Onko karvojen vahaus hyväksi?

· heinäkuu 8, 2015

Vahaus on yksi yleisimmin käytetyistä tavoista poistaa ihokarvoja. Niille, jotka eivät vielä tienneet: tämä tekniikka koostuu lähinnä karvojen irrottamisesta ihonpinnan alta saaden ne irtoamaan karvatupesta helpommin. Päinvastoin kuin erilaiset olemassa olevat tekniikat, jotka ovat menettäneet suosiotaan, vahaaminen on edelleenkin suosittua, koska sen vaikutukset kestävät pidempään kuin muiden karvanpoistomenetelmien, kuten höyläämisen, ja sitä on erittäin helppo lisätä iholle.

Vahan lisääminen

Vaha sulatetaan ennen käyttöä ja lisätään sitten yksi kerros ihon pinnalle. Odota muutamia sekuntteja kunnes se alkaa kovettua ja poista erityiskankaan avulla ihokarvat nopeasti vetämällä kangasta ihokarvojen kasvusuunnasta vastapäiseen suuntaan. Vahan lämpötilan ei pitäisi nousta yli 42 celsiusasteen, koska se voi polttaa ihoa.

Vahaaminen on erilaista riippuen karvojen laadusta ja kasvusta kullakin naisella. Joka tapauksessa me suosittelemme käyttämään sitä joka 3. viikko ja pitämään mielessä kaikki varotoimenpiteet, kuten välitön auringonotto tai ihoa ärsyttävien rasvojen ja muiden tuotteiden käyttö välittömästi vahaamisen jälkeen.

Ihosta voi tulla punainen, ärtynyt ja kipeä karvojen poiston jälkeen, mikä on täysin normaalia. Tietyt vahauksen jälkeen käytettävät voiteet lievittävät vahatun alueen kipua ihan muutamissa minuuteissa.

Sinun tulee kiinnittää huomiota hygieniaan ja käyttämiesi tuotteiden laatuun, jotka tarjoavat ihokarvojen poistoa esteettisistä syistä. On tärkeää, että käyttämäsi välineet ovat desinfioituja ja puhtaita, ja on tärkeää puhdistaa iho hyvin ennen vahausta. Tämä estää infektioita tai onnettomuuksia.

Vahan edut ja haitat

On olemassa erilaisia ihotyyppejä ja tämän vuoksi kaikki vahat eivät ole hyviä kaikille. Tällä tekniikalla on etuja ja haittoja.

Edut

Vahalla on kestävä vaikutus ja sitä pitää tämän vuoksi käyttää maksimissaan vain kerran tai kaksi kertaa kuukaudessa. Tämä antaa iholle mahdollisuuden levätä ja karvojen kasvaa ilman, että höyläys tuo tähän keskeytyksiä, sillä se tekee ihosta alttiimman ärsytykselle.

Toinen etu on tunne silkkisestä ja terveestä ihosta. Kun ihokarvat on täydellisesti poistettu juurineen, ihosta tulee virheetön.

Tämä metodi on erittäin edullinen ja tehokas. Vahaa saa nykyään myös eri muodoissa ja kokoluokissa; on olemassa kuumaa, lämmintä ja kylmää vahatyyppiä erilaisille ihotyypeille ja tottumuksille.

Haitat

Ensimmäinen vahaamisen haitta on, että tämä karvanpoistotapa voi olla joillekin ihmisille erittäin kivulias. Iho kuitenkin tottuu siihen, kun sitä vahataan säännöllisesti ja kivun on tapana jäädä taka-alalle.

Vaha voi aiheuttaa sisäänkasvaneita ihokarvoja, jos sitä ei käytetä oikealla tavalla. Ärsytys ja allergiat saattavat myös lisääntyä joillakin ihmisillä.

Jos sinulla on erittäin herkkä iho, vetoliike saattaa aiheuttaa mustelmia ja pieniä kuoppia.

Suositukset…

Voide

  • Puhdista ja kuivaa iho ennen vahaamista.
  • Älä altista itseäsi auringolle ennen tai välittömästi vahaamisen jälkeen.
  • Ota selvää mitä ihotyyppiä olet ennen kuin valitset eri tyylisten olemassa olevien vahatyyppien välillä.
  • Kosteuta iho vahaamisen jälkeen. Aloe vera on erittäin tehokasta.

Oikeanlainen vahaaminen on erittäin tehokasta ja suositeltavaa. Siitä huolimatta, että on keksitty moderneja tekniikoita, kuten ihokarvojen poisto laserilla, vaha on yhä monelle ihmiselle uraauurtava keino ihokarvojen poistoon, koska on aina parempi käyttää luonnollisia tuotteita ja yksinkertaisia metodeja.