Logo image
Logo image

Ihokarvojen poisto laserilla: myytit ja faktat

3 minuuttia
Ennen kuin poistatat ihokarvasi laserilla, on hyvä olla tietoinen niistä monista myyteistä ja totuuksista, joita tähän käsittelyyn liittyy. Siten tiedät, mitä kannattaa odottaa.
Ihokarvojen poisto laserilla: myytit ja faktat
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Oletko koskaan miettinyt, kannattaisiko ihokarvojen poisto laserilla? Vaikka olisit tästä menetelmästä kiinnostunut, todennäköistä on, että huhut ovat estäneet sinua kokeilemasta sitä.

Ongelmana on, että asiasta ei kerrota tarpeeksi, ja lisäksi on muita, tuttuja menetelmiä, jotka eivät aiheuta mitään huolta. Moni kavereistasi varmaankin käyttää juuri niitä tavallisia menetelmiä, eikä laser ole kovin suosittu valinta ihokarvojen poistamiseksi.

Tämän vuoksi haluamme nyt kertoa niistä myyteistä ja faktoista, jotka on hyvä tietää laserin käytöstä ihokarvojen poistossa. Jos et ole koskaan kuullut tästä menetelmästä, tai jos olet epäileväinen, saatat saada selvyyttä ja mahdollisesti myös uuden vaihtoehdon siihen pulmaan, jonka ihokarvojen toistuva poistaminen aiheuttaa.

Jatka lukemista – voisiko ihokarvojen poisto laserilla olla sopiva menetelmä myös sinulle?

Myytit

Aloitamme kertomalla muutamasta sellaisesta asiasta joihin liittyen on laajalle levinneitä uskomuksia, jotka voidaan unohtaa. Myytit luovat pelkoa ja epäilyksiä, ja siten moni, joka voisi olla tästä menetelmästä kiinnostunut, valitsee jonkun toisen tavan poistaa ihokarvat.

1. Se aiheuttaa syöpää

Some figure

Monet uskovat laserin käytön ihokarvojen poistossa aiheuttavan ihosyöpää, sillä he ajattelevat tämän olevan hyvin aggressiivinen menetelmä. Laser kyllä tuhoaa ihokarvan, mutta se ei missään vaiheessa vahingoita ihoa.

On kuitenkin totta, että niiden, joilla on ollut ihosyöpä, tulisi käydä lääkärissä ja saada hyväksyntä tämän tekniikan käyttöön. Syöpähistorian omaavan ei välttämättä kannata altistaa ihoa laserille.

Lue aiheesta lisää: 8 yleistä syövän oiretta jotka ihmiset jättävät huomiotta

2. Laserin käyttö on hyvin kivuliasta

Moni uskoo, että laserilla ihokarvojen poistattaminen aiheuttaa kipua, sillä he ovat kuulleet, kuinka jotkut ovat käyttäneet ensin kipua estävää voidetta. Tämä kuitenkin riippuu ihmisen herkkyyden tasosta. Totuus kuitenkin on, että epämukavuus, jonka laser aiheuttaa, on hyvin vähäistä.

Laserin käyttö ei ole kivuliasta, eikä kokemus saa sinua jättämään hoitoa kesken. Tunnet kyllä pientä kuumuutta ihollasi, mutta et mitään sellaista särkyä, jota olisi vaikea sietää.

3. Se on todella kallista

Some figure

Saatat kuvitella, että tähän käsittelyyn menee kauheasti rahaa. Kannattaa kuitenkin katsoa niitä hyötyjä, jotka siitä saadaan pidemmän ajan kuluessa.

Tiedätkö, kuinka paljon rahaa käytät kuukausittain ihokarvojen poistamiseksi vahalla tai muilla menetelmillä? Kuinka kalliiksi terien käyttö tuleekaan? Entäpä se aika, joka kuluu vahaukseen tai ajeluun sähkökäyttöisen laitteen avulla tai muuten?

Ihokarvojen poisto laserilla on hyvä investointi, joka säästää aikaa ja rahaa pidemmän ajan kuluessa. Kun vuodet vierivät ja olet käynyt useammassa käsittelyssä, joudut menemään takaisin vain kerran vuodessa arviointiin, ja joskus et edes tämänkään vertaa.

Kaikki tässä riippuu siitä, kuinka paksut ihokarvasi ovat ja kuinka paljon ne kasvavat.

Faktoja ihokarvojen poistosta laserilla

Nyt kun tiedät mitkä käsitykset voidaan unohtaa laseriin liittyen, voit paremmin miettiä, olisiko tämä sinulle sopiva valinta.

Olet varmaankin nyt rauhallisemmin mielin monista epäilyksistäsi, ja ymmärrät paremmin mistä tässä tekniikassa oikein on kysymys. Nyt kerromme eräistä rajoitteista, jotka tulee pitää mielessä jos harkitset laserin käyttöä.

1. Ne, joilla on ohuet ja vaaleat ihokarvat, eivät hyödy siitä suuresti

On totta, että kaikille laser ei sovi ihokarvojen poistoon. Ne, joilla on hyvin ohuet ja vaaleat ihokarvat, eivät hyvin todennäköisesti valitse tätä menetelmää, sillä tuloksena olisi vain rahan haaskaus.

Syynä tähän on se, että tämän tyyppisellä iholla on vain vähän melaniinia, ja tarvittaisiin useampi käsittely, jotta saataisiin aikaan hyvät tulokset, ja silloinkaan ei ole takeita tyytyväisyydestä.

Lue aiheesta lisää: 5 syytä käyttää aloe veraa ihonhoitoon

2. Ennen jokaista kertaa sinun täytyy ajella ihokarvasi

Some figure

Tämä on toinen totuus laserin käytöstä ihokarvojen poistossa, vaikka tuntuukin ehkä ärsyttävältä käyttää aina höylää ennen kuin mennään käsittelyyn. Vaikka ihokarvoja olisikin vain vähän, tämä täytyy tehdä.

On tärkeää, että muistat tämän: karvoja ei tule vetää irti. Syynä tähän on se, että laserin tarvitsee vaikuttaa ihokarvaan ja heikentää sitä, jotta se ei kasva takaisin. Jos karvaa ei ole, laserin käyttö ei tuota tuloksia.

3. Auringon kanssa tulee olla varovainen

Moni tietää, että laserin käytön jälkeen ei saisi olla auringossa, mutta on tärkeää tietää myös se, että jo ennen käsittelyä on syytä välttää aurinkoa. Yleisesti ottaen suositellaan, että ihoa ei altisteta auringolle käsittelyä edeltävinä tai jälkeisinä päivinä.

Lisäksi on tärkeää käyttää aurinkovoidetta, jossa on korkea suojakerroin sekä välttää kaiken tyyppisiä itseruskettavia voiteita. Iho on herkkä ja altis, ja jos annat auringon vaikuttaa ilman että noudatat näitä ohjeita, tuloksena voi olla ihon vahingoittuminen.

Jos olet joskus kokeillut laseria ihokarvojen poistossa, kerro meille mielipiteesi ja kokemuksesi! Jos tämä on kokeilematon idea itsellesi, lisääntyikö kiinnostuksesi? Uskotko, että laser voisi olla hyvä vaihtoehto sinulle?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.