5 ruokaa joita sinun ei tulisi antaa lapsellesi aamiaisella

helmikuu 18, 2018
Vaikka yleensä syömme maitotuotteita aamiaiseksi, paras aika syödä niitä on itse asiassa puoli tuntia aamiaisen jälkeen. Tämä pätee etenkin lapsiin. 

Aamiainen on päivän tärkein ateria. Siksi on erityisen tärkeää, että valmistat sen hyvin, etenkin lapsillesi.

On olemassa joitakin ruokia, joita on parempi välttää mikäli haluat lastesi kasvavan vahvoiksi ja terveiksi.

Sinun tulee pitää mielessä, että valmistaessasi hyvän aamiaisen, sinun tulee muistaa kaksi asiaa: nälkä ja täytenä olo. Kuitenkin kun puhutaan lapsista, tämä on vielä tarpeellisempaa.

Tässä artikkelissa katsomme ruokia, joita sinun ei tulisi antaa lapsillesi aamiaisella. Saatat yllättyä…

1. Tuoremehut

 

ei tuoremehuja lapsellesi aamiaisella

Jos juot niitä liikaa, hedelmämehu voi ärsyttää vatsasi limakalvoaSe voi myös aiheuttaa liiallista suolahapon tuotantoa.

Lisäksi tämänkaltaiset juomat sisältävät runsaasti psoraleeneja ja furanokumariineja, jotka tekevät ihosi alttiimmaksi haitallisille auringonsäteille.

Paras vaihtoehto on tee.

2. Sokeriset murot

Sekä nuoret että vanhat pitävät sokerisista muroista, mutta ne eivät ole terveellisin ratkaisu.

Ne sisältävät aivan liian paljon sokeria ja tyhjiä kaloreita, jotka saavat lapset nälkäiseksi taas tuota pikaa. Tästä syystä on parasta valita muita vaihtoehtoja.

Vaihtoehtojen joukossa ovat murot, jotka sisältävät kuitua. Ne ovat terveellisempiä, ja ne antavat sinulle ravinteita joita et saa sokerisista muroista.

3. Tuoreet hedelmät ja kasvikset

Vaikka tuoreet hedelmät ja kasvikset ovat hyvin terveellisiä, niitä ei suositella jos aiot syödä niitä aamiaiseksi. 

Pidä mielessä, että niissä on happoja, jotka eivät tunnu hyvältä tyhjään vatsaan. Esimerkiksi tomaateissa on suuri määrä pektiiniä ja tanniinihappoa. Tämä voi aiheuttaa mahahaavoja. 

Tästä syystä täydellinen vaihtoehto (vaikka se saattaa vaikuttaa oudolta) on hyvä kasviskeitto. Se ei aiheuta ilmavaivoja tai närästystä päivällä.

4. Tämä ei ole paras aika syödä maitotuotteita ei maitotuotteita lapsellesi aamiaisella

Vaikka maidon juominen aamiaisella on hyvin yleistä, totuus on, että tämä ei ole paras aika päivästä syödä tämänkaltaista ruokaa.

Maitotuotteet eivät ole myrkyllisiä lapsille. Kuitenkin aamiaiseksi nautittuna niiden ominaisuudet eivät ole kovin tehokkaat. 

Pidä mielessä, että jos sinulla on tyhjä vatsa, laktiset bakteerit (Lactobacillus and bifid bacteria) saapuvat hapokkaaseen ympäristöön. Tämä saa ne kuolemaan vatsassasi ennen kuin ne pääsevät suoleen.

Tästä tuloksena parasta mitä voit tehdä, on syödä niitä puoli tuntia aamiaisen jälkeen. 

Hyvä vaihtoehto täydelle aamiaiselle on valita hyvä mustikkamehu. Siinä on päivittäiset suositellut A-, C-, E- ja K-vitamiinit. Lisäksi siinä on noin kolmannes päivittäisestä suositellusta B-ryhmän vitamiinien määrästä. Lisäksi se on mahtava mikroelementtien, kuten kaliumin, fosforin ja kalsiumin lähde.

5. Tuotteet, jotka sisältävät runsaasti hiilihydraatteja

Tuotteet, jotka sisältävät runsaasti nopeasti toimivia hiilihydraatteja, kuten leivästä löytyvät hiilihydraatit, saavat verensokerisi nousemaan. Tästä syystä haimasi työskentelee enemmän, ja tuottaa suuremman määrän insuliinia.

Tästä ja mahdollisesta liiasta insuliinista johtuen alat säilöä enemmän rasvaa, jopa jo lapsena.

Lisäksi on olemassa jotain, mitä sinun tulisi tietää leivontatuotteista joiden täytyy kohota, kuten sämpylät. Ne alkavat suoraan vaikuttaa suolistossasi ja aiheuttavat liiallisten kaasujen muodostumista. 

Muut suositukset

terveellistä ruokaa

Kun ajattelet aamiaisen antamista kodin pikkuihmisille, on tärkeää etsiä tasapainoa. 

Kuitenkin sinun tulisi pitää mielessä muut ruoat, joita he tulevat syömään päivän aikana sekä koulussa että kotona.

Tällä tavoin varmistat, että heidän ruokavalionsa päivän päätteeksi on niin täysi ja tasapainoinen kuin mahdollista.

Jos sinulla on päivä, josta puuttuu inspiraatiota, voit katsoa näitä ehdotuksia. Tasapaino on tärkeintä.

UUTISIA VERKOSSA