Syövän oireita, jotka ihmiset jättävät huomiotta

Syövän oireita, jotka ihmiset jättävät huomiotta

Viimeisin päivitys: 10 maaliskuuta, 2019

Syöpä on vakava, mutta hoidettava sairaus, kunhan se löydetään ajoissa. Tiesitkö, että on olemassa useita yleisiä syövän oireita, jotka useat ihmiset jättävät huomiotta?

Siksi ehkäisy ja kehosi kuunteleminen on hyvin tärkeää. Se voi kertoa sinulle jotain. Tämä on ainoa tapa, jolla voit löytää sen ennen kuin syöpä on edennyt liian pitkälle.

Syövän oireita, jotka tulisi huomioida

On olemassa useita oireita, joille viittaamme kintaalla tai jotka liitämme jokapäiväisiin terveysongelmiin.

Ota muistiinpanoja ja pidä ne mielessä. Muista, että ennaltaehkäisy on avain näissä tapauksissa. Jos tiedät kuinka kuunnella näitä merkkejä, voit ehkä pystyä ehkäisemään paljon suuremman ongelman.

Jatkuva yskä tai kuorsaaminen

Jos sinulla on jatkuva yskä tai kuorsaat jatkuvasti, se voi olla merkki flunssasta, joka ei lähde pois. Mutta ole varovainen, sillä se voi myös olla merkki siitä, että jotain paljon vakavampaa on meneillään.

  • Jos sinulla on jatkuva yskä tai kuorsaat jatkuvasti, on parasta käydä lääkärillä.
  • Vaikka se ei yleensä ole mitään erikoista, se on myös oire kurkun, kurkunpään, tai keuhkojen syövästä. 
  • Joten mikäli tupakoit tai et, jos huomaat nämä oireet ja ne eivät mene pois, käy lääkärillä.

Krooninen väsymys ja uupumus

masentunut mies

Krooninen väsymys ja uupuneisuus saattavat olla oireita raudanpuutteesta, tai se voi olla syvempää ja olla merkki vakavammasta sairaudesta.

Jos sinulla on jatkuva, ääretön uupumus, se voi olla merkki syövästä, joten älä odota. Käy lääkärillä välittömästi.

Ääretön väsymys on yksi leukemian, verisyövän, oireista.

Vuoto kuukautisten välissä

Jos sinulla on verenvuotoa normaalin kuukautiskiertosi välissä, käy lääkärilläsi välittömästi.

Tämä on toinen merkki, joka voi merkitä syöpää, se voi tässä tapauksessa tarkoittaa kohtusyöpää. Ja jos verenvuotoa ilmenee ulosteessasi, se voi tarkoittaa suolistosyöpää.

Ihomuutokset ja pilkut

ihomuutokset voivat olla syövän oireita

Kaikilla on luomia. Mutta jos näet uusien ilmaantuvan, tai jos ne muuttavat muotoaan, kokoaan tai väriään, käy ihotautilääkärillä.

Lääkäri voi tehdä kokeen ja poistaa ihosyövän mahdollisuuden.

Rakon muutokset

Jos tämä oire jatkuu, se voi olla merkki virtsarakon tai munuaisten syövästä. Kaikki muutokset virtsaamistavoissasi voi olla merkki siitä, että jotain on pielessä.

Verenvuoto voi olla merkki kasvaimista virtsakanavassa, ja se ei ole hyvä merkki.

Nyt kun tiedät, käy lääkärilläsi heti kun huomaat tämän oireen.

Uudet möykyt

rinnan tunnusteleminen

Joskus pieniä möykkyjä ilmaantuu kehoosi ja ne voidaan sekoittaa finneihin tai vastaaviin. Ole kuitenkin varovainen, sillä ne voivat olla jotain muuta.

Usean kaltaiset syövät voidaan tuntea ihosi läpi:

  • Rintasyöpä
  • Kivessyöpä
  • Imusolmukkeet
  • Pehmytkudos

Massan tai kovuuden ilmaantuminen voi olla aikainen tai myöhäinen syövän merkki. Se voi olla harmiton kysta tai syöpäinen muutos ihokudoksessasi.

On parasta käydä lääkärilläsi ja saada se tarkastettua.

Painon putoaminen ilman selkeää syytä

Jos koet selittämätöntä painon putoamista, se voi olla ensimmäinen merkki syövästä. Se on etenkin tunnuksenomaista haima-, vatsa-, kurkku-, sekä keuhkosyövälle.

Lantiokipu

naisella vatsakipuja

Lantiokipu on hyvin paha ja sillä on tapana tulla yhdessä tulehduksen kanssa. Vaikka se on monien sairauksien oire, se voi myös viitata syöpään, joten ole varuillasi.

Sinulla saattaa olla tätä kipua kohdun kystista tai naisten lisääntymiselimiin liittyvän syövän takia. Käy lääkärilläsi niin pian kuin voit lukeaksesi pois tämän vaihtoehdon.

Pidä silmällä näitä syövän oireita, ja käy lääkärintarkastuksessa viimeistäänkin silloin, jos kipu tai oire jatkuu epätavallisen pitkään.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.