Vahvista luidesi terveyttä näillä kahdeksalla kalsiumpitoisella ruoka-aineella

marraskuu 29, 2017
Näiden kalsiumpitoisten ruoka-aineiden syömisen lisäksi sinun tulee muistaa, että D-vitamiini on välttämätöntä luille, jotta kalsium imeytyy kunnolla.

Luuranko on monimutkainen rakenne, joka on kiinnittynyt yhteen nivelsiteiden, jänteiden ja ruston avulla. Se osallistuu moniin tärkeisiin elimistön toimintoihin. Sen päätehtävänä on antaa tukea ja liikkuvuutta keholle, jotta keho voi suorittaa lukemattomia tehtäviään. Lisäksi sillä on myös tärkeä merkitys puna- ja valkosolujen tuotannossa ja lukuisten ravintoaineiden varastoimisessa.

Luut kuitenkin altistuvat monille niitä heikentäville tekijöille. Tämän seurauksena saatamme saada erilaisia vaivoja ja sairauksia, joita on vaikea hoitaa niiden monimutkaisuudesta johtuen. Lisäksi ne vaikuttavat elämänlaatuumme.

Hyvä uutinen on se, että nämä ongelmat ovat ehkäistävissä terveellisillä elämäntavoilla ja lisäämällä joidenkin luita vahvistavien ruokien määrää ruokavaliossa.

Koska monet ihmiset ovat kiinnostuneet tästä aiheesta, tänään haluamme omistaa tämän artikkelin kahdeksalle kalsiumpitoiselle ruoka-aineelle, joista on hyötyä luille.

Tutustu niihin!

1. Kananmunat

kokonaiset kananmunat

Kananmunat ovat yksi parhaista ruoka-aineista luiden terveyden ylläpitämisessä. Vitamiinien ja kivennäisaineiden lisäksi ne sisältävät myös välttämättömiä aminohappoja.

Keltuaisessa on merkittävä määrä kalsiumia, joka osallistuu luiden tiheyden ylläpitämiseen. Suurin määrä tätä kivennäisainetta löytyy kuitenkin kananmunien kuorista. Niiden syöminen ei ole kovinkaan miellyttävää, mutta ne voi jauhaa pieneksi ja lisätä moniin resepteihin.

2. Pinaatti

Pinaatti ei ole ainoastaan merkittävä antioksidanttien lähde, vaan myös yksi kalsiumpitoisimmista vihanneksista. 100 grammaa tuoretta pinaattia sisältää 210 mg kalsiumia. Tämä määrä voi kuitenkin vähentyä 158 milligrammaan kypsennettäessä.

Parasta vaihtoehto on sisällyttää raakaa pinaattia smoothieihin ja salaatteihin, jotta sen ominaisuudet saisi hyödynnettyä kokonaan.

3. Kala

lohenpalat

Rasvaiset kalat ovat täydellistä luita vahvistavaa ruokaa sisältämänsä kalsiumin ja D-vitamiinin ansiosta. Nämä välttämättömät ravintoaineet ovat avaintekijä luiden tiheyden säilyttämisessä ja nivelsiteiden ja jänteiden ennenaikaisen rappeutumisen ehkäisemisessä.

Mainitsemisen arvoista on myös se, että ne ovat yksi tärkeimmistä Omega-3 -rasvahappojen lähteistä. Tämä terveellinen rasva taistelee tulehdusta ja ennenaikaista vanhenemista vastaan.

Parhaimpia kalalajeja ovat:

  • Sardiinit
  • Lohi
  • Silli
  • Turska
  • Tonnikala

4. Soijamaito

Soijamaito on yksi niistä kasvimaidoista, jotka ovat tulleet tunnetuksi terveellisenä vaihtoehtona lehmänmaidolle. Se sisältää välttämättömiä rasvahappoja, proteiinia ja ravintokuitua. Yhdessä ne antavat keholle monia eri terveyshyötyjä.

Soijamaito sisältää myös merkittävän määrän kalsiumia, jonka elimistö itse asiassa sulattaa helpommin soijamaidon fytoestrogeenipitoisuuden ansiosta.

Se on yksi suositelluimmista ruoista naisille, joilla on vaihdevuodet, sillä se auttaa hillitsemään vaihdevuosioireita ja ehkäisee luiden tiheyden hupenemista.

5. Sipulit

erilaiset sipulit

Sipulit ovat vähäkalorista ruokaa, joita on suositeltu jo vuosikymmenten ajan avuksi koko kehon terveyden hoitoon. Ne sisältävät vitamiineja, oligoelementtejä ja aminohappoja, jotka auttavat osaltaan vahvistamaan luiden ja nivelten terveyttä.

Niiden kalsiumpitoisuus sekä antioksidantit auttavat ehkäisemään luiden ennenaikaista haurastumista ja alentavat osteoporoosin riskiä.

6. Kikherneet

Kikherneet ovat vähäkalorisia palkokasveja, joista saa 130-134 mg kalsiumia per 100 grammaa.

Niiden sisällyttäminen ruokavalioon vahvistaa luita ja alentaa tulehdusongelmien riskiä.

7. Juustot

erilaiset juustot

Koska juusto on maitotuote, se sisältää merkittävän määrän kalsiumia. Se edistää osaltaan luiden vahvistumista ja ehkäisee niiden ennenaikaista haurastumista.

Juustot ovat kuitenkin myös rasva- ja kaloripitoista ruokaa, joten niitä ei suositella syötäväksi liikaa tai liian usein.

8. Jogurtti

Luonnonjogurtti on ruoka-aine, josta saa merkittäviä määriä D-vitamiinia ja kalsiumia. Nämä kaksi ravintoainetta ovat välttämättömiä luiden terveyden kannalta.

Yhdessä annoksessa rasvatonta jogurttia voi olla jopa 30 % tarvittavasta kalsiumista. Tämän lisäksi siitä saa myös probiootteja, mikä tarkoittaa sitä, että se on myös ihanteellista suoliston bakteerikannan tasapainottamisessa.

Oletko huolissasi luidesi terveydestä? Ota nämä ruoka-aineet säännöllisesti osaksi ruokavaliotasi ja anna kehollesi ravintoainebuusti luidesi suojelemiseksi.

UUTISIA VERKOSSA