Gelatiini ja sen käyttö kasvonaamioissa

Gelatiini sisältää runsaasti kollageenia, mistä syystä se sopii ihanteellisesti ihon kimmoisuuden säilyttämiseen. Voit tehdä kotona kasvonaamion tästä ainesosasta, joka ehkäisee loistavasti vanhenemisen merkkejä.
Gelatiini ja sen käyttö kasvonaamioissa
Valeria Sabater

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Valeria Sabater.

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Gelatiini eli liivate on terveydelle hyödyllinen: siinä on vain vähän rasvaa ja paljon proteiinia, ja se on myös helppo sisällyttää ruokavalioon.

Mutta gelatiinin käyttötavat ihon- ja kauneudenhoidossa tunnetaan huonommin: voit tehdä siitä loistavia kasvonaamioita, jotka auttavat ehkäisemään ryppyjen muodostumista ja ihon veltostumista.

Olemme varmoja siitä, että tämän päivän artikkelissa jakamamme tiedot tulevat yllättämään sinut ja että tulet sen jälkeen hyödyntämään niitä. Oletko valmis?

Gelatiinin hyödyt iholle ja hiuksille

gelatiinikippo

Yksi asia, joka sinun tulisi ennen kaikkea muistaa on se, että gelatiinia pidetään arvossa erityisesti sen sisältämän suuren kollageenimäärän takia. Yleisesti tiedetään, että ihmisen elimistö tuottaa riittävän määrän kollageenia suurin piirtein 25-vuotiaaksi asti.

Sen jälkeen kollageenitasot alkavat tippua, ja meidän on korvattava puuttuva määrä kollageenia syömällä sitä sisältäviä ruokia. Kollageeni on yksi tärkeimmistä proteiineista elimistössä, oleellinen aine kokonaisvaltaisen terveyden, kuten myös vahvojen luiden, ihon, kynsien ja hiusten kannalta.

 • Täytettyäsi 25 vuotta menetät 1,5 % kollageenin kokonaismäärästä.
 • Tämä on normaali prosessi, osa ihmiselimistön vanhenemista. Mutta tietyt tekijät, kuten stressi, tupakka, liiallinen auringonvalolle altistuminen ja huono ruokavalio, voivat kiihdyttää tätä melkein peruuttamatonta elimistön kollageenin häviämistä.
 • Niinkin yksinkertainen asia kuin terveelliset elämäntavat voivat auttaa hidastamaan kollageenikatoa. Jos alat lisätä ruokavalioosi sellaisia ruokia, jotka sisältävät runsaasti kollageenia, se voi auttaa korvaamaan osan kollageenivajeesta.
 • Liivatteen käyttäminen päivittäin ravintolisänä vahvistaa ihoa ja hiuksia, palauttaen niiden elastisuuden, terveyden ja kauneuden. Tämä kannattaa ehdottomasti muistaa.

Vanhenemista hidastava kasvonaamio gelatiinista

kauneudenhoito gelatiinin avulla

Maito ja gelatiini

Tämä gelatiinista tehty kasvonaamio on ravitseva ja tehokas tapa tasapainottaa ihon pH-arvo sekä palauttaa ajan myötä menetetty kimmoisuus.

Ainesosat

 • 20 g maustamatonta gelatiinia
 • 1 dl maitoa

Valmistus

 • Ensiksi sinun täytyy lämmittää maito. Lisää 20 grammaa maustamatonta gelatiinia toiseen kulhoon ja liuota se ruokalusikallisessa kylmää maitoa. Sekoita, kunnes seoksessa ei ole enää paakkuja.
 • Lisää nyt lämmin maito ja levitä seos kasvoille lämpimänä käyttäen kasvosutia tai vanulappua. Anna vaikuttaa 20 minuuttia, ja huuhtele se pois kylmällä vedellä.

Kasvonaamio avokadosta ja gelatiinista

Ainekset

 • 1/2 avokado
 • 200 ml vettä
 • 20 g maustamatonta gelatiinia

Valmistus

 • Tehdäksesi tämän kasvonaamion sinun täytyy ensiksi muussata puolikas avokado kulhossa haarukalla.
 • Lämmitä sillä aikaa kupillinen vettä ja lisää sinne gelatiini hyvin sekoittaen. Sekoita tehosekoittimessa kaikki ainekset hyvin, kunnes seos on mahdollisimman tasaista.
 • Kaada voide kulhoon ja levitä sitä kasvoille sudilla. Anna vaikuttaa 20 minuuttia, minkä jälkeen huuhtele se pois.

Kasvonaamio sitruunasta ja gelatiinista kauneusvirheille ja ihon kimmoisuuden palauttamiseksi

sitruunamehu ja gelatiini

Tämä on loistava kasvonaamio käytettäväksi yöaikaan. Se on helppo valmistaa, ja se vähentää erittäin tehokkaasti vanhenemisen ja auringonvalon aiheuttamia jälkiä sekä aknearpia.

Noudata näitä ohjeita:

Ainekset

 • 15 g maustamatonta gelatiinia
 • 50 ml vettä
 • 25 ml sitruunamehua
 • 15 g hunajaa

Valmistus

 • Ensiksi sinun tulee lämmittää 50 ml vettä. Lisää sinne gelatiini ja sekoita hyvin, kunnes seoksessa ei ole enää paakkuja.
 • Kuten huomaat, tämä on hyvin pieni määrä ainetta naamiolle, mutta pystyt kyllä levittämään sen kasvoille tasaisesti ja helposti.
 • Kun sinulla on tasainen seos vettä ja gelatiinia, lisää sinne 25 ml sitruunamehua ja runsas ruokalusikallinen hunajaa. Sekoita hyvin.
 • Levitä tämä naamio puhtaille kasvoille kolme kertaa viikossa iltaisin, juuri ennen nukkumaanmenoa. Käytä sutia tai vanulappua ja anna vaikuttaa 20 minuuttia. Huuhtele pois lämpimällä vedellä.

Tämän kasvonaamion ainesosat vaikuttavat yön yli ja poistavat itsepintaisia kauneusvirheitä, antaen samalla ihollesi annoksen sen tarvitsemaa kollageenia.

Oletko valmis kokeilemaan näitä loistavia gelatiinista valmistettuja kasvonaamioita?

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Ihoa uudistava japanilainen kasvonaamio
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Ihoa uudistava japanilainen kasvonaamio

Tämä japanilainen kasvonaamio pohjautuu riisin hoitavaan vaikutukseen. Se kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja pitää sen kauniina vuodesta toiseen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.