Onko intiimialueen karvojen ajelu tai poistaminen pahasta?

Intiimialueen karvoitus on tärkeässä roolissa suojaamassa intiimialueita taudinaiheuttajilta ja ulkoiselta ärsytykseltä. On tärkeä kiinnittää huomiota alueen ihon kuntoon.
Onko intiimialueen karvojen ajelu tai poistaminen pahasta?

Viimeisin päivitys: 25 marraskuuta, 2018

Ajella karvat vai eikö ajella…? Siinäpä vasta kysymys! Intiimialueen karvojen ajelu on aihe, josta kiistellään runsaasti. Monet naiset eivät tiedä, miten olisi parasta toimia.

Annatko intiimikarvoituksen kasvaa, vai ajeletko kaiken pois? Naiset, jotka kuuluvat ensimmäiseen ryhmään sanovat karvoituksen suojaavan heitä taudeilta. Toisen ryhmän naiset puolestaan kertovat, että intiimialueen karvojen ajelu johtuu esteettisistä syistä.

Onko intiimialueen karvojen ajelu tai poistaminen pahasta? Kerromme sen sinulle tässä artikkelissa!

Intiimikarvoituksen tarkoitus

Mikään vartalossamme ei ole kehittynyt sattumanvaraisesti, mutta siitä huolimatta monet naiset (ja kasvava määrä miehiä) ajelee intiimikarvoituksensa. Tehdäksesi päätöksen karvojen ajelusta, sinun täytyy olla perillä asioista.

Ei ole hyväksi perustaa tätä päätöstä ennakkoasenteisiin tai muotiin.

Intiimialueen karvojen ajelu

Muista siis, että intiimikarvoituksella on monia eri tarkoituksia, mukaan lukien seuraavat:

  • Se luo suojan ulkoisia bakteereja ja viruksia vastaan, jotka aiheuttavat tulehduksia ja tauteja.
  • Se ylläpitää miellyttävää ja sopivaa lämpötilaa, jotta naisen sukupuolielimet voivat toimia oikealla tavalla.
  • Se säilyttää henkilökohtaisia tuoksuja (feromonien luomia), jotka välittävät seksuaalisia signaaleja ja stimuloivat kumppanin libidoa.
  • Se ehkäisee ärsytystä intiimialueella seksin aikana, sillä kitka voi aiheuttaa punoitusta ja epämukavan tunteen.

Syitä olla ajelematta intiimialueen karvoitusta

Jos olet yhä epävarma siitä, haluatko poistaa intiimikarvoituksesi, kiinnitä huomiota seuraaviin syihin, jotka vakuuttavat sinut siitä, että on parempi antaa karvojen kasvaa luonnollisesti (tai trimmata niitä vain hieman).

Ihosi kärsii

intiimialueen karvojen ajelu iho

Intiimialueen karvojen ajelu ärsyttää karvatuppia ja saa aikaan niiden tulehtumisen, jättäen avohaavoja (joita ei pysty kuitenkaan näkemään paljaalla silmällä). Jatkuva ihokarvojen ajelu myös aiheuttaa kivuliaita sisäänkasvaneita karvoja, polttelua vahattaessa, tai viiltohaavoja terää käytettäessä.

Bakteerien lisääntyminen kiihtyy

Ihokarvojen poistaminen vahaamalla on yksi vaarallisimmista tavoista poistaa karvat intiimialueelta. Se aiheuttaa punoitusta ja heikentää ihohuokosia.

Kun tämä yhdistetään intiimialueen kosteuteen ja lämpötilaan, siitä tulee oiva paikka muiden bakteerien ja A-ryhmän streptokokkien kehittymiselle. Jos alueella ei ole karvoja, mikään ei estä bakteereja leviämästä kehosi sisälle!

Suurempi todennäköisyys saada herpestartunta

Useat tutkimukset osoittavat, että täysin ajellut naiset ovat taipuvaisempia saamaan sukupuoliherpestartunnan. Kun he ajelevat karvoja saaden aikaan haavoja iholle, he altistavat vartalonsa virukselle, joka aiheuttaa tätä sukupuolitautia.

Enemmän papilloomavirustapauksia

papilloomavirus ihokarvojen ajelusta

Papilloomavirus on levinnyt nopeasti. Lääkärit varmistavat, että useimmissa tapauksissa tämä tauti tarttuu tietämättä (koska ei ole olemassa viruksen aiheuttamia automaattisia oireita), tai koska asiasta ei ole tarpeeksi tietoa. Aikuiset, jotka ajelevat intiimikarvoituksensa lisäävät huomattavasti tartunnan riskiä.

Muoti on vain muotia

Monet naiset haluavat hankkiutua eroon intiimikarvoituksestaan. Sinun ei kuitenkaan kannata tehdä tätä vain sen takia, että se on muodissa tai koska ajattelet että kaikki muutkin tekevät niin.

Jos se ei tunnu mukavalta tai jos se aiheuttaa liikaa kipua, on parempi jättää karvoitus luonnolliseen tilaansa.

Kiinnitä huomiota ihosairauksiin

Psoriasis tai ihottuma voivat ärsyyntyä ihokarvojen ajelusta. Jos kärsit näistä iho-oireista, on parasta kääntyä lääkärin puoleen, jotta saat tietoosi lääkärin suositteleman tavan poistaa ihokarvasi.

Jos et kysy neuvoa lääkäriltä, voit pahentaa tilannetta ja karvojen poisto voi aiheuttaa epämukavuutta ja kipua.

Intiimialueen karvojen ajelu ei ole hygieenisempää

Intiimialueen karvat ja niiden ajelu

Tämä on yksi suurimmista myyteistä, mitä tulee intiimialueen karvojen ajeluun. Paremman hygienian toive saa yhä useammat naiset haluamaan ajella intiimialueen karvansa kokonaan. Epämiellyttävällä hajulla ei ole mitään tekemistä intiimialueen karvoituksen määrän kanssa, vaan paremminkin henkilökohtaisen hygienian kanssa.

Se ei ole halujen nostattaja!

On totta, että monet naiset tuntevat olonsa itsevarmemmaksi ajeltuaan intiimialueensa ja siten harrastavat parempaa seksiä. On kuitenkin muistettava, että intiimiin tyydytykseen kuuluu paljon muutakin kuin se mikä määrä karvoitusta sinulla on.

Se riippuu myös kumppanista. Monet miehet pitävät siitä kun nainen ajelee kaikki intiimikarvansa, mutta on olemassa myös paljon miehiä, jotka suosivat luonnollista karvoitusta.

Neuvoja intiimialueen karvojen ajeluun

Jos mikään aiemmin lukemasi ei saanut sinua vakuuttuneeksi siitä, että sinun kannattaisi lopettaa intiimikarvoituksen poistaminen, johtuu se ehkä siitä että tunnet olosi mukavammaksi ilman karvoitusta. Tämä ei ole ongelma! Jos asia on niin, suosittelemme muutamia hyviä tapoja varmistaaksesi, että tämä päätös aiheuttaa mahdollisimman vähän negatiivisia seurauksia.

Ajele vähän kerrallaan

auringonotto intiimialue

Jos et ole koskaan ennen ajellut intiimialueen karvoitusta, on parasta aloittaa vähitellen. Tällä tavoin koet vähemmän kipua ja sivuvaikutuksia. Aloita leikkaamalla karvat saksilla ja sen jälkeen ajele tai vahaa karvat.

Ajattele, miltä SINUSTA tuntuu

Olet ehkä päättänyt ajella kaikki ihokarvasi koska kumppanisi pyysi sinua tekemään niin, olet menossa lomalle tai haluat kokeilla jotakin uutta. Vertaa millaiseksi tunnet olosi nyt ja miltä tuntui kun sinulla oli intiimikarvoitusta.

Kiinnitä huomiota ihoärsytykseen

Käytitpä sitten mitä tahansa tapaa poistaa karvoitus, älä jätä huomiotta vaikutuksia, joita sillä on ihoosi. Jos ihosi muuttuu punaiseksi, sitä polttelee, tai tunnet olosi epämukavaksi, käytä hyvää kosteusvoidetta ja kokeile jotain toista tapaa seuraavalla kerralla.

Tarkista iho myös sisäänkasvaneiden ihokarvojen varalta.

Puuvillaiset alusvaatteet

Lopeta tiettyjen materiaalien, kuten elastaanin käyttö alusvaatteissa. Sinun ei tulisi myöskään käyttää tiukkoja vaatteita (mukaan lukien housuja). Käytä mieluiten hameita tai väljiä mekkoja ja ole varovainen käyttäessäsi bikineitä.

Älä ota alueelle aurinkoa

aurinkovoide intiimialue

Olet ehkä ajanut kaiken karvoituksesi, koska sinulla on pieni uimapuku, tai koska kesä on juuri alkanut. Ei ole kuitenkaan hyväksi altistaa ihoa auringolle muutamaan päivään ihokarvojen ajelun tai vahaamisen jälkeen.

Ehkäise ärsytystä ja punoitusta aurinkorasvalla, jossa on korkea suojakerroin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.