Nämä merkit kertovat, ettei hän ole oikea mies sinulle

Vaikka puhumme nyt miespuolisista kumppaneista, nämä neuvot koskevat myös naisia. Ne on hyvä pitää mielessä, kun aloitat uuden parisuhteen.
Nämä merkit kertovat, ettei hän ole oikea mies sinulle
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López.

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Oletko koskaan miettinyt, onko hän oikea mies sinulle? Rakastuneena emme useinkaan kiinnitä huomiota hälytyskelloihin, jotka soivat merkkinä siitä, ettei ihminen ole meille sopiva. Ei ole väliä, osoittavatko muut ihmiset sen meille, sillä meidän on tajuttava se itse. Muiden apu ei kuitenkaan koskaan ole pahitteeksi.

Tästä syystä jaamme tässä artikkelissa joitakin merkkejä siitä, ettei valitsemasi henkilö välttämättä ole oikea mies sinulle.

Mistä tiedät, onko hän oikea mies sinulle

Ensinnäkin on tärkeää olla objektiivinen ja yrittää tunnistaa, ovatko seuraavat tilanteet sinulle tuttuja tai oletko kokenut niitä tämänhetkisessä suhteessasi. Ehkäpä ne ovat ne merkit joita tarvitset tajutaksesi, ettet ole oikean miehen kanssa.

Hän ei ole oikea mies sinulle jos tunnistat seuraavat tilanteet parisuhteessanne:

oletko varma onko mies oikea sinulle

1. Hän on kiinnostunut rahoistasi tai omaisuudestasi

Jos sinulla on hyvä työ, oma talo, auto, tai perheesi on rikas, ole varovainen monet ihmiset voivat olla ahneutensa sokaisemia.

Emme tarkoita että tästä olisi aina kyse jos sinulla menee taloudellisesti hyvin, mutta kiinnitä huomiota siihen, pyytääkö poikaystäväsi sinulta rahaa, haluaako hän sinun aina maksavan ulkona ollessanne tai yrittääkö hän suostutella sinut antamaan osan omaisuudestasi hänen nimiinsä jne.

2. Hän ei tule toimeen lemmikkisi kanssa

Eläimet ovat viisaita, ja useimmiten ne ovat oikeassa kun ne eivät pidä jostain ihmisestä.

Jos toit poikaystäväsi luoksesi ja koirasi murisi tai yritti purra häntä, se voi olla normaalia ensimmäisellä kerralla, koska he eivät vielä tunne toisiaan. Mutta tarkastele jatkuuko tämä käytös vielä myöhemminkin.

Katso myös, kuinka kumppanisi kohtelee lemmikkiäsi. Ehkä hän käyttäytyy sinun edessäsi ystävällisesti lemmikkiäsi kohtaan, mutta mennessäsi vessaan tai keittiöön hän kohtelee sitä huonosti.

3. Hän ei puhu tulevaisuudesta

onko mies oikea jos hän ei mieti tulevaisuutta

Pareilla on tapana puhua yhteisistä projekteista oltuaan suunnilleen vuoden yhdessä. Joillakin pareilla saattaa kestää kauemmin kuin toisilla, mutta jossain vaiheessa esiin nousevat keskustelut avioliitosta, lapsista, yhteen muuttamisesta jne.

Jos olette seurustelleet jo jonkin aikaa ja hän kieltäytyy puhumasta näistä aiheista, hän piilottelee jotakin. Hän ei ehkä halua sitoutua tai hänellä on toinenkin suhde ja hän pettää sinua.

4. Hän ei esittele sinua perheelleen tai ystävilleen

Suhteen alussa on normaalia mennä ulos vain kahdestaan, mutta tietyssä vaiheessa on jo “pakollisten” esittäytymisten aika perheelle ja ystäville. Jos hän ei halua kutsua sinua mukaan vanhempiensa luo lounaalle tai juhliin, sinun on syytä epäillä, ettei mies ole sinua varten.

Kuten aiemmassa tapauksessa, se voi johtua siitä ettei hän halua muodollista suhdetta (eikä näin ollen ota sinua vakavasti) tai hänellä on toinen tyttöystävä, jonka hän on jo esitellyt tuttavapiirilleen.

5. Hän hyppää asioiden edelle

Tämä voi myös olla varoitusmerkki sopimattomasta kumppanista.

Jos esimerkiksi kahden viikon seurustelun jälkeen mies sanoo että teidän tulisi muuttaa yhteen, suunnittelee seuraavaa lomamatkaanne useiden kuukausien päähän, haluaa sinun tapaavan koko sukunsa tai puhuu yhteisistä lapsista, ole erittäin varovainen.

Kaikki nämä hätiköidyt asiat voivat olla haitallisia tai merkki siitä, että olet tekemisissä pakkomielteisen, ahdistelevan tai tunneriippuvaisen ihmisen kanssa.

6. Et tunne hänen makuaan

On totta, ettei monikaan ihminen tykkää puhua itsestään. Mutta jos jo neljännet treffit ovat kuluneet etkä tiedä hänen nimensä lisäksi juuri muuta, suhtaudu epäileväisesti  erityisesti jos kysyt häneltä missä hän on töissä, kenen kanssa hän asuu tai mikä hänen lempiruokansa on, ja hän väistää kysymyksen tai vaihtaa aihetta.

7. Hän on liian etäinen

onko hän oikea mies sinulle

Ehkä hän kärsi paljon aiemmassa suhteessaan tai ei pidä läheisestä siteestä ihmisiin. Mutta jos hän käyttäytyy usein niin kuin et olisi paikalla tai kiinnittää sinun sijaan huomiota televisioon, viestin lähettämiseen tai mihin tahansa muuhun asiaan, se voi olla merkki siitä, ettei tuo mies ole sinua varten.

8. Hän puhuu eksästään kaiken aikaa

Olette seurustelleet jo muutamia viikkoja ja jokaisilla treffeillä hän puhuu vain entisestä tyttöystävästään… mistä tämä piti, mihin ravintolaan he menivät vuosipäivänään ja kuinka tyttöystävä ei halunnut koskaan elokuviin hänen kanssaan jne.

Se on toisaalta tylsää ja toisaalta huolestuttavaa. Jos hän ei ole vielä kyennyt unohtamaan edellistä suhdettaan, on epätodennäköistä että voisitte muodostaa uuden suhteen yhdessä. Anna hänen elää menneessä, ja kun hän on todella valmis aloittamaan puhtaalta pöydältä, ehkä voit antaa hänelle mahdollisuuden.

9. Hän haluaa sinun muuttuvan

onko hän oikea mies sinulle

Vaikka mitään ei ole hakattu kiveen ja voimme kaikki parantaa tiettyjä puolia itsessämme, on erittäin suuri varoitusmerkki, jos toinen haluaa muokata sinut oman makunsa mukaiseksi jokaisessa pienessäkin asiassa.

Hän saattaa käskeä sinua leikkaamaan hiuksesi tai värjäämään ne, pukeutumaan oman makunsa mukaisesti, olemaan tapaamatta tiettyjä ystäviä, etsimään uutta työpaikkaa tai lopettamaan ajattelun tietyllä tavalla…

Pohjimmiltaan hän haluaa sinun olevan täysin eri henkilö. Ja tämä on ilman muuta merkki siitä, ettei hän ole oikea mies sinulle.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Medina, J. L. V., López-Fuentes, N. I. G. A., Valdez, J. A., & Jiménez, M. D. C. L. (2007). La elección real e ideal de pareja: Un estudio con parejas establecidas. Interamerican Journal of Psychology.
  • Beck, U. y Beck-Gersheim, E. (2001), El normal caos del amor. Las nuevas formas de la relación amorosa, Barcelona, Paidós Contextos.
  • Burns, M., Burgoyne, C. y Clarke, V. (2008), “Financial Affairs? Money Management in Same-Sex Relationships”, The journal of Socio-Economics, 37 (2): 481-501.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.