Maksaa puhdistavia juomia

12 maaliskuun, 2019

Maksa on tärkeä elin, joka poistaa bakteereita, myrkkyjä, viruksia, torjunta-aineita, lääkkeitä ja muita haitallisia aineita kehostamme. On tavallista, että välillä maksa tukkeutuu ja kaipaa puhdistusta. Mutta miten voit puhdistaa maksaasi? Haudutetut juomat on loistava tapa puhdistaa maksa luonnollisesti. Me kerromme miten käytät maksaa puhdistavia juomia.

Luonnonlääketieteen mukaan ensimmäinen askel sairauden hoidossa on poistaa myrkyt kehosta. Näin keho saavuttaa terveellisemmän tasapainon. Jotta et sairastuisi johonkin maksasairauteen, on hyvä puhdistaa maksasi ainakin kerran tai kaksi kuukaudessa käyttäen luonnon omia lääkkeitä. Joten kokeilkaamme maksaa puhdistavia juomia.

Mistä tietää milloin maksa kaipaa puhdistusta?Maksakipu maksaa puhdistavia juomia

Jos maksasi on täynnä myrkkyjä tai se on tulehtunut tai tukossa aineista, jotka estävät sitä suorittamasta normaaleja toimintojaan, sinulla on yleensä seuraavia oireita:

  • Painon tunne vatsan alueella
  • Ruokahalun puute
  • Syömäsi ruoka saa sinut tuntemaan itsesi sairaaksi ja huonovointiseksi
  • Ripuli
  • Sinulla voi myös olla kuumetta, joka on varma merkki siitä, että kaikki ei ole hyvin kehossasi ja sinulla on jokin tulehdus
  • Suolistokaasut
  • Päänsäryt
  • Kipuja maksan alueella (maksa sijaitsee suoraan pallean alapuolella, oikealla puolella ylhäällä)
  • Näppyläinen iho
  • Pahanhajuinen hengitys

Suositeltuja maksaa puhdistavia juomia

Artisokkajuomamaksaa puhdistavia juomia artikostasta

Tämä juoma auttaa suojelemaan maksaa, puhdistamaan sitä ja myös hoitamaan siihen liittyvää sairauksia.

Tässä juomassa on paljon foolihappoa, A1-vitamiinia, B1-vitamiinia, C-vitamiinia, magnesiumia, fosforia, kalsiumia, rautaa, kaliumia, sinkkiä ja ravintokuitua. Se on hyvin ravinnepitoinen juoma, joka sopii aamulla nautittavaksi 5 peräkkäisen päivän ajan kahden viikon välein. Näin saat puhdistettua maksasi säännöllisesti.

Ohjeet:

Keitä kaksi kuivattua artisokan terälehteä kupillisessa vettä. Anna juoman hautua 15 minuutin ajan, jonka jälkeen juo se hitaasti. Jos kärsit jonkin sortin maksasairaudesta, voit juoda kyseistä juomaa jopa 3 kertaa päivässä.

Maarianohdakejuoma

Maarianohdake maksaa puhdistava juoma

Maarianohdakkeen salaisuus on sen siemenissä. Niissä on silymariinia, joka on antioksidanttina toimiva flavonoidi. Se auttaa maksaa uudistumaan, helpottaa rasvojen sulatusta ja estää myrkyllisten aineiden tunkeutumista maksan soluihin. Maarianohdake on oikein sopiva ja tarpeellinen aine myrkkyjen poistamiseen.

Ohjeet

Maarianohdakkeen siemeniä on saatavilla luontaistuotekaupoissa. Se on yksi myydyimmistä luontaistuotteista. Tosin sen hyödyt eivät siirry 100 %:sti haudutettuna, koska silymariini on aktiivinen ainesosa, joka ei ole vesiliukoinen.

Asiantuntijat suosittelevat ottamaan maarianohdakkeen siemeniä kapseleina tai pillereinä. Jos kuitenkin haluat nauttia maarianohdaketta haudutettuna, ota ruokalusikallinen maarianohdakkeen siemeniä, murskaa ne ja lisää ne kupilliseen kiehuvaa vettä. Anna hautua 20 minuuttia.

Salviajuoma

Salvia puhdistaa maksaa

Salviajuoma on täydellinen maksan puhdistamiseen, sen vaivojen lievittämiseen sekä myrkkyjen poistamiseen. Juo juomaa aterioiden jälkeen.

Ohjeet

Salviaa on helposti saatavilla. Monet kasvattavat salviaa itse lääkeyrttinä. Sitä saa myös kaupoista.

Valmista salviajuoma lisäämällä kupilliseen kiehuvaa vettä 4 grammaa salvian lehtiä ja kukkia. Anna hautua 15 minuuttia.

Voikukkajuoma

Voikukkatee maksan puhdistus

Voikukkatee on loistava maksan stimuloija. Se sekä puhdistaa, että parantaa maksan toimintaa. Voit juoda sitä iltapäivällä tai aterioiden jälkeen, jolloin se myös auttaa ruuansulatusta.

Ohjeet

Lisää kämmenellinen kuivattuja voikukan lehtiä ja kukkia kupilliseen kiehuvaa vettä ja anna hautua. Juo korkeintaan kaksi kuppia päivässä.

Boldo-kasvijuoma

Boldo-kasvi

Boldo-kasvijuoma auttaa ruuansulatuksessa, se huolehtii vatsan ja suoliston hyvinvoinnista ja ennen kaikkea se suojelee maksaa. Se on loistava liittolainen.

Ohjeet

Tätä kasvia on saatavilla luontaistuotekaupoissa. Se on helppo valmistaa, sinun tarvitsee vain lisätä teelusikallinen kuivattuja lehtiä kupilliseen kiehuvaa vettä. Anna hautua ja juo aterioiden jälkeen.