Onko karvojen vahaus hyväksi?

Onko karvojen vahaus hyväksi?

Viimeisin päivitys: 30 joulukuuta, 2018

Karvojen vahaus on yksi yleisimmin käytetyistä tavoista poistaa ihokarvoja. Niille, jotka eivät vielä tienneet: tämä tekniikka irrottaa karvat ihon pinnan alta, saaden ne irtoamaan karvatupesta helpommin.

Karvojen vahaus, kuinka se oikein toimii?

Vahaaminen on edelleen suosittua, koska sen tulokset kestävät pidempään kuin muiden karvanpoistomenetelmien, kuten höyläämisen, tulokset.

Vahan lisääminen

Vaha sulatetaan ennen käyttöä ja sitten lisätään yksi kerros ihon pinnalle. Odota muutamia sekunteja kunnes vaha alkaa kovettua. Poista ihokarvat nopeasti vetämällä erityiskangasta ihokarvojen kasvusuunnasta vastapäiseen suuntaan. Muista, että vahan lämpötilan ei pitäisi nousta yli 42 celsiusasteen, koska se voi polttaa ihoa.

Vahaaminen on erilaista riippuen karvojen laadusta ja kasvusta kullakin naisella. Suosittelemme käyttämään sitä joka 3. viikko ja pitämään mielessä kaikki varotoimenpiteet, kuten välttämään auringonottoa tai ihoa ärsyttävien rasvojen ja muiden tuotteiden käyttöä välittömästi vahaamisen jälkeen.

Ihosta voi tulla punainen, ärtynyt ja kipeä karvojen poiston jälkeen, mikä on täysin normaalia. Tietyt vahauksen jälkeen käytettävät voiteet lievittävät vahatun alueen kipua muutamissa minuuteissa.

Sinun tulee kiinnittää huomiota hygieniaan ja käyttämiesi tuotteiden laatuun, jotka tarjoavat ihokarvojen poistoa esteettisistä syistä. On tärkeää, että käyttämäsi välineet ovat desinfioituja ja puhtaita, sekä puhdistaa iho hyvin ennen vahausta. Tämä ehkäisee infektioita.

Karvojen vahaus, edut ja haitat

On olemassa erilaisia ihotyyppejä ja tämän vuoksi karvojen vahaus ei välttämättä sovi kaikille. Tällä tekniikalla on etuja ja haittoja.

Edut

 • Vahalla on pitkään kestävä vaikutus ja sitä pitää tämän vuoksi käyttää maksimissaan vain kerran tai kaksi kertaa kuukaudessa. Tämä antaa iholle mahdollisuuden levätä ja karvojen kasvaa ilman, että höyläys tuo tähän keskeytyksiä, sillä se tekee ihosta alttiimman ärsytykselle.
 • Toinen etu on tunne silkkisestä ja terveestä ihosta. Kun ihokarvat on täydellisesti poistettu juurineen, ihosta tulee virheetön.
 • Karvojen vahaus on myös erittäin edullinen ja tehokas tapa poistaa ihokarvoja. Vahaa saa nykyään myös eri muodoissa ja kokoluokissa; on olemassa kuumaa, lämmintä ja kylmää vahatyyppiä erilaisille ihotyypeille ja tottumuksille.

Haitat

 • Ensimmäinen vahaamisen haitta on, että tämä karvanpoistotapa voi olla joillekin ihmisille erittäin kivulias. Iho kuitenkin tottuu siihen, kun sitä vahataan säännöllisesti ja kivun on tapana jäädä taka-alalle.
 • Vaha voi aiheuttaa sisäänkasvaneita ihokarvoja, jos sitä ei käytetä oikealla tavalla. Ärsytys ja allergiat saattavat myös lisääntyä joillakin ihmisillä.

Jos sinulla on erittäin herkkä iho, vetoliike saattaa aiheuttaa mustelmia ja pieniä kuoppia.

Ennen vahausta muista seuraavat asiat

karvojen vahaus saa aikaan sileät sääret
 • Puhdista ja kuivaa iho ennen vahaamista.
 • Älä altista itseäsi auringolle ennen tai välittömästi vahaamisen jälkeen.
 • Ota selvää mitä ihotyyppiä olet ennen kuin valitset eri tyylisten olemassa olevien vahatyyppien välillä.
 • Kosteuta iho vahaamisen jälkeen. Aloe vera on erittäin tehokasta.

Oikeanlainen vahaaminen on erittäin tehokasta ja suositeltavaa. Siitä huolimatta, että on keksitty moderneja tekniikoita, kuten ihokarvojen poisto laserilla, vaha on yhä monelle ihmiselle uraauurtava keino ihokarvojen poistoon, koska on aina parempi käyttää luonnollisia tuotteita ja yksinkertaisia metodeja.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Weese, J. S., & Yu, A. A. (2013). Infectious folliculitis and dermatophytosis. Veterinary Clinics of North America – Equine Practice. https://doi.org/10.1016/j.cveq.2013.09.004
 • Stulberg, D. L., Penrod, M. A., & Blatny, R. A. (2002). Common bacterial skin infections. American Family Physician. https://doi.org/10.4274/turkderm.45.s18
 • Baztarrica Echarte, E., de Morentin, M. J. L. M., & Álvarez Villanueva, E. (2017). Complicación tras depilación a la cera. FMC Formacion Medica Continuada En Atencion Primaria. https://doi.org/10.1016/j.fmc.2015.11.013
 • Lauriola MM, De Bitonto A, Ermini G, Lenzi O, Pigatto PD. Allergic contact dermatitis from depilatory wax. Dermatitis. 2012.
 • Chang AC, Watson KM, Aston TL, Wagstaff MJ, Greenwood JE. Depilatory wax burns: experience and investigation. Eplasty. 2011;

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.