute.

Yritä välttää sokeria, rasvaa, alkoholia ja kofeiinia. Lisää puolestaan hedelmien ja vihannesten kulutusta, koska ne ovat hyviä antioksidantteja ja diureetteja. Jatka lukemista saadaksesi selville elintarvikkeet, jotka auttavat luonnollisesti ja terveellisesti puhdistamaan paksusuoltasi.

Puhdista paksusuoli myrkyistä näillä ruoka-aineilla

Appelsiinit

puhdista paksusuoli appelsiineilla

Appelsiinit nostavat vastustuskykyä ja taistelevat tulehduksia vastaan, vaikkakin ne ovat parhaiten tunnettuja niiden C-vitamiinitasosta. Niissä on myös natriumia, kaliumia ja magnesiumia, jotka auttavat vahvistamaan lihaksia.

Ne ovat luonnollinen hoito muistille, ehkäisevät vatsa- ja ihosyöpää, auttavat stressiin ja tasapainottamaan verenpainetta. Ne pitävät myös hermostosi tasapainoisena. Niiden päivittäinen syöminen vähentää ikääntymisen merkkejä. 

Viinirypäleet

Viinirypäleet puhdistavat verta ja suolistoa ja ne ovat diureetteja ja laksatiiveja. Ne sisältävät suuren määrän C-vitamiinia, ehkäisevät migreeniä ja sydän- ja verisuonitauteja, taistelevat syöpää vastaan ja ovat kaliumin ja kuidun lähde.

Artisokka

Artisokka on yksi suositelluimmista kasveista nesteiden poistamiseen ja myrkkyjen poistamiseen kehosta. Se auttaa lievittämään ruoansulatushäiriöiden ja ärtyneen suoliston oireita sekä pahoinvointia ja ilmavaivoja. Artisokka myös hoitaa sairauksia, kuten anemiaa, diabetesta, reumatismia, kihtiä ja sappirakon kiviä.

Selleri

puhdista paksusuoli sellerillä

Selleristä on kehollesi paljon hyötyä ja lisäksi se ehkäisee syöpää – varsinkin paksusuoli- ja vatsasyöpää. Se on loistava diureetti, alentaa verenpainetta, se on luonnollinen laksatiivi ja alentaa huonoa kolesterolia. Sen lisäksi mitä sanoimme aiemmin, antioksidantit joita selleri sisältää auttavat ehkäisemään flunssaa ja keuhkokuumetta.

Selleri auttaa kehoa poistamaan myrkkyjä, koska se auttaa munuaisjärjestelmää toimimaan oikein. Se myös helpottaa vaihdevuosien oireita, kuten kuumia aaltoja ja ehkäisee osteoporoosia, auttaa ruoansulatusta ja parantaa aineenvaihduntaa.

Tomaatti

Tomaatit auttavat puhdistamaan kehoa – niiden korkean vitamiinitason ansiosta, joka toimii antioksidanttina. Ne ovat puhdistavia ja vahvistavat immuunijärjestelmää.

Niissä on A-vitamiinia, joka auttaa parantamaan näkökykyä, pitää suolistosi terveenä ja erityisesti ehkäisee ummetusta ja ripulia. Se myös suojaa ihoa auringolta, alentaa kolesterolia ja suojaa sydäntä

Sitruuna

Sitruunassa on C-vitamiinia ja suuri määrä antioksidantteja, jotka auttavat puhdistamaan kehoa, vahvistamaan immuunijärjestelmää ja suojaamaan sappirakkoa.

Omena

Omenat

Omenat auttavat alentamaan huonoa kolesterolitasoa ja sisältävät antioksidantteja ja puhdistavia ominaisuuksia. Ne auttavat säätelemään ruoansulatustoimintoja ja suojaavat aivoja sairauksilta, kuten Alzheimerin taudilta ja Parkinsonin taudilta.

On suositeltavaa syödä omenoita vaihdevuosien aikana, koska ne antavat keholle virkistävän tunteen.

Omena on suositeltavaa myös ahdistukseen, koska se antaa sinulle tyytyväisyyden tunteen, auttaa lievittämään ummetusta, mikä on päätekijä joka pysäyttää kehon puhdistautumisen myrkyistä, joka voi auheuttaa paksusuolen syöpää ja peräpukamia.

Sipuli

Sipuli suorittaa antibakteerisia toimintoja kehossa, suojaa ruoansulatuselimistöä, parantaa verenkiertoa, on erinomainen kuitujen lähde, C-vitamiinin lähde, ehkäisee syöpää, on vähäkalorinen, ei sisällä kolesterolia ja siinä on alhainen natriummäärä.

Vihreä tee

puhdista paksusuoli vihreällä teellä

Vihreässä teessä on runsaasti antioksidantteja, ehkäisee flunssaa ja taistelee migreeniä ja psyykkistä väsymystä vastaan. Sillä on diureettisia ominaisuuksia ja se hoitaa vatsahaavoja. Se vähentää kasvaimia ja torjuu paksusuoli-, keuhko- ja ihosyöpiä.

Huomioitavaa, kun paksusuoli tyhjennetään

Paksusuolen puhdistamiseen kuluu vain vähän aikaa. Syö paljon kuituja joka päivä, kuten pellavansiemeniä ja kauraa. Juo paljon vettä, syö paljon vihanneksia ja hedelmiä, liiku tarpeeksi ja jätä pois ne ruoat, joista on sinulle enemmän haittaa kuin hyötyä.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Suolistotulehdus: mahdolliset aiheuttajat
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Suolistotulehdus: mahdolliset aiheuttajat

Olemalla tietoinen tämän sairauden mahdollisista aiheuttajista, voit varmistaa, että sinun ei tarvitse koskaan olla huolissasi siitä. Suolistotuleh...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.