Näin poistat selluliittia

Jotta voisit vähentää selluliittia, olisi suositeltavaa jättää kokonaan pois kahvi, virvoitusjuomat ja alkoholi. Liikuntaa tulisi myös harrastaa ainakin kolme kertaa viikossa, ja vettä tulisi juoda runsaasti. Lisäksi kannattaa välttää tiukkojen vaatteiden käyttöä.
Näin poistat selluliittia
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila.

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Selluliitti on – kuten jo varmasti tiedätkin – arkipäiväinen pulma, josta hyvin moni nainen haluaisi mielellään eroon. Ihon muhkuraisuus on kuitenkin vaikeasti torjuttavissa, ja erityisesti naisilla on taipumista selluliittiin. Tämä johtuu osittain hormonaalisista muutoksista, mutta selluliittia voi syntyä myös huonon ruokavalion, ummetuksen ja etenkin vähäisen liikunnan seurauksena. Neuvoillamme poistat selluliittia luonnollisin keinoin.

Selluliittia voi ilmetä kehon eri osissa, ja etenkin reidet, vatsa ja lanteet ovat tyypillisiä sijainteja. Selluliitti koetaan usein epämiellyttävän näköiseksi. Iho saa sen vaikutuksesta appelsiininkuoren koostumuksen, eli kyseisestä ihoalueesta tulee muhkurainen. “Appelsiini-iho” onkin tunnettu käsite selluliitista puhuttaessa.

Moni nainen ryhtyy tämän ongelman poistamiseksi hyödyntämään erilaisia tuotteita ja hoitoja. T arjolla onkin muun muassa erityisruokavalioita, hierontaa, kirurgisia toimenpiteitä sekä suuria lupauksia antavia erikoistuotteita. Totuus selluliittiin poistamisen liittyen on kuitenkin se, että mikäli haluat eroon appelsiini-ihosta, tulee sinun olla hyvin kärsivällinen ja erittäin johdonmukainen niiden hoitojen kanssa, joita päätät kokeilla. Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin keinoista, joilla vähennät ja jopa poistat selluliittia luonnollisella tavalla.

Sen lisäksi, että teet erilaisia hoitoja selluliitin vähentämiseksi, voit myös seurata muutamia hyvin yksinkertaisia ohjeita, jotka saattavat olla suuri apu muhkuraiseksi muuttuneen ihon ulkonäön muuttamiseksi. Voit lisätä ruokavalioosi muun muassa juoman, joka on hyvä apu selluliittia vastaan – saat siitä erinomaisen lisän hoitojen tueksi. Täten pääset helpommin tavoitteeseesi kauniimmasta ihosta tietyillä vartalosi alueilla. Tämä seuraavaksi esittelemämme luonnollinen juoma taistelee tehokkaasti selluliittia vastaan, ja sillä on hyvin miellyttävä maku. Lisäksi se on hyvin helppo valmistaa. Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla, mikäli haluat vähentää selluliittia luonnollisesti!

Näin poistat selluliittia kotikonstein

Tämä juoma sisältää aineksia, jotka pystyvät puhdistamaan kehosi soluja. Siten se auttaa myös selluliitin vähentämisessä. Tarvitset juomaa varten seuraavat ainekset:

  • 500 grammaa aloe vera -geeliä
  • 500 grammaa hunajaa
  • 6 ruokalusikallista viskiä

Sekoita kaikki ainekset hyvin käyttäen tehosekoitinta tai sauvasekoitinta. Tärkeää tässä on se, että ainekset sekoittuvat hyvin. Kaada juoma sitten tiukasti suljettuun pulloon ja laita se jääkaappiin. Ota ruokalusikallinen nestettä sekä aamuisin että iltaisin, ja toista joka päivä.

Ota nämä neuvot huomioon, jos haluat eroon selluliitista

On hyvin tärkeää juoda tarpeeksi vettä joka ikinen päivä, jos haluat vähentää selluliittia. Näin pystyt poistamaan myrkyllisiä aineita kehostasi, ja siten vähennät myös kertynyttä rasvaa, joka muodostaa selluliittia.

Vähennä suolan määrää ravinnossasi niin paljon kuin pystyt. Tämä on suositeltavaa siksi, että syödessäsi suolaista ruokaa sinulla on se vaara, että elimistösi kerää nestettä enemmän kuin normaalisti, ja tämä taas vaikuttaa suoraan selluliitin kehittymiseen.

Lisää kuitupitoisten ruokien syöntiä

näin poistat selluliittia syö kauraa ja hedelmiä

Kuitua paljon sisältävien ruokien syönti on hyvin tärkeää, mikäli haluat poistaa selluliittia. Kuitu auttaa poistamaan elimistöstäsi kaiken sellaisen, jota et tarvitse. Kuitua löytyy täysjyväviljasta, salaateista ja muista lehtivihreää sisältävistä lehtevistä tuotteista, sekä hedelmistä.

Vältä rasvojen syöntiä

Rasvat ovat hyvin haitallisia ihmisen terveyden kannalta monellakin tapaa. Selluliittiin liittyen niillä on kuitenkin erityisen huono vaikutus, sillä rasvat aiheuttavat myrkyllisten aineiden kertymistä kehoon. Siten ne lisäävät mahdollisuutta sille, että selluliittia alkaa muodostua tai että sitä tulee lisää. Rasva tekee selluliitista vaikeasti hallittavaa ja vähennettävää, joten ala siis välttämään rasvaisia ruokia niin paljon kuin vain mahdollista.

Jätä kokonaan virvoitusjuomien ja alkoholin nauttiminen

Näin poistat selluliittia älä juo alkoholia ja limsoja

Sekä virvoitusjuomat että alkoholi tuovat kehoosi myrkyllisiä aineita. Niistä ei saa ollenkaan ravinteita, ja siksi paras ja terveyttä edistävin vaihtoehto on ehdottomasti jättää alkoholin ja virvoitusjuomien juonti kokonaan pois. Saatat nyt ihmetellä, miksi yllä mainitussa juomassa sitten on alkoholia, mutta sitä on siinä hyvin pieni määrä. Tärkeää onkin jättää toistuva ja liiallinen alkoholin nauttiminen pois.

Muut sellaiset ravintotuotteet, joita kannattaisi välttää tai joiden määrä tulisi ainakin vähentää, ovat valkoista jauhoa sisältävät ruoat. Näitä ovat esimerkiksi monet leivät, keksit ja muut leivotut tuotteet. Ne sisältävät paljon rasvaa ja tekevät selluliitin ilmaantumisesta todennäköisempää.

Vältä myös suurimittaista kahvinjuontia ja jätä pois tupakointi. Istuma-asentoon keskittyvä elämäntapa tulisi muuttaa liikkuvammaksi mikäli haluat eroon selluliitistasi. Varsinaista liikuntaa tulisi harrastaa ainakin kolme kertaa viikossa. On myös olennaista, että jätät hyvin tiukat vaatteet pois käytöstä.

Selluliitin poistamiseksi suositellaan myös sitä, että kävisit muutamassa hierontasessiossa. Tämä on hyödyksi sen kannalta, että rasvasta koostuvat kyhmyt ihossa hajoaisivat. Hieronnan tulisi kuitenkin olla ammattilaisen tekemä. Sen aikana tulisi käyttää soveltuvia voiteita, joiden avulla rasvan saamista liikkeelle voidaan helpottaa. Tätä rasvan liikkeelle laittoa ihossa tulisi itse asiassa toteuttaa joka päivä, jotta voisit saada nopeampia ja tehokkaampia tuloksia selluliitin vähentämisessä.

Muista myös tämä!

Selluliitti on ihossa esiintyvä ilmiö, joka saattaa tietysti vaikuttaa ihmisen itsetuntoon. Se ei ole ongelma, jota ei voitaisi lieventää. Jos sinulla on kärsivällisyyttä, ja jos ennen kaikkea toimit johdonmukaisesti hoitojen kanssa, voit vähentää selluliittia hyvinkin huomattavasti. Älä siis anna tämän pulman vaivata itseäsi – esittelemiemme vinkkien avulla poistat selluliittia luonnollisin keinoin!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Cabrera, E. (2016). Cero celulitis. Efigenia Cabrera.
  • Carmona, E. C., Ortiz, A. C., Lombardo, M. C. M., & Cobos, J. A. (2009). Flora medicinal utilizada en las enfermedades de la piel y en belleza. Boletín del Instituto de Estudios Giennenses, (200), 165-179.
  • Dehin, R. (2000). El poder curativo del aloe vera. Ediciones Robinbook.
  • Díaz-Cardiel, S. L. (2011). Celulitis. REDUCA3(1).
  • Iglesias Rosado, C., Villarino Marín, A. L., Martinez, J. A., Cabrerizo, L., Gargallo, M., Lorenzo, H., … & Russolillo, J. (2011). Importancia del agua en la hidratación de la población española: documento FESNAD 2010. Nutrición Hospitalaria26(1), 27-36.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.