Logo image
Logo image

Luonnollisia tapoja ryppyjen häivyttämiseksi

4 minuuttia
Tiesitkö, että sen lisäksi että kurkun avulla voidaan parantaa väsyneiden silmien ulkonäköä, se on myös loistava apu silmän alueen ryppyjen sekä tummien silmänalusten häivyttämiseen.
Luonnollisia tapoja ryppyjen häivyttämiseksi
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Tietyn iän jälkeen niin naisten kuin miestenkin iholle, ja etenkin kasvoille, alkaa ilmestyä juonteita – eli paljon pelättyjä ryppyjä. Me yritämme parhaamme mukaan peitellä ryppyjä, kuten kaikkea muutakin (esimerkiksi harmaita hiuksia), jotka muistuttaa ajan kulumisesta. Tässä artikkelissa esittelemme luonnollisia keinoja ryppyjen häivyttämiseksi. Tulet näkemään tuloksia melkein saman tien!

On olemassa useita eri kotikonsteja, joita voit käyttää ryppyjen häivyttämiseksi. Ryppyjä syntyy ihollesi asteittain sellaisten tekijöiden, kuten ihon elastisuuden ja kosteuspitoisuuden vähenemisen sekä huonontuneen kollageenin tuotannon vaikutuksesta.

Luonnollisia keinoja ryppyjen häivyttämiseksi

Viinirypäleensiemenöljy

Viinirypäleensiemenöljy pitää sisällään ravitsevia ja kosteuttavia ominaisuuksia, jotka auttavat pitämään ihosi terveenä ja nuoren näköisenä pidempään. Kyseinen öljy toimii erityisen hyvin silmien alueen uurteille, mutta sitä käytetään myös haavojen hoitoon. Viinirypäleensiemenöljy on täynnä antioksidantteja, jotka auttavat hidastamaan ikääntymisprosessia, ja kun sitä käytetään iholla, se auttaa pitämään ihon kosteutettuna ja hidastamaan siten ryppyjen syntymistä.

E-vitamiini

Tämä vitamiini on kuivan ihon pelastaja, joka kosteuttaa silmien aluetta tuoden iholle nuorekkaamman ilmeen ja ennaltaehkäisten uusien ryppyjen syntymistä. E-vitamiinikapseleita on saatavilla apteekeissa ja terveystuotteita myyvissä liikkeissä. Levitä öljyä iholle ennen nukkumaanmenoa joka päivä vähintään viikon ajan, tai kauemmin, mikäli ryppysi sitä vaativat.

Some figure

Kookosöljy

Kookosöljy on täydellinen apu ryppyjä vastaan taisteltaessa, ja se myös kosteuttaa kuivaa ihoa. Jos levität kookosöljyä ihollesi päivittäin, tulet huomaamaan ällistyttäviä tuloksia jo viikossa. Jatka tämän jälkeen öljyn käyttöä kerran tai kahdesti viikossa pitääksesi yllä kaunista ihoasi.

Avokado

Avokadon sisältämä luonnollinen öljy on tehokas apu vähentämään silmänalueen ryppyjä. Leikkaa yksinkertaisesti avokado puoliksi ja levitä sitä halutulle alueelle.

Kurkku

Kurkku on täydellinen hoito väsyneille silmille, ja tästä syystä sitä löytyykin todella monista kauneudenhoitotuotteista. Sen ominaisuuksien avulla voidaan kuitenkin hoitaa myös silmän alueen ryppyjä sekä tummia silmänalusia. Voit joko yksinkertaisesti asettaa kurkkuviipaleet silmien päälle tai tehdä tehosekoittimessa siitä tahnan, lisäämällä sekaan myös hieman kylmää vettä.

Some figure

Appelsiinimehu

C-vitamiini ei ole ainoa appelsiinien mukanaan tuoma hyöty. Purista appelsiinista hieman mehua, kasta vanutuppo mehussa ja levitä mehua vanutupon avulla ryppyjen alueelle aamuin illoin. Tulet huomaamaan eron muutamassa viikossa.

Risiiniöljy

Tämä on yksi vanhimmista ryppyjen häivyttämiseen käytetyistä keinoista. Levitä muutama tippa kyseistä oljyä sormenpäillä hieroen halutulle alueelle. Tee näin ennen nukkumaanmenoa, ja pidä huoli siitä, että kasvoille ei jää ylimääräistä öljyä. Hierova liike auttaa öljyä pääsemään ihon syvempiin kerroksiin. Käytä risiiniöljyä ihollasi kahdesti viikossa.

Jogurtti

Pese kasvosi ja kuivaa ne hyvin. Sekoita keskenään ruokalusikallinen maustamatonta jogurttia, ruokalusikallinen hunajaa, puoli teelusikallista appelsiinimehua sekä puoli desilitraa banaaniviipaleita. Soseuta, kunnes voiteesta tulee tasaista, ja levitä se sitten kasvoillesi. Pese kasvot lämpöisellä vedellä 15 minuutin jälkeen.

Some figure

 

Sitruunamehu

Sitruunamehu on luonnollinen kasvovesi, joka häivyttää ryppyjä ja avaa huokosia. Hiero sitruunamehua kasvoillesi ja kaulallesi iltaisin, mutta pidä huolta, että sitä ei mene silmiisi. Huuhtele se sitten vedellä, ja levitä iholle kosteusvoidetta. Pidä mielessäsi, että sinun ei tulisi lähteä ulos aurinkoon seuraavien muutamien tuntien aikana, sillä sitruunan vaikutuksesta ihollesi saattaisi tässä tapauksessa syntyä epätasaisia rusketusläiskiä.

Toimiviksi todistettuja tapoja ryppyjen häivyttämiseksi

Edellä mainittujen kotikonstien lisäksi sinun tulisi tehdä joitakin muutoksia jokapäiväisiin tapoihisi, mikäli haluat pitää ihosi kauniina ja nuoren näköisenä.

Vältä liiallista auringolle altistumista

Tämä on tehokkain tapa estää uusien ryppyjen muodostumista. Auringon UV-säteet vahingoittavat ihon uloimpia kerroksia ja aiheuttavat ihossa nestehukkaa. Mikäli aiot olla paljon ulkona tai makoilla aurinkorannalla, muista suojata ihosi UVA- ja UVB -säteiltä aurinkovoiteen avulla.

Pidä myös mielessäsi, että auringon säteet eivät ole voimakkaita pelkästään kesäisin, joten sinun tulisi käyttää aurinkovoidetta ja auringon säteiltä suojaavaa vaatetusta päivisin vuoden jokaisena päivänä, olipa keli sitten kylmä, pilvinen tai sateinen.

Some figure

Lopeta tupakointi

Tämä huono tapa aiheuttaa paljon haittaa keholle niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Tupakointi ei aiheuta ryppyjä suun ympärille pelkästään suulla tehtävän imevän liikkeen takia, vaan myös siksi, että tupakan sisältämät myrkyt kerääntyvät ihon alle vähentäen ihon luonnollista elastisuutta ja sen kykyä uusiutua.

Älä unohda, että tupakansavu vaikuttaa sinuun vaikket itse edes polttaisi tupakkaa. Yritä siis välttää tupakansavulle altistumista kokonaan.

Kuori ihoasi säännöllisesti

On olemassa monenlaisia kasvonaamioita ja kuorintavoiteita, jotka puhdistavat ihoa syvältä. Sinun täytyy poistaa iholtasi kaikki lika ja hiukkaset, jotka tukkivat ihohuokosiasi.

Mikäli kasvoillasi on ryppyjä, meikki ja lika kerääntyvät helposti näihin uurteisiin, jolloin uurteista tulee näkyvämpiä. Kuorimalla ihosi kerran viikossa pääset eroon kuolleesta ihosolukosta, ja ihosi näyttää näin kauniimmalta.

Nuku paremmin

Yritä mennä nukkumaan joka ilta samaan aikaan ja huolehtia siitä, että saisit unta 8 tuntia yössä. Pyri heräämään joka päivä samaan aikaan, ja mikäli mahdollista, yritä ottaa päivittäin pienet, parinkymmenen minuutin päiväunet.

Liian vähäinen tai huono lepo saa kehon tuottamaan liikaa kortisoli-hormonia, joka hajottaa solurykelmiä ja aiheuttaa myös korkeampia stressitasoja. Nukkumalla tarpeeksi annat kehosi levätä, jolloin se tuottaa enemmän elastaania, joka saa ihosi näyttämään säteilevältä ja nuorekkaalta.

Käytä laseja – sekä silmälaseja että aurinkolaseja

Mikäli näkökyvyssäsi on ongelmia, käytä aina silmälaseja, jotta et joudu siristelemään lukiessasi esimerkiksi kadun kylttejä tai tekstiviestiä puhelimestasi. Tämä auttaa ehkäisemään silmän alueen ryppyjen muodostumista.

Käytä aina aurinkolaseja kun lähdet ulos. Tällä tavalla suojaat silmiesi aluetta UV-säteiltä sekä vältät siristelyn auringon paistaessa suoraan kasvoillesi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Palomar-Llatas, F., Fornes-Pujalte, B., Arantón-Areosa, L., & Rumbo-Prieto, J. (2013). Envejecimiento cutáneo y dermatoporosis. Enfermeria Dermatologica.
  • Kumar, V., Abbas, A. K., & Aster, J. C. (2013). Piel. In Robbins Patología Humana. https://doi.org/10.1017/CBO9781107415324.004.
  • Merino, J., & Noriega, M. (2011). La piel: Estructura y Funciones. Universidad de Cantabria.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.