Onnellisuuspullo tuottaa suuret hyödyt perheessä

tammikuu 23, 2018
Onnellisuuspullo on mahtava juttu, jonne laitetaan positiivisia viestejä. Niiden avulla voidaan kertoa rakkaille ihmisille, kuinka tärkeitä he ovat, joka ikinen päivä.

Usein sanotaan, että onnellisuus on yhtä hauras kuin ohuin lasi. Lasi, jota huolletaan päivittäin, voi kuitenkin loistaa ja säteillä. Tärkeää on siis onnellisuuden suojeleminen.

Siksi onkin niin, että jotta voisimme pitää huolta näin tärkeästi osasta elämäämme, meidän täytyy suorittaa rakkauden tekoja. Meidän tulee tietää, kuinka voimme suunnitella rakkauden näyttämistä, sillä spontaanien asioiden teko ei riitä tähän.

Kyseessä on juttu nimeltään ”onnellisuuspullo”. Se on motivaatiotekniikka, jolla on yleensä hyvät tulokset pienissä ihmisryhmissä. Tämä menetelmä toimii siis esimerkiksi luokassa tai työryhmissä, ja mikä parasta, perheissä. 

Tavoitteena on yksinkertainen asia: täyttää se päivittäin positiivisilla mietteillä toisista ihmisistä.

Näiden ajatusten tulisi olla siis alkuperäisiä lauseita – tunteita, kannustusta, rakkautta ja inspiraatiota.

Seuraavassa kerromme, kuinka tämä tapahtuu ja mitkä menetelmän hyödyt tarkemmin ottaen ovat – jatka lukemista ja kokeile tätä loistavaa keinoa, jotta voisit vaikuttaa omaan ja läheistesi hyvinvointiin!

Mitä vaikutuksia onnellisuuspullolla on läheisiisi ja itseesi?

1. Tunneälyn käyttäminen arjessa

onnellisuuspullo pöydällä

Päivittäisessä elämässämme emme aina löydä oikeaa hetkeä kertoaksemme rakkaille ihmisille, kuinka paljon heistä välitämme. Näihin ihmisiin kuuluvat niin vanhempamme, lapsemme kuin kumppanimmekin.

Asia vaatii hiukan työtä, sillä ei aina ole helppoa löytää oikeita sanoja tunteiden ilmaisemiseksi.

Tämän purkin yksi hyöty on se, että sen pitäminen esillä tekee kyseisestä asiasta helpomman. Joka päivä meidän täytyy käyttää tunneälyämme, jotta voimme nähdä ja osoittaa paremmin positiiviset tunteemme.

Eräitä niistä yksinkertaisista lauseista, joita voimme käyttää, ovat seuraavat:

  • Olen ylpeä siitä, kuinka käyttäydyit sen ongelman suhteen, joka sinulla tänään oli.
  • Minä rakastan hymyäsi. Olet todella erityinen.
  • Kiitos siitä ihanasta asiasta, jonka teit eilen minulle. Olet hyvin tärkeä minun elämässäni.
  • Ajattelin sinua paljon tänään töissä. Minusta todella tuntui, että halusin tulla kotiin näkemään sinut.
  • Olen pahoillani, että eilen sain sinut vihaiseksi. En aina ajattele ennen kuin puhun, ja sitten olen pahoillani jälkeenpäin. Haluan sinun vain tietävän, että olet minun elämän kaunein osa.

Lue aiheesta lisää: Tiesitkö, että valittavat ihmiset vievät energiaasi?

2.  Onnellisuuspullo auttaa opettamaan lapsiasi

tyttö haistelee kukkaa

Onnellisusupullo on hyvin sopiva strategia, jotta voisit kasvattaa lapsiasi. Se auttaa heitä saamaan positiivista vahvistusta vanhemmiltaan, ja tämä auttaa heitä kasvamaan ja kypsymään:

”Olen ylpeä siitä työstä, jonka teet koulussa.” ”Pidän siitä, kuinka otat vastuuta asioistasi.” ”Älä ole huolissasi siitä virheestä jonka teit, sillä äiti ja isä luottavat siihen, että ensi kerralla onnistut paremmin.”

Samalla lasten tulisi jättää pieniä viestejä teille vanhemmille. Tällä tavalla he olevat velvoitettuja tekemään harjoituksia, joissa he pohtivat, ilmaisevat tunteitaan sekä analysoivat asioita.

Samoin se, että onnellisuuspullo korostaa positiivista, on suuri syy sen toimivuuteen. Tämä on asia, joka antaa motivaatiota ja turvallisuudentunnetta silloin, kun lapset tarvitsevat sitä eniten.

Lue aiheesta lisää: Onnellisuus löytyy todellisuudesta, ei unelmista

3. Tutkimme sen avulla uudelleen kauniita pieniä yksityiskohtia

Pienet eleet tekevät ihmiset onnelliseksi. Ne ovat pieniä tekijöitä, jotka ovat täynnä rakkautta ja aitoa välittämistä. Niissä on kyse siitä, että tiedämme mitä tarvitsemme, kuten myös siitä, mistä pidämme.

Onnellisuuspullo on paikka, jonne nämä pienet eleet laitetaan. Se on se paikka, jonne saamme ”kiitoksen” siitä, että olemme tietynlaisia, tai tiedon siitä, että toinen ”pitää siitä, minkälainen olet” tai että hän ”rakastaa olla sinun rinnallasi”.

Nämä ovat pieniä lauseita, jotka ovat lyhyitä ja yksinkertaisia, ja ne tekevät elämästä herttaisemman ja valoisamman, ja ne myös motivoivat meitä.

onnellisuuspullo jossa sydän

4. Sen avulla ravitsemme kiitollisuutta

Perheissä asiat otetaan usein itsestäänselvinä. Ajattelet, että se mitä kumppani tekee, on normaalia tai oletettavaa.

Me sanomme itsellemme, että äitimme, isoisämme tai sisaruksemme tekevät tiettyjä asioita siksi, että tämä on rutiini perheessämme.

On kuitenkin niin, että kun otamme asiat itsestäänselvyyksinä, menetämme niiden taian. Samalla sitten se ihminen, joka tekee näitä kivoja pieniä palveluksia, saattaa olla pettynyt, eikä hän tunne oloaan arvostetuksi.

Tämän vuoksi ei tule koskaan unohtaa sanoa ”kiitos”, eikä myöskään kirjoittaa toisille ”rakastan sinua”. Ei tule unohtaa muistuttaa, että ”en tiedä, mitä tekisin ilman sinua”.

Tämä on helppo strategia, josta saadaan kuitenkin erittäin suuri hyöty.

5. Sen avulla keskitymme positiviseen

lappuja purkissa

Huonot asiat, kuten uupumus ja stressi, ovat läsnä arjessamme erittäin suurin määrin. Juuri tämä stressi saa meidät velvoitetuiksi juoksentelemaan ympäriinsä ilman, että keskitymme siihen keitä ympärillämme on ja mikä on tärkeintä sydämessämme. Joskus me emme ilmaise sitä, että olemme kiitollisia.

  • Niiden viestien tarkoituksena, jotka jätämme onnellisuuspulloon joka päivä, on keskittyä vain positiivisiin asioihin.
  • Kun teemme näin, muutamme tapaamme ajatella. Lakkaamme antamasta niin paljon arvoa sille mikä meitä häiritsee ja huolestuttaa. Sen sijaan keskitymme rakkaidemme hyvyyteen sekä muistamme, että todella rakastamme heitä. Näin muistamme, mikä todella tekee meidät onnellisiksi.

Lue aiheesta lisää: Myrkyllinen perhe – mitä siitä seuraa lapselle?

Lopuksi vielä suosittelemme, että kokeilet tätä menetelmää kotona lasten kanssa yhdessä. Valitkaa kaunis lasipurkki, koristelkaa se, ja aloittakaa jo tänään positiivisten viestien kirjoittaminen toisillenne.

Onnellisuuspullo on hyvin hyödyllinen menetelmä, jonka kokeilu kannattaa perheessä ehdottomasti!

UUTISIA VERKOSSA