8 vinkkiä naisille ummetuksen välttämiseksi

Ummetus – kukapa sitä ei olisi kokenut ainakin kerran elämässään? Ruoansulatuselimistön vaivat ovat ehdottomasti yksi tavallisimmista terveyteen liittyvistä ongelmista ympäri maailman. Yli 20 % ihmisistä kärsii niistä, erityisesti naiset, ja oireina ovat vatsan turpoaminen, kipu sekä ilmavaivat. Tässä artikkelissa annamme sinulle 8 vinkkiä ummetuksen estämiseksi.

Tilastojen mukaan naiset kärsivät ummetuksesta useammin kuin miehet. Tämän vuoksi haluammekin antaa sinulle muutamia selityksiä sekä ohjeita, jotta pystyt nopeasti estämään ummetuksen syntymisen.

Miksi ummetus on pääasiassa naisten ongelma?

munakoiso

Joskus ihmiset erehtyvät syömään illallisen myöhään ja raskaasti. Tämä saattaa johtua työstä tai muista velvollisuuksista, tai ehkä saavut kotiin myöhään ja nälkäisenä, alat sitten kokkaamaan, ja lopulta syöt vasta melko myöhään.

Tämä on kuitenkin virhe. Sinun tulee olla tietoinen siitä, että yöllä vatsasi toiminta alkaa hidastumaan. Tämä saa myös suolistossa olevan liikkeen paljon hitaammaksi. Vähitellen ravintoa varastoituu tavallista enemmän, kunnes se johtaa ummetukseen. Lääkärien mukaan päivän viimeinen ateria tulisi nauttia vähintään 2 tuntia ennen nukkumaanmenoa.

3. Valitse vihanneksesi oikein

liikunta

Tämä ei ole vaikea asia. Yritä mennä ulos vähintään puoleksi tunniksi joka päivä esimerkiksi kävelemään, pyöräilemän tai uimaan. Ystävän kanssa tämä on paljon helpompi toteuttaa. Mutta harrasta sellaista liikuntaa, joka itsellesi sopii, sillä niin edesautat suoliston liikettä. Asiasta ei ole epäilystäkään, liikunta hyödyttää terveyttäsi, eikä se ainoastaan estä ummetusta vaan myös useita sairauksia. Aloita siis liikkuminen heti pikimmiten!