Karkota selluliitti kasviuutteilla

Karkota selluliitti kasviuutteilla
Elisa Morales Lupayante

Kirjoittanut ja tarkastanut liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Selluliitti, joka tunnetaan myös appelsiini-ihona, on yksi naisten pahimmista painajaisista. Selluliittia kertyy lähes kaikille, etenkin reisien, pakaroiden, vatsan ja säärien alueelle. Selluliitti on ihon epätasaisuutena näkyvä, aineenvaihdunnan hidastuksen seurauksena oleva rasvakertymä, joka on tavallisempi naisilla kuin miehillä.

Lääketieteessä selluliitti tarkoittaa ihon sidekudoksen tulehdusta.

Mitä selluliitti on?

On myös hyvä muistaa, ettei selluliitti ole vain rasvaa. Se koostuu myös ylimääräisestä sokerista, joka on myöhemmin muodostunut rasvaksi jo “tukkeutuneille” alueille. Ylipainoisilla on yleensä normaalipainoisia enemmän selluliittia.

Tässä artikkelissa puhumme niistä keinoista, joilla selluliittia voi vähentää luonnollisesti.

Selluliitista ei ole haittaa terveydelle, mutta monet kokevat selluliitin epäesteettiseksi ja itseluottamusta haittaavaksi tekijäksi. Etenkin kesäisin, kun mieli tekee käyttää lyhyitä ja ilmavia vaatteita, voi selluliitti tehdä olon epämukavaksi.
hävitä selluliitti

Selluliitti on verenkierron ja aineenvaihdunnan synnyttämä ongelma, joka voi osua kenen tahansa kohdalle. Vanhetessa selluliittia yleensä kertyy enemmän, etenkin jos elää liikkumatonta elämää. Tutustutaan aivan aluksi siihen, mikä selluliitin aiheuttaa ja miten sen syntymisen voi välttää.

Selluliitti muodostuu rasvakertymistä, jotka ovat vieretysten kovien kollageenikuitujen kanssa. Kun nämä kuidut vetäytyvät kokoon tai rasva-alueet laajenevat, rasvakertymät saattavat pullistua.

Selluliitti saattaa näkyä vain silloin, kun ihoa venyttää tai pusertaa, mutta joillakin ihmisillä selluliitti voi kuitenkin olla hyvin silmiinpistävää ihan muutenkin.

Geeniperimä ja hormonitoiminta vaikuttavat verenkierron ohella selluliitin syntymiseen, eli jos äidilläsi on selluliittia, tulee myös sinulla luultavasti olemaan sitä.

Mitkä tekijät vaikuttavat selluliitin syntyyn

roskaruoka ja selluliitti

Monet elämäntapavalinnat voivat myös vaikuttaa selluliitin syntymiseen. Rasvaiset ja epäterveelliset ruuat, liikunnan vähäisyys, riittämätön nesteytys, liiallinen suolan käyttö, hiilihapolliset juomat, tupakointi, stressi, ehkäisypillerit…Terveelliset elämäntavat ovat paras keino selluliittia vastaan.

Geeniperimään ei voi vaikuttaa, eikä selluliitista tulisi stressata liikaa. Jos koet sen kuitenkin elämääsi haittaavana vaivana, voit pienillä elämäntapamuutoksilla muuttaa kehoasi. Aivan ensimmäinen asia, johon sinun tulee keskittyä on ruokavalio.

Jätä pois roskaruoka, einekset, rasvaiset ja sokeriset ruuat ja panosta kasviksiin, hedelmiin, hyvälaatuiseen proteiiniin ja täysjyvään. Veden juominen päivän mittaan on myös tärkeää, sillä se puhdistaa ja ‘huuhtelee’ kehon myrkyistä.

Selluliitti liittyy kuona-aineiden kertymiseen elimistössä, joten mitä puhtaampi keho on myrkyistä, sitä suuremmalla todennäköisyydellä selluliitti häviää tai ei kehity ollenkaan. Suoliston kunto on myös tärkeää, sillä ummetuksella uskotaan olevan oma osansa selluliitin syntymisessä.

Yhdistämällä terveellisen ja monipuolisen ruokavalion säännölliseen liikuntaan, vedenjuontiin ja pinnallisiin hoitoihin saat tehokkaan selluliitin hoitokeinon. Selluliitista eroon pääseminen on kokonaisvaltainen ja monimuotoinen prosessi, eikä sitä voi hoitaa yhdellä taikakeinolla.

On olemassa monia täysin luonnollisia yrttejä ja kasveja, jotka voivat auttaa pääsemään eroon selluliitista.

Nämä kasvit sisältävät puhdistavia, myrkkyjä poistavia ja aineenvaihduntaa kiihdyttäviä ainesosia, jotka vähentävät kehon myrkky- ja nestekertymiä saaden ihon näyttämään siloisammalta ja kuoppaisen selluliitin häipymään. Lue lisää.

Yrteillä eroon selluliitistä

Minttu

karkota selluliitti mintun avulla

Minttu on tunnetusti yksi tehokkaimmista kehon puhdistajista ja myrkkyjen poistajista. Minttu stimuloi verenkiertoa, vieden hyvää hapettunutta verta niille alueille, joissa selluliittia esiintyy. Nauti kupillinen tuoretta minttu-uutetta kerran päivässä, voit käyttää joko kuivattuja tai tuoreita lehtiä.

Korte

Kortteilla on puhdistavia ja diureettisia ominaisuuksia, joita suositellaan selluliitin poistamiseen. Kortteet tekevät hyvää koko keholle ja huuhtelevat myrkyt pois. Käytä uutteen tekemiseen kuivattua kortea, tarvitset vain teelusikallisen jokaista desilitraa vettä kohti. Nauti aterioiden jälkeen.

Malva

Malva kiihdyttää verenkiertoa raajoissa ja häivyttää ihon kuoppaisuutta. Malvan vaikuttavat ainesosat nopeuttavat aineiden kiertoa rasvakertymissä ja poistavat liiallisia rasvasoluja. Tee uute käyttämällä yksi teelusikallinen malvan kukintoja ja lehtiä jokaista desilitraa vettä kohti. Nauti kaksi kupillista päivässä.

Uutteiden ulkoinen käyttö

Muratti

Sisäisesti nautittavien uutteiden lisäksi voit käyttää ulkoisia hauteita suoraan alueille, joissa selluliittia esiintyy. Murattia ei tule koskaan nauttia sisäisesti, sillä se voi johtaa vaaralliseen myrkytykseen. Iholle asetettu haude kiihdyttää alueen verenkiertoa ja vähentää ihon kuoppaisuutta.

Tehdäksesi hauteen tarvitset tuoreita muratinlehtiä, jotka keitetään ensin vedessä ja jauhetaan sitten tahnaksi. Levitä tahna puhtaalle sideharsolle tai ohuelle kankaanpalalle ja paina kohtaan, jossa selluliittia on. Voit joko sitoa kankaan paikoilleen tai käyttää teippiä sen sitomiseen.

Kaikki nämä uutteet on tarkoitettu selluliitin hoitoon, eikä niitä tulisi käyttää pitkiä ajanjaksoja. Muista myös pysytellä suositelluissa annosmäärissä. Jos olet raskaana, imetät tai käytät lääkkeitä säännöllisesti, juttele ensin lääkärisi kanssa ennen uutteiden nauttimista. 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Mimica-Dukic, N., & Bozin, B. (2008). Mentha L. Species (Lamiaceae) as Promising Sources of Bioactive Secondary Metabolites. Current Pharmaceutical Design. https://doi.org/10.2174/138161208786404245
  • Sandhu, N. S., Kaur, S., & Chopra, D. (2010). Equietum arvense: Pharmacology and phytochemistry – a review. Asian Journal of Pharmaceutical and Clinical Research.
  • Süzgeç-Selçuk, S., & Eyisan, S. (2012). Herbal medicines in the pharmacies in Turkey. Marmara Pharmaceutical Journal. https://doi.org/10.12991/201216396

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.