Mikä on terveellisin leipä?

Leipä ja viljat ovat oleellinen osa terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota. On paljon ihmisiä, jotka päättävät olla syömättä niitä tavoitteenaan laihduttaa, mutta ravitsemusterapeuttien mukaan tämä ei ole oikea tapa. Saat niistä kuitua ja hiilihydraattia, jotka ovat oleellisia hyvinvoinnillesi. Sinun täytyy vain tietää, minkälainen leipä on parasta ja käyttää sitä tasapainoisella tavalla. Me kerromme miten.

Jotkin nykyiset laihdutusdieetit saavat sinut jättämään ruokavaliosta pois joitakin ruokia, jotka ovat sinulle välttämättömiä. Nämä välttämättömät ruoat, kuten leipä, antavat sinulle kuitua, mutta myös aminohappoja, vitamiineja, mineraaleja, jne. Hyvän ruokavalion pitäisi aina olla monipuolinen ja leipä – nimenomaan se terveellisin ja paras leipä – on aina hyödyllistä. Tutustutaanpa tärkeimpiin näkökantoihin.

Lihottaako leipä?

Painonpudottaminen

On erittäin tärkeää pitää tasapaino kaikessa mitä syöt. Esimerkiksi appelsiinin tai omenan syöminen joka päivä on erittäin terveellistä, mutta jos syöt 5 appelsiinia, sokeritasosi alkavat nousta ja se ei ole sinulle terveellistä. Sama juttu leivän kanssa.

Leipä, kohtuullisesti kulutettuna, ei välttämättä lihota sinua. Mutta mikä sitten on suositeltu määrä? WHO (Maailman terveysjärjestö) määrittelee, että normaali määrä on 250 grammaa. Esimerkkinä voimme sanoa, että 100 grammaa valkoista leipää sisältää 290 kaloria ja 100 grammaa kokojyväleipää sisältää 243 kaloria.

Niinpä ongelma ilmenee, kun laitat jotakin leivän päälle. Sinun pitäisi pysyä kohtuudessa eikä käyttää leivän päällä liikaa voita, leikkeleitä jne.

Mikä on terveellisin leipä ja leipä, jota suositellaan vähiten?

Viipaloitu leipä on vähiten suositeltu vaihtoehto. Siinä on enemmän rasvaa, sokereita ja lisäaineita, jotta se pysyisi tuoreena pidempään. Se on epäterveellisempää kuin perinteinen leipä. Mutta tämä ei tarkoita, että se olisi ”huonoa”, se tarkoittaa vain, että sinun tulisi syödä sitä pienemmät määrät.

Terveellisimpiä leipiä ovat sellaiset leivät, joissa on enemmän jyviä ja jotka on tehty 100 % kokojyväjauhoista. Katso tuoteluetteloa, jotta saat tämän selville. On myös tärkeää, että leivässä on suuri määrä jyviä. Saadaksesi tämän selville, katso näiden jyvien määrää:

  • Leseet: jyvän uloin osa, se sisältää B-vitamiineja, mineraaleja ja kuitua.
  • Siemen: kasvin osa, josta kasvaa myös uusia kasveja, sisältää B-vitamiinia, mineraaleja ja proteiineja.
  • Jauhoydin: osa jyvän sisällä, joka sisältää proteiineja ja hiilihydraatteja.

Terveellisimmät leipätyypit

Kokojyvävehnäleipä

ruisleipä

Ruisleipä ei ehkä ole yhtä yleistä kuin vehnäleipä. Monet ihmiset eivät pidä sen mausta ja sitä myydään vähemmän, mutta jos et jo sitä tiennyt, se on erittäin terveellinen vaihtoehto.

Se on varmastikin paras suositus. Tämä on erittäin maukas leipätyyppi jossa on hyvää jauhoa, joka sopii erittäin hyvin sekä makean että suolaisen kanssa. Se on tosi hyvää aamupalalla: nauti viipale esimerkiksi appelsiinimehulasillisen kanssa ja saat hyvän määrän energiaa, kuitua ja vitamiineja.

Ruisleipä sisältää eniten kuitua ja ravintoaineita. Se on erinomainen sekoitus rautaa ja B-vitamiineja, jotka pitävät huolta terveydestäsi. Yritä sisällyttää sitä ruokavalioosi. Se auttaa sinua painonhallinnassa ja tiedät nyt, että se on terveellisin ja maukkain vaihtoehto.