Hermojärjestelmää parantavat infuusiot

Hermojärjestelmää parantavat infuusiot

Viimeisin päivitys: 16 joulukuuta, 2018

Jos olet hyvin ahdistunut jostain, et voi hallita paniikkikohtauksiasi, ja/tai stressi häiritsee kehoa ja mieltäsi, älä huoli sillä et ole ainoa. Lue tämän päivän artikkelista ohjeet erilaisten yrttiteiden valmistukseen, ne parantavat hermostojärjestelmää luonnollisesti, eikä sinun tarvitse turvautua apteekkilääkkeisiin!

Hermostuneisuus, nykypäivän sairaus

Yhteiskunnassa jossa elämme, on hyvin yleistä, että ihmiset ovat hermostuneita, kiireisiä, ahdistuneita, stressaantuneita tai masentuneita, eivätkä saa tarpeeksi unta.

Jännitteet ja paineet joita tunnet joka päivä, häiritsevät hermojärjestelmääsi. Lääkärit sanovat, että pieni jännityksen määrä on hyväksi terveydelle, mutta kun sopiva ja tavanomainen määrä ylittyy, siitä tulee ongelma.

Seuraa aika, jolloin tuntuu, että mitä tahansa teetkin (koko viikonlopun yli nukkuminen, viikonlopun vietto maalla, joogaaminen, meditointi jne), ei ole tarpeeksi.

Sinun itsesi täytyy tehdä tähän muutos saadaksesi terveytesi takaisin oikeille raiteille, ja enemmän energiaa jokapäiväisiin haasteisiin ja velvoitteisiin. Sinun täytyy voida elää ilman että olet koko ajan stressaantuneessa tai ahdistuneessa mielentilassa, sillä muuten se voi lopulta tehdä sinusta vakavasti sairaan.

Hermojärjestelmää parantavat luonnon yrtit

hermojärjestelmää parantavat erilaiset yrttiteet

Luonnon yrtit voivat auttaa rauhoittamaan ja parantamaan hermojärjestelmääsi.

Yrtit rentouttavat kehoa ja mieltä, auttavat parempaan uneen, kontrolloivat verenpainetta, rauhoittavat ahdistusta ja jättävät henkilön hyvään tunnetilaan ilman lihaskipuja tai päänsärkyä, kramppeja sydämentykytyksiä tai takykardiaa (sydämen tiheälyöntisyys), masennusta ja niin edelleen.

Mitkä ovat parhaat yrtit hermoille?

Tärkeimmät kasvit, joita käytetään ahdistukseen liittyvien ongelmien parantavien infuusioiden valmistamiseen ovat:

  • Ginseng: eli kiinanginseng(juuri). Tavallinen gingseng käy, kuin myös Siperian ginseng. Molempia käytetään taistelussa masennusta vastaan ja vähentämään stressitasoa, joka on niin yleistä nykymaailmassa. Ne ovat loistava luonnonlääke jotka antavat lujuutta hermostolle. Yleensä gingsengiä nautitaan teen muodossa, joka onkin erittäin tehokas tapa.
  • Mäkikuisma: jos syöt mäkikuismaa 4 tai 6 kuukautta yhteen putkeen, se korjaa hermostoasi ja on ns. piristyslääke. Se on erittäin hyödyllinen luonnonlääke masennuspotilaiden hoidossa. Sinun pitäisi juoda teelusikallinen hienonnettua mäkikuismaa sekoitettuna kiehuvaan veteen kahdesti päivässä.
hermojärjestelmää parantavat erilaiset teet
  • Rohtopurasruoho eli kurkkuyrtti: erittäin stressaantuneen henkilön lisämunuaiset voivat tuottaa liikaa hormoneja, joita tämä yrtti auttaa tasapainottamaan. Sekoita ruokalusikallinen kuivattuja lehtiä lasilliseen vettä ja nauti useampi lasillinen päivässä.
  • Rohtovirmajuuri: tämä on yksitunnetuimmista yrteistä joka auttaa ahdistuneisuuteen ja hermostoon. Sitä käytetään torjumaan minkä tahansa tyyppistä hermoston sairautta. Rohto vähentää psykosomaattisia oireita kuten lihaskramppeja, palpitaatiota eli sydämentykytyksiä, oksentelua, unettomuutta jne. Infuusiota varten tarvitset 15 grammaa tämän kasvin juurta. Anna hautua yön yli ja juo se aamulla.
  • Mesiangervo: tämän kasvin eteerinen öljy antaa herkullisen maun, mutta sillä on myös rauhoittavia ominaisuuksia. Se auttaa rauhoittamaan jopa ahdistustilasta johtuvia “solmuja vatsassa”. Mesiangervoinfuusio hoitaa lisäksi haavaumia ja kehon liikaa happamuutta. Infuusiota varten käytä kaksi teelusikallista kukkia per kuppi vettä ja juo kolme kertaa päivässä aterian jälkeen.
hermojärjestelmää parantavat erilaiset yrttiteet
  • Pitaya: pitaya -hedelmällä on lempeästi stimuloivia vaikutuksia hermojärjestelmään. Pitaya hoitaa hermostuneisuutta, korkeaa verenpainetta ja sydämen rytmihäiriötä.
  • Boldopuu (Peumus boldus): Toinen erittäin suosittu yrtti, joka edistää ruoansulatusta ja auttaa vatsakipuihin. Se sisältää runsaasti boldinia ja sen eteeriset öljyt ovat sedatiivisia ja niillä on rauhoittava vaikutus koko hermojärjestelmään. Tee infuusio sekoittamalla 2,5 grammaa boldoa 100 millilitraan vettä ennen nukkumaanmenoa. Älä jatka hoitoa yli 4 viikkoa yhteen putkeen.
  • Basilika: tämä aromaattinen kasvi jota käytetään usein ruoanlaitossa, on myös erinomainen vaihtoehto vahvistamaan hermojärjestelmää ja helpottamaan ikäviä oireita vatsassa. Sekoita teelusikallinen kuivattua basilikaa kupilliseen kuumaa vettä. Suosittelemme nauttimaan sen pääaterioiden jälkeen.
hermojärjestelmää parantavat erilaiset teet
  • Salaatti: se on sedatiivinen minkä vuoksi se on rauhoittava. Se auttaa rauhoittamaan hermoja, auttaa nukkumaan paremmin yöllä ja kontrolloi palpitaatiota eli sydämentykytyksiä. Isoäitien neuvon mukaan olisi hyvä laittaa salaatinlehtiä vauvan kylpyveteen, jotta vauva nukkuu rennommin. Juo salaatinlehtiteetä tai syö salaattia ennen nukkumaanmenoa. Jotkut sanovat, että salaatista saa tehtyä myös hyvän smoothien tai mehua.
  • Villiruusu: Rauhoittaa hermostoa ja auttaa vatsakipuihin. Tee villiruusuinfuusio näin: sekoita yksi teelusikallinen kuivattuja kukkia per kuppi vettä. Juo enintään kaksi kuppia päivässä.
  • Kamomilla: toinen hyvin “suosittu” sedatiivinen yrtti, jolla on rauhoittavia vaikutuksia hermostoon. Se vähentää jännitteitä, estää lihasten kouristuksia vatsassa ja on lisäksi vielä kipulääke. Valmista teetä kupillisesta vettä johon lisäät 4 grammaa kukkia. Anna hautua 10 minuuttia. Juo enintään 3 kupillista päivässä.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Calvo-Colindrez, J. E., Duarte-Mote, J., Eng-Castro, V. E. L., Espinosa-López, R. F., Romero-Figueroa, S., & Sánchez-Rojas, G. (2013). Hiperglucemia por estrés. Medicina Interna de México29(2), 164-170.
  • Jackson, M. (2003). Manual De Remedios Naturales (Vol. 145). Edaf.
  • Ortega, T., García, D., & Carretero, E. (2008). Plantas medicinales.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.