10 ruokaa, jotka auttavat parantamaan mielialaa ja taistelemaan masennusta vastaan

· toukokuu 8, 2018
Vaikka nämä ruoat ovat erittäin hyödyllisiä mielialan parantamisessa, älä lopeta masennuslääkkeiden syömistä tai korvaa niitä näillä ruoilla.

Jotkut ruoat sisältävät vitamiineja, kivennäisaineita ja muita ravintoaineita, joilla on hyödyllisiä ominaisuuksia terveydelle. Itse asiassa joitakin häiriöitä voi ehkäistä ja hoitaa ottamalla eräät ruoat osaksi ruokavaliota. Jopa masennusta vastaan taisteleminen onnistuu näin kaikkein luonnollisimmalla tavalla.

Tässä artikkelissa jaamme 10 ruokaa, jotka auttavat parantamaan mielialaa nopeasti.

Taistele masennusta vastaan luonnollisesti

Masennus on monimutkainen häiriö jota on vaikea hoitaa luonnollisesti, sillä tämä sairaus vaikuttaa hermostoon ja voi aiheuttaa eri oireita kehossa. Siitä kärsivien ihmisten mieltä hallitsevat negatiivisuus ja toivottomuus, mikä tekee mistä tahansa hoidosta vaikeaa, sillä masentuneet suhtautuvat pessimistisesti jokaiseen hoitomuotoon. Suru, alakulo ja alhainen itsetunto ovat yleisiä piirteitä tässä mielenhäiriössä.

Masennuksen luonnollinen hoito on kuitenkin mahdollista. Ruokavalioon voi sisällyttää sellaisia ravintoaineita, jotka parantavat hermoston toimintaa. Näin ollen nämä ruoat edistävät niitä prosesseja, jotka lisäävät hyvän olon ja onnellisuuden tunteita.

Lue myös: Kuinka parantaa mielialaa luonnollisin keinoin

Paranna mielialaa 10 ruoalla

1. Kaakao

kaakao parantamaan mielialaa

Kaakao on esi-isiltä peritty lääkinnällinen ruoka-aine, jota pidetään pyhänä monissa kulttuureissa ja jolla on monia terveysominaisuuksia. Se auttaa muun muassa taistelemaan masennusta vastaan sisältämiensä fenyylietyyliamiinin ja tryptofaanin ansiosta. Nämä aineet parantavat mielialaa ja lisäävät serotoniinia, aivojen välittäjäainetta, joka saa aikaan onnentunteen.

  • Kaakaota ei tule sekoittaa suklaaseen. Suklaa sisältää paljon sokeria ja epäterveellisiä rasvoja, ja sen kaakaopitoisuus on usein alhainen.

2. Appelsiinit

Sitrushedelmillä on masennusta lievittäviä ominaisuuksia, sekä syötynä että hajusteena käytettynä. Sitruunan, appelsiinin, mandariinin tai greipin eteeristen öljyjen käyttäminen saa aikaan onnentunteen, mikä lisää halua käyttää niitä iholla useasti.

  • Appelsiinit ovat yksi parhaista hedelmistä elinvoiman ja optimismin lisäämisessä.
  • Suosittelemme syömään niitä aamuisin, sillä illalla syötynä ne voivat aiheuttaa uniongelmia.

3. Vihreät lehtivihannekset

Vihreät lehtivihannekset sisältävät paljon magnesiumia, välttämätöntä kivennäisainetta hermoston tasapainon kannalta sekä masennuksen ja ahdistuksen kaltaisten häiriöiden selättämisessä.

  • Jotta hyötyisit niiden ominaisuuksista, syö lehdet raakana, salaateissa, mehuissa tai vihersmoothieissa.

4. Avokado

avokado parantamaan mielialaa

Avokadoa pidetään superruokana. Tämä hedelmä sisältää niin kattavan joukon eri ravintoaineita, että se on paras valinta minkä tahansa häiriön hoitamiseen, mukaan lukien masennuksen.

  • Vaikka se sisältää runsaasti rasvaa, siinä on myös paljon proteiinia ja kuitua, joten lihomisen pelkoa ei avokadon syömisessä ole.

5. Saksanpähkinät

Saksanpähkinät ovat erinomaisia mielialan parantamisessa, sillä ne sisältävät runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita (kuten magnesiumia) ja välttämättömiä rasvahappoja.

6. Pellavansiemenet

Pellavansiemenet, joita voi nauttia öljynä tai siemeninä, ovat hyvin ravintopitoista ruokaa täynnä Omega-3 -rasvahappoja. Nämä rasvat ovat välttämättömiä ihmisille, joiden täytyy palauttaa psyykkinen tasapaino ja parantaa terveyttä yleisesti.

  • Jos valitset pellavansiemenöljyn, varmista että se on kylmäpuristettu. Näin sen hyvät ominaisuudet ovat vielä tallella.

7. Kananmunat

kananmunat parantamaan mielialaa

Kananmunat ovat hyvin täysipainoista ruokaa, jota voi syödä joka päivä.

  • Ne sisältävät runsaasti B12-vitamiinia, ravintoainetta, jota on myös sardiineissa ja maidon johdannaisissa.
  • Alhaiset B-vitamiinitasot, erityisesti B12-vitamiinitasot, liittyvät masennukseen.

8. Mustapavut

Joissakin maissa mustapavut ovat ruokavalion perusta, mikä on erinomainen tapa taistella masennusta vastaan.

  • Tämä ruoka sisältää paljon tiamiinia eli B1-vitamiinia. Se antaa aivosoluille energiaa ja edistää kognitiivisia toimintoja. Tällä on positiivisia seurauksia masennusta vastaan taistelemisessa.

Katso myös: 7 mahtavaa tapaa kohottaa mielialaa luonnollisesti

9. Vesikrassi

Vesikrassissa olevat folaatit hidastavat osaltaan kognitiivista heikentymistä ja ehkäisevät masennustiloja luonnollisesti.

  • Voit lisätä sitä salaatteihin tai koristeeksi minkä tahansa ruoan päälle.

10. Auringonkukansiemenet

auringonkukansiemenet parantamaan mielialaa

Kuten mustapavut, auringonkukansiemenetkin ovat täynnä B-vitamiineja, esimerkiksi tiamiinia. Tästä syystä niitä on hyvä syödä päivittäin, sellaisenaan tai paahdettuna.