Tupakoinnin lopettamista edistäviä ruokia

syyskuu 16, 2015

Tupakointi aiheuttaa vuosittain tuhansien ihmisten kuoleman ympäri maailmaa. Tämän lisäksi sillä on haitallisia vaikutuksia tupakoimattomillekin ihmisille, sillä he joutuvat altistumaan tupakalle ympäristössään olevan savun kautta. Nykyisin onkin hyvin selvää, että tupakoinnin seuraukset ihmisen terveydelle ovat huonot.

On kuitenkin monia tapoja päästä irti tupakan otteesta, ja ravinto on yksi asia, joka voi edistää huomattavasti tätä pyrkimystä. Tällä kertaa otamme puheeksi siis sellaiset ravitsemustuotteet, jotka auttavat tupakoinnin lopettamisessa. On kuitenkin itsestään selvää, että lopettamisen avain on ihmisen oma mieli. Siksi ilman kivenkovaa päätöstä tupakoinnin jättämisestä menneisyyteen ei näillä ravintoa koskevilla ohjeilla tule olemaan toivottuja tuloksia.

Oikeanlainen ravinto johtaa terveeseen elimistöön, ja tämä tarkoittaa sitä, että kehon saaman polttoaineen tulee pystyä mahdollistamaan sen optimaalinen toiminta. Yksi tupakoivan ihmisen suurimmista peloista on se, että jos hän lopettaa, alkaa paino nousta kovaa tahtia. On kuitenkin osoitettu, että jos pidät kiinni tasapainoisesta ruokavaliosta tupakoinnin lopettamisen yhteydessä ja jälkeen, ei painonnousu ole mikään lopettamisen suora seuraus. Itse asiassa hyvä ruokavalio saattaa jopa auttaa sinua tämän tavan jättämisessä historiaan.

Jos haluat siis päästä irti tupakasta, jatka lukemista, sillä saat selville mitkä ovat niitä ruokatuotteita, joita sinun tulisi sisällyttää ruokavalioosi. Kerromme myös sellaisista tuotteista, joita sinun kannattaisi ehdottomasti välttää. Lisäksi on olemassa ruokia, jotka saavat tupakan maistumaan paremmalta, sekä sellaisia, jotka puolestaan tekevät tupakasta epämiellyttävän makuista.

Mitkä ruoat edistävät tupakoinnin lopettamista?

Tupakan makua pahentaviin ruokatuotteisiin kuuluvat hedelmät, vihannekset ja maitotuotteet. Sen sijaan tupakan makuun positiivisesti vaikuttavia – eli vältettäviä – tuotteita ovat kahvi, alkoholi (erityisesti olut) ja liha. Nyt siis tiedät miksi ihmiset niin usein haluavat polttaa tupakkaa kahvia juodessaan, baarissa cocktailia siemaillessaan tai sellaisen illallisen syötyään, johon kuului lihaa.

Sinun on siis parasta syödä sellaisia tuotteita, jotka saavat tupakan maistumaan yksinkertaisesti huonommalta. Ohjettamme seuraamalla voit tehdä ruoasta liittolaisen päämääräsi saavuttamiseksi, ja pystyt välttämään sellaisia ruokia, jotka saavat sinut janoamaan tupakkaa.

Jotta voisit kuitenkin varmistaa, että ruokavaliosi on tasapainossa, ja ettei se saa aikaan minkäänlaista haitallista muutosta elimistössäsi, on hyvä käydä puhumassa alan asiantuntijan kanssa. He voivat auttaa sinua kehittämään ravintosuunnitelmaasi sekä välttämään painonnousun, joka saattaa seurata tupakoinnin lopettamisen jälkeisestä ahdistuksesta. Ennen kaikkea voit näin varmistaa, että et jää vaille mitään hyvin tärkeitä ravinteita, joita ruokavaliosi tulisi sisältää.

Elimistön oikeanlainen kosteuttaminen

vesi

Vesi on perustavanlaatuinen osa tupakoinnin lopettamisen prosessia, sillä se auttaa elimistöäsi poistamaan myrkyllisiä aineita sekä epäpuhtauksia, jotka sinne varastoituvat tupakoinnin aikana. On myös hyvä idea harrastaa lopettamisen yhteydessä liikuntaa, ja etenkin ulkona tapahtuvaa liikuntaa, jotta voisit parantaa keuhkojesi ja sydämesi kuntoa. Nämä ovat ne elimet, jotka kaikkein eniten kärsivät tupakoinnistasi. Anna keuhkojesi siis saada raitista ilmaa, jotta voisit ravita jokaista elimistösi solua.

Yritä myös aina pitää mielessäsi, että sen lisäksi, että tupakointi vaikuttaa yleiseen terveydentilaasi, on se vahingollista ihosi hyvinvoinnin kannalta. Ei siis ole epätavallista nähdä tupakoitsijoita, jotka näyttävät paljon ikäistään vanhemmilta. Jos siis haluat pysyä hehkeän ja nuoren näköisenä, ja jos haluat säilyttää ihosi kauneuden sekä estää ennenaikaisten näkyvien ryppyjen ilmaantumisen, tee päätös jättää tämä tapa lopullisesti.

Sen lisäksi, että tupakointi aiheuttaa nämä useat seuraukset terveydellesi ja ulkonäöllesi, saattaa se myös tehdä hampaasi keltaisemmiksi sekä johtaa pahanhajuiseen hengitykseenTupakointi vähentää hedelmällisyyttä sekä miesten että naisten kohdalla, ja miehillä se lisää riskiä kärsiä impotenssista.

Nyt siis tiedät hiukan enemmän tupakoinnin haitoista sekä sen lopettamisesta. Voit siis käyttää tietynlaisia ruokatuotteita helpottaaksesi lopettamisen prosessia, mutta olisi syytä ottaa tämä puheeksi lääkärin kanssa ennen kuin aloitat urakkasi. Näin varmistat sen, että saat apua tähän haasteelliseen vaiheeseen, ja saat myös tietoa siitä, tarvitaanko omalla kohdallasi jotakin lääkinnällistä apua.

Ruuat, jotka tekevät tupakasta paremman makuista voidaan sitten myöhemmin ja vähitellen lisätä takaisin ruokavalioosi, mutta ainakin kolme viikkoa tulisi olla jo kulunut siitä kun lopetit tupakoinnin. Ja muista myös tämä aina silloin kun sinusta tuntuu siltä, että haluaisit taas polttaa: jokainen savuke on kuin minuuttien leikkaamista omasta elämästäsi.

keuhkot_tupakka

Kuten jo mainitsimme aikaisemmin, on tupakointi suoraan yhteydessä sydän- ja keuhko-ongelmiin, ja se saattaa aiheuttaa terveydellesi hyvin vakaviakin seurauksia – näin ollen saatat aiheuttaa itsellesi kärsimyksen lisääntymistä ja ennenaikaisen kuoleman.

Jos haluat siis päästä irti tupakasta, tartu näihin lopettamista helpottaviin vinkkeihin, jotta pääsisit tavoitteeseesi vähemmällä ponnistelulla ja hammasten kiristyksellä!

UUTISIA VERKOSSA