Logo image
Logo image

7 asiaa, joita kukaan ei kerro sinulle kuukautisista

3 minuuttia
Ne ovat paras ystäväsi tai pahin vihollisesi, ja osa elämääsi joka kuukausi. Kyseessä ovat kuukautiset, ja niihin liittyy muutama asia, joista olisit luultavasti toivonut tietäväsi nuorempana.
7 asiaa, joita kukaan ei kerro sinulle kuukautisista
Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Vaikka moni nainen harmistuu, kun kuukautiset alkavat “väärään” aikaan ja pilaavat heidän suunnitelmansa, voi olla vieläkin huolestuttavampaa, kun kuukautisista ei ole mitään merkkejä.

Mikä siis on homman nimi tämän kuukausittaisen “lahjan” kanssa?

Kuten jo luultavasti tiedät, kuukautiset vaihtelevat henkilöstä toiseen. Ja tietenkin ne myös kokemuksena vaihtelevat henkilöstä toiseen. Joillekin naisille tämän monimutkaisen siunauksen kestäminen voi olla vaikeaa.

Juttua aiheesta riittäisi varmasti paljon, mutta on muutama asia, joita kukaan ei kerro sinulle kuukautisista ja jotka sinun on parasta tietää.

1. Ne voivat olla paras ystäväsi

Some figure

Kuukautisten poisjääminen voi olla erittäin paha merkki. Voisitko nimittäin edes kuvitella seuraavaa:

  • Nautit hieman liikaa alkoholia edellisenä iltana. Seuraavana aamuna heräsit tuntemattoman miehen asunnosta etkä muista, käytittekö ehkäisyä.
  • Sait tietää, että kumppanillasi oli suhde toisen naisen kanssa viime vuoden ajan. Samaan aikaan tajuat, että kuukautisesi ovat muutaman viikon myöhässä.

Tällaisissa tilanteissa kuukautisten säntillinen ilmaantuminen voi olla paras asia maailmassa!

Ensimmäinen suosituksemme on se, että olet aina varovainen harrastaessasi seksiä. Ymmärrämme kuitenkin, että joskus eteen voi tulla “odottamattomia tilanteita”.

2. Kuukautisesi voivat myös olla pahin vihollisesi

Kun sinä ja kumppanisi alatte keskustella lasten hankkimisesta, kuukautisesi saattavat olla ehdottomasti pahin asia maailmassa sillä hetkellä.

Tämä johtuu siitä, että niillä on sinulle erittäin selkeä ja pettymyksen aiheuttava viesti: “Et ole raskaana.”

Sen jälkeen sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin odottaa toiset (noin) 28 pitkää päivää, toivoen ettet näe kuukautisia enää seuraavasta kuusta alkaen.

3. Ne tulevat lähes aina pahimpaan mahdolliseen aikaan

Some figure

Kun valmistaudut pyjamabileisiin parhaan ystäväsi syntymäpäiville. Kun lähdet lomalle ja olet aikeissa matkustaa luokkatoveriesi kanssa. Tai kun on aika pukea päälle valkoinen mekko ja kävellä kohti alttaria sanomaan “tahdon”.

Tämä “hyvä ystävä” saattaa saada sinut harkitsemaan uudelleen paikan päälle ilmaantumista, mutta se tulee ehdottomasti käymään tärkeässä tapahtumassasi kutsumatta.

Todellisuus on kuitenkin se, että kuukautisten ei tarvitse vaikuttaa mihinkään suunnitelmiisi. Ne eivät ole ongelma ellet kärsi vaivasta, jonka vuoksi sinulla on hyvin runsaat tai kivuliaat kuukautiset.

4. Se aika tulee, kun sinun on lainattava “niitä”

Se hetki koittaa jokaisen naisen elämässä, ennemmin tai myöhemmin, kun kuukautiset alkavat yllättäen.

Se voi tapahtua kenelle tahansa: kuvittele päättäväsikin käyttää eri laukkua, unohtaneesi ostaa kaupasta lempisiteitäsi tai antaneesi viimeisen kuukautissuojan hädässä olevalle ystävälle.

Kuukautisesi eivät välitä ja tulevat joka tapauksessa. Tällaisissa tilanteissa sinun on mentävä tiedustelemaan “niitä” muilta.

5. Kuukautisista avautuminen toisille naisille auttaa

Some figure

Voit esimerkiksi kertoa ystävillesi, millaisia ongelmia kuukautisesi aiheuttivat sinulle erään luennon aikana. Tai hukuttaa murheesi nauttimalla ystäviesi kanssa pizzaa ja hyvää juomaa katsoessanne televisiosta lempisarjaanne.

Voit myös lohduttaa ystävää, joka yrittää saada lasta. Joka tapauksessa kuukautiset yhdistävät naisia monin eri tavoin.

Kuukautiset ovat side, jonka vain naiset jakavat ja ymmärtävät. Hyvässä tai pahassa, ne saavat naiset joko nauramaan tai itkemään yhdessä sillon tällöin.

6. Kuukautiset eivät ole lainkaan sellaiset kuin mainoksissa

Epäilemme vahvasti, että naiset hyppisivät trampoliinilla, kiipeäisivät vuorelle tai tanssisivat nuotion ympärillä valkoisissa shortseissa, etenkään kuukautisten aikana.

Emme kuitenkaan voi myöskään kuvitella naisten enimmäkseen vain makaavan sängyssä muumion lailla kuukautisten saapuessa.

Paljon edistystä on tapahtunut antiikin Rooman ajoilta, jolloin naiset käyttivät villaisia tamponeja. Edelleen on kuitenkin olemassa mahdollisuus ohivuotoihin pahoina hetkinä.

Vahingot, joissa tamponin naru roikkuu jalkojesi välistä bikineitä käyttäessäsi voivat myös olla erittäin noloja. Niitä kuitenkin sattuu melkein jokaiselle, ja me kaikki ymmärrämme!

7. Kuukautisten viimeinen päivä tulee vielä

Some figure

Tämä on luultavasti tärkein kuukautisista muistettava asia: jonain päivänä ne loppuvat, varoittamatta ja ainiaaksi.

Tämä saattaa kuulostaa hyvältä uutiselta silloin, kun makaat sängyssä sikiöasennossa lämpöhuovan, särkylääkepakkauksen ja suklaarasian kanssa.

Se ei kuitenkaan tunnu niin hyvältä asialta silloin, kun olet nelikymppinen ja alat saada kuumia aaltoja, kadotat seksiviettisi ja koet monia muitakin vaihdevuosiin liittyviä oireita.

Tykkäämme kuitenkin katsoa asioiden positiivisia puolia: yhtenä päivänä tämä kaikki katoaa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.